Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Był taki pomysł i nawet byłem u foliarzy.... okleili na próbę błotnik i nawet fajnie wyglądało ale silnika nie zafoljuje :mad2:

Piszę z dealerem - by wymienić moje cudo na 535i i nie jest aż tak źle - wiadomo marudzą z fakturą :cry2: choć za bardzo nad ceną się nie pastwią :lol:

Pewnie dlatego że 535i to znowu taki sprzedawalny nie jest :)

Nie poddaję się WALCZĘ :)

Opublikowano

A ja się nadziwić nie mogę jak się może czerwień nie podobać :?: :lol:

Ja ubolewam, że moja czerwień jest za mało wściekła :mrgreen:

SPRZEDAM

Komplet zderzaków BMW F30 Sport Line

Komplet zderzaków BMW Z4 E89

Opublikowano
A ja się nadziwić nie mogę jak się może czerwień nie podobać :?: :lol:

Ja ubolewam, że moja czerwień jest za mało wściekła :mrgreen:

Z gustami się nie dyskutuje :lol:

Generalnie autko fajne ale u mnie nie zagrało :roll:

I nie tylko o kolor chodzi :x

Ty masz fajnie bo masz białego "wariata" :D po fotce wnoszę :)

Trochę se strzelam w kolano takimi wpisami - jak potencjalny nabywca prczeczyta to napewno to się 100 razy zastanowi :norty:

W sumie to nie forum sprzedaży samochodów może nie przeczyta :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale statystycznie kolor czerwony i zielony są kolorami totalnie niesprzedawalnymi. Można sobie tu pisać czy się podoba czy nie, ale fakty takie są i tyle. Tu tylko niska cena może zrobić swoje i nic więcej.
Opublikowano

W TopGear padło kiedyś stwierdzenie Clarkson'a "BMW są jak dobrze skrojone garnitury i powinny być w stonowanych kolorach, nie to co francuskie moto-byle-co które jak głupi pies może być np. żółte" :mrgreen:

Bez urazy dla właścicieli "francuzów"....cytat dosłowny.

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano

@kvb123 Moja Zetka to słaby wariat. Ledwie 204 KM ale wiadomo - rzędowa szóstka :mrgreen:

A co kolorów. Nie mam zamiaru kupując auto myśleć o tym czy ktoś kiedyś je ode mnie odkupi. Kupuję takie jakie mi się podoba.

Gdybym miał kupić "sprzedawalne" to musiałoby być czarne. A wtedy bym się pochlastał :lol:

SPRZEDAM

Komplet zderzaków BMW F30 Sport Line

Komplet zderzaków BMW Z4 E89

Opublikowano

Gdybym miał kupić "sprzedawalne" to musiałoby być czarne. A wtedy bym się pochlastał :lol:

Gdzieś na forum wyczytałem że do czarnego laski na przejściu wskakują :mrgreen:

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

Opublikowano
Dokładnie jak wyżej, folia i możesz zrobić fajny niebieski mat :cool2:

No i może się wtedy też szybciej sprzeda :mrgreen:

EDIT: taki efekt byłby idealny :wink: http://www.bmw-post.com/2012/06/21/bmw-m5-f10-frozen-blue-performance-edition/

A potem trafi do działu: Co sądzicie o tym aucie i pierwszy post jaki będzie to: Ofoliowany, pewnie walony i teraz miernikiem nie sprawdzisz! :D

Opublikowano
ten tekst padł, gdy jeździli 3 małymi hot-hatch'ami i druga część brzmiała, że małe auto jest jak T-shirt i może być kolorowe.
Opublikowano
ten tekst padł, gdy jeździli 3 małymi hot-hatch'ami i druga część brzmiała, że małe auto jest jak T-shirt i może być kolorowe.

Faktycznie był to odcinek z Fiatem 500, Renault Clio Sport i jakiś kolorowy Citroen :cool2:

Co do wypowiedzi to obejrzyj/posluchaj w oryginalnej wersji językowej :wink:

Na TVN tłumaczenie jest fatalne, odrobinę lepiej na BBC Knowledge. Polecam oryginal na BBC2 :wink:

Opublikowano

No to mnie pocieszyli :cry2:

Diler coś cicho siedzi :) może czyta forum :)

Gadałem dzisiaj z Bawarią i MINI mojej żony dalej stoi , klienta brak ..... przynajmniej takie pocieszenie :twisted:

Opublikowano

JacoFK,

slucham tylko w oryginale (nawet nie wiedzialem, ze puszczaja stare odcinki TG w PL telewizji). Wlasnie przesluchalem jeszcze raz:

"… but if you have a hot-hatch … it’s like a t-shirt, could be anything you want"

tu chodziło o porównanie limuzyn (big BMW or Mercedes) z hothatchami

dobra, dosc Off-Topic

Opublikowano
:cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zgodze sie tu z powyzszymi .. przy tym kolorze tylko cena moze zrobic roznice.

Apropos ceny... skad taka ekstremalna cena zakupu ? 239.700 PLN ???. To chyba konfiguracja bez zadnych znizek ( a chyba kazdy o jakies walczy) .

Jak przymierzalem sie do 328i to po wrzuceniu mpaku, doposazeniu prawie na maxa (poza skorami i bez zbednych dupereli) z harmanem, wyszlo mi po znizkach 230tys, u brokera 195... wiec wyglada na to ze auto w 2lata(jeszcze bez fvat ) stracilo 40tys... czyli nic :D .

Mimo wszystko powodzenia w sprzedazy . :cool2: , mysle ze klient sie znajdzie , brak fvat troche komplikuje sprawe.

Co do silnika , jedyne co mozna mu zarzucic to brak brzmienia i meczacy odglos przy wyzszych obrotach. Moze oklej i pokombinuj sobie z wydechem ? cos moze sie uda wycisnac z R4 .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak przymierzalem sie do 328i to po wrzuceniu mpaku, doposazeniu prawie na maxa (poza skorami i bez zbednych dupereli) z harmanem, wyszlo mi po znizkach 230tys, u brokera 195...

Mozesz pochwalić sie konfigiem? :)

Ja się bawię aktualnie konfigiem 2ki i 4ki (nie chce wyjść poza 200k, więc niestety najlepsze rozwiązanie czyli M235I odpada na tą chwilę :cry2: ), chętnie porównam Twoją wizje maxa/potrzebnych funkcji z moją :cool2:

BTW szkoda że w dwójce nie dali tego silnika x28i, to byłby idealny wybór. Widać marketing zadbał żeby nie było konkurencji dla 4ki za dużej :wink:

Opublikowano

Jak przymierzalem sie do 328i to po wrzuceniu mpaku, doposazeniu prawie na maxa (poza skorami i bez zbednych dupereli) z harmanem, wyszlo mi po znizkach 230tys, u brokera 195...

Mozesz pochwalić sie konfigiem? :)

Ja się bawię aktualnie konfigiem 2ki i 4ki (nie chce wyjść poza 200k, więc niestety najlepsze rozwiązanie czyli M235I odpada na tą chwilę :cry2: ), chętnie porównam Twoją wizje maxa/potrzebnych funkcji z moją :cool2:

BTW szkoda że w dwójce nie dali tego silnika x28i, to byłby idealny wybór. Widać marketing zadbał żeby nie było konkurencji dla 4ki za dużej :wink:

poszedl pw.

Opublikowano
zodiakJa się bawię aktualnie konfigiem 2ki i 4ki (nie chce wyjść poza 200k,

Co to za konfiguracja 4 poniżej 200 tyś. ?

Mi pomimo zaciskania pasa nie schodzi poniżej 240 tyś. Oczywiście cena z konfiguratora.

Na dniach dostanę ofertę od dilera, na moja konfigurację. Dostałem już dwie propozycje przed końcem 2013, ale.... :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

4ka w tej cenie to tylko demo dealera, w dobrm rabacie i słabym wyposażeniu. Konfiguratorem się tylko bawie na ta chwilę :D

2ka to już inny temat, ale chcę benzyne i 2.0 zwykła mnie nie zadowala.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Latem 2014 będzie dostępna 228 245KM i 225d 218KM

Z uwagi na mniejszą wagę osiągi niezłe:

- do setki z automatem

228i 5,6 sek

225d 6,3 sek

M235i to inna liga 4,8 sek

Opublikowano
Jak dla mnie ideał 2,0 -245 KM. Lekkie bardzo szybkie, względnie nie rzucające sie w oczy. Można dostępnymi boxami dodać jeszcze pare KM... Korzystając z oferty markowych tunerów, także bez utraty gwarancji. :cool2: myśle ze po dalszym odchudzeniu moze byc to ta sama liga co 235i, a nawet z byc moze lepszym prowadzeniem dzięki niższej masie.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978