Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest raczej fabryczne mocowanie. W ASO taką dostaniesz.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

Ja osobiście w dniu zakupy bmw zdemontowałem ten uchwyt chcesz mogę za piwko wysłać :-D

Gaśnice trzymam w bagażniku

Opublikowano

Właśnie drodzy koledzy potrzebuję gaśnicy a nie uchwytu.

Wszędzie jest po numerze częśći gaśnica z ASO za niecałe 300zł.

Gdzie się dowiem jaka inna będzie pasować do tego schowka?

Opublikowano

Gaśnica pod siedzeniem dobra rzecz, w panice warto ją mieć jednak tuż pod ręką.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To prawda :mrgreen: . Gaśnicę w E90 wywaliłem do bagażnika a uchwyt zdemontowałem bo przeszkadzało i to bardzo a to nie torowe auto :-). Obecnie BMW nie daje gaśnicy pod siedzeniem - chyba ,że klient sobie tego życzy :norty:

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Prawda, prawda... Skargi były i przestali montować. Owszem - bezpieczne - ale inżynierowie od ergonomii wnętrza wcale tej gaśnicy w tym miejscu nie przewidzieli :twisted:
Opublikowano

Ja osobiście jadąc w daleką podróż na wakacje z pełnym bagażnikiem nie odważyłbym się trzymać gaśnicy w bagażniku.

Opublikowano

Panowie dziekuje za zainteresowanie postem.

Potrzebowalbym jednak innej odpowiedzi: Jaką gaśnicę mam kupić, która spasuje do tego uchwytu pod siedzeniem pasażera? ( W grę nie wchodzi ta z ASO ). Czy może ktoś zrobić zdjęcie jak wygląda? Może uda się znaleźć jakiś zamiennik?

Dziękuję

Opublikowano
Obecnie BMW nie daje gaśnicy pod siedzeniem - chyba ,że klient sobie tego życzy :norty:

Ja kupowałem pół roku temu i mam gaśnicę pod siedzeniem...

Opublikowano

Ja osobiście jadąc w daleką podróż na wakacje z pełnym bagażnikiem nie odważyłbym się trzymać gaśnicy w bagażniku.

Tylko taka gasnica to sobie mozna jedynie papierosa zagasic, w grudniu bedac w Polsce policja mnie zatrzymala i chcieli mi dac mandat za brak gasnicy, szybo ich poinformowalem co to jest konwencja genewska i ze niemaja prawa mi wlepic mandatu, skoro mam samochod zarejestrowany w Niemczech, oczywiscie musieli sprawdzic wszystkie zarowki i przetrzymac 30 min.

Opublikowano

Ładnie im pocisnąłeś a ja rozmawiałem z kolegą co ma firmę BHP PPOŻ

I raz zagiął policjantkę nowy mercedes e klasa bo się przypierdzieliła że w nocy ledy dzienne powinny być wyłączone i chce mu zabrać dowód :duh: :duh: seryjny samochód z polskiego salonu . kazała okazać gaśnice a on stwierdził że nie wie gdzie może być otworzył maskę przednią mówi tu nie ma może w tylnym bagażniku podchodzą razem a on do niej z Paragrafem że w ustawie jest napisane że samochód powinien zawierać środek gaśniczy i stwierdził że jego środkiem gaśniczym jest coca-cola :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D nie pytałem czy okazał gaśnicę czy nie %-)

Opublikowano
Najgorsze jest to ze czlowiek czas traci,a musi sie uzerac z panami policjantami , czesto 20 letnimi co chca sie wykazac, a latwo mozna ich zgasic. Jak narazie tyle lat i nigdy nawet mandatu nie dostale, choc juz nie raz probowali mi wmowic.
Opublikowano
Ja też ją tam trzyma nie wiem czy w kombi to jest ale w sedanie tak. Ale planuje zmienić jak się uda na niższą i trzymać tam gdzie zestaw naprawczy jest miejsce tylko ta oryginalna jest za wysoka
Opublikowano

Ja zmieściłem w schowku pod wykładziną w bagażniku (miejsce na zestaw naprawczy ?).

Ale sam się zastanawiam czy to jest bezpieczne :?

No ale czy ona do czegoś może faktycznie się przydać ?

Opublikowano
Jak wspominałem mam kolegów w branży BHP i PPOŻ a ten drugi znajomy jest już prawie emerytowanym strażakiem bo szkole pożarniczej dodatkowo jest biegłym sądowym z pożarnictwa powiedział mi że tą gaśnicą jedynką to sobie możesz papierosa zgasić a nie auto
Opublikowano
Faktycznie jest tak, że gaśnica się przydaje w momencie zapoczątkowania pożaru, bo potem to już nie raz było widać na filmikach, że nawet jak przyjeżdża straż wielkim wozem, to leją, leją, a i tak ledwo co zostaje po dogaszeniu. Problem w tym, że chyba BMW (ani żaden inny producent) nie przewidziało kontrolki "uwaga pożar", jak to jest np. w lotnictwie :twisted:
  • 1 rok później...
Opublikowano
Też walczę z tematem gaśnicy bo mi zamontowano pod siedzeniem na dedykowanym uchwycie, który tak skrzypi, że audio zagłusza. Chciałem wrzucić pod podłogę ale tam jest żywa blacha obok akumulatora.
Opublikowano

Z wlasnego doswiadczenia wiem ze i nawet 10 samochodowych gasnic nie ugasi plonacego samochodu, wiec trzymam w bagazniku

Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

F11: montaż gaśnicy w prawym boczku po mojemu:

SM8Axb.jpg

mocowanie przykręcone do dna małej skrzyneczki narzędziowej curver :-), która niemal idealnie pasuje do tej wnęki