Skocz do zawartości

Sam Naprawiam BMW E90.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Wiem, że co do wersji cyfrowej tej książki jest mały problem, więc postanowiłem się trochę poświęcić :wink: zakupiłem książkę i ... przerobiłem na wersję cyfrową. Do pobrania z mojego chomika

http://chomikuj.pl/masny1/Dokumenty/BMW

Pozdrawiam. Miłej lektury i majsterkowania :P

Opublikowano
Dokładnie, wielkie dzięki za trud :cool2:
Opublikowano
Człowieku spadasz z nieba!! Wielkie dzieki!
Opublikowano
:cool2: :cool2: :cool2: dzięki za prezent na MIKOŁAJA
never again N46
Opublikowano
Wielkie dzięki !
Opublikowano

Ja bym się bał używać tej książki. Podany jest w niej moment dokręcania świec 30NM, w książce Bentley'a jest 23NM, różnica bardzo duża moim zdaniem.

P.S. W tej książce w tabelce z danymi technicznymi napisane jest przy każdym silniku benzynowym że paliwo to Pb 98 :duh:

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Mam tą książkę w formie papierowej i wspomagam się nią przy naprawach. Rzeczywiście na część informacji trzeba patrzeć z przymrużeniem oka, bo nie zgadzają się z rzeczywistością. Przykład z ostatniej naprawy którą robiłem, czyli odpowietrzanie układu chłodzenia - schemat odpowietrzania podany w książce do mojego silnika (N46), nie działa. Trzeba wtedy wejść na forum i szukać rozwiązania :D

Mimo wszystko, jestem pod wrażeniem, że koledze chciało się to skanować :cool2:

• 1 rok później...
Opublikowano
Może ktoś wrzucić jakiś inny link, ponieważ na chomiku kolegi już nie widzę tej książki :(
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

witam

Ja bym się bał używać tej książki. Podany jest w niej moment dokręcania świec 30NM, w książce Bentley'a jest 23NM, różnica bardzo duża moim zdaniem.

Tu jest instrukcja BMW E90 -

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/e90-330i-lim/repair-manuals/00-maintenance-general-note/00-00-maintenance/5rctKot

http://fs1.directupload.net/images/180214/hhl7vyey.jpg

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
Dzięki za pomoc :cool2:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Cześć wszystkim! Czy ta książka nadal tam jest czy została usunięta? Bo nie mogę znaleźć :(
  • 1 rok później...
Opublikowano
Podesle ktos na [email protected] zalezy mi na wersji na komputer, za fatyge nawet zaplace na dobra flaszke przelewem :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Podesle ktos na [email protected] zalezy mi na wersji na komputer, za fatyge nawet zaplace na dobra flaszke przelewem :)

gdzieś mam na kompie, poszukam

EDIT: poszło :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!

Ale by mi się przydała ta 'Księga Mądrości BMW' :8)

Proszę bardzo o podesłanie na [email protected].

Będę do zgonnie wdzięczny!

Opublikowano

gdzieś mam na kompie, poszukam

EDIT: poszło :D

Opublikowano
Również bym poprosił o link do pobrania na pw.