Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
trasa

krakow - zakopane : 6,8l / 100

zakopane - krakow 5.0l /100 (!)

Po miescie najwieksze korki w krakowie (aleje, mateczny, grunwaldzkie, al. 29 listopada) 7.1 l / 100

Poki co jestem mega zadowolony :)

Z górki to i spalanie mniejsze :wink:

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

• Odpowiedzi 293
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
trasa

krakow - zakopane : 6,8l / 100

zakopane - krakow 5.0l /100 (!)

Po miescie najwieksze korki w krakowie (aleje, mateczny, grunwaldzkie, al. 29 listopada) 7.1 l / 100

Poki co jestem mega zadowolony :)

W cyklu mieszanym (60 trasa 40miasto ale bez specjalnych korków) miałem średnie spalanie na poziomie 7,5

W zakorkowanej Warszawie 116i spalała mi 8 litrów MINIMUM.

Mam doświadczenie z dwoma egz 116i

Opublikowano
wszystko zależy od tego czy masz ciężką nogę ja staram się słuchać komputera pokładowego i nie żyłować autka, no chyba ze mnie poniesie i mam stabilnie w jeździe tylko po mieście właśnie w okolicach 7.1 :)
Opublikowano
nie wiem ja w takie opcje nie wierzę za bardzo skoro mnie 118d przy normalnej jezdzie pali 8,5 w miescie, a jak jezdze jak emeryt max 50 przewidujac itd to mam 6,3 od poniedzialku - benzyna musi wiecej palić i juz
Opublikowano
wszystko zależy od tego czy masz ciężką nogę ja staram się słuchać komputera pokładowego i nie żyłować autka, no chyba ze mnie poniesie i mam stabilnie w jeździe tylko po mieście właśnie w okolicach 7.1 :)

Tak, tak, tak to wszystko oczywistość ale nie wierze w spalanie 7.1 w 100% jazdy w Warszawie.

Możesz robić zdjęcia złego chcesz :) miałem dwa te auta w użytkowaniu i nawet starając się jeździć jak najbardziej eco są to wyniki nie do osiągnięcia stricte w mieście.

W cyklu mieszanym zgoda - ale miasto No way :)

Opublikowano
nie wiem ja w takie opcje nie wierzę za bardzo skoro mnie 118d przy normalnej jezdzie pali 8,5 w miescie, a jak jezdze jak emeryt max 50 przewidujac itd to mam 6,3 od poniedzialku - benzyna musi wiecej palić i juz

U mnie średnia ze sprintmonotora z 50 000 (116i) to 7,31

Z czego w 60-70% są to jazdy poza miastem a 30-40% miasto.

118d te same trasy 6.0

Różnica około 1,5l na 100 na korzyść diesla

Opublikowano

Tak, tak, tak to wszystko oczywistość ale nie wierze w spalanie 7.1 w 100% jazdy w Warszawie.

Możesz robić zdjęcia złego chcesz :) miałem dwa te auta w użytkowaniu i nawet starając się jeździć jak najbardziej eco są to wyniki nie do osiągnięcia stricte w mieście.

kurde zaraz bedziemy musieli zwracać honor tamtemu czlowiekowi. wziąłem wczoraj sobie na tydzien 318i - 1.5 136KM automat. Zrobilem od wczoraj 48km z czego 100% warszawa, w godzinach szczytu, ale ruch nie był jakiś mega. Ogólnie jazda po mokotowie i śródmieściu - aktualnie 7.3-7.4l/100km - SZOK

Opublikowano

kurde zaraz bedziemy musieli zwracać honor tamtemu czlowiekowi. wziąłem wczoraj sobie na tydzien 318i - 1.5 136KM automat. Zrobilem od wczoraj 48km z czego 100% warszawa, w godzinach szczytu, ale ruch nie był jakiś mega. Ogólnie jazda po mokotowie i śródmieściu - aktualnie 7.3-7.4l/100km - SZOK

w godzinach szczytu główne arterie raczej stoją, więc o jakim "ruchu" mowa :P :P

120i po lifcie ale jeszcze z 1.6

Mi w takich godzinach po 18, bliżej 19 jak już się trochę rozładuje i się bardzo spokojnie jedzie to mój rekord to gdzieś w okolicach 7,8l/100km przy eco pro. Natomiast tak, żeby dojechać odrobinę szybciej niż pokazuje nawigacja to w okolicach 14-15l/km (rekord w tą stronę to 17 :| )

jak spaliłem cały bak w warszawie jeżdżąc dynamicznie to na spritmonitorze wyszło 12,85. Przy jeździe po warszawie jak nie wpadnie żadna trasa to raczej tankowanie co mniej niż 400km.

nie używam Start/Stop

Opublikowano

no ja pokonywalem trase woloska, jana pawla, niepodelgosci - ruch byl taki ze stało się tylko na swiatlach wiec korki niewielki.

1.5 silnik moze jest oszczedniejszy nie wiem - jestem w szoku ale jazda taka frajerska emerycka - normalne dodawanie gazu i pewnie z 9 bedzie

Opublikowano
ja jestem w szoku ze przy 'frajerskiej' jeździe pali Ci 9, jak odebrałem samochód i znajomi/rodzina testowała na autostradzie +200km/h + sport non stop żeby się pobawić to miałem trochę wyższe wyniki od 9 ;)
Opublikowano
ja jestem w szoku ze przy 'frajerskiej' jeździe pali Ci 9, jak odebrałem samochód i znajomi/rodzina testowała na autostradzie +200km/h + sport non stop żeby się pobawić to miałem trochę wyższe wyniki od 9 ;)

Pojezdzij w miescie gdzie masz srednia predkosc 10-15 km/h a nie 200 to Ci wyjdzie trochę więcej;)

Opublikowano
kolega wyżej napisał ze on przy frajerskiej jeździe nie może zejść poniżej 9 co jest dla mnie niepojęte, nie mam tego auta długo, jeżdżę normalnie jak mam dobry humor i prosta to przycisnę jak korek to korek i nie mogę wyjść powyżej 8, po ostatnim poście w którym napisałem o średniej 7.1 przez 3 dni jeżdżę na sporcie codziennie tylko miasto i mam średnia 7.8, może mój samochód jest unikatowy ;)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
S/S jest wkurzający ale przy takich korkach jak w stolicy zbawienny dla spalania. Szczególnie w benzynie. Teraz gdy silnik nagrzewa się dość szybko nie widzę sensu żeby go dezaktywować.
Opublikowano
kolega wyżej napisał ze on przy frajerskiej jeździe nie może zejść poniżej 9 co jest dla mnie niepojęte, nie mam tego auta długo, jeżdżę normalnie jak mam dobry humor i prosta to przycisnę jak korek to korek i nie mogę wyjść powyżej 8, po ostatnim poście w którym napisałem o średniej 7.1 przez 3 dni jeżdżę na sporcie codziennie tylko miasto i mam średnia 7.8, może mój samochód jest unikatowy ;)

mhm jakbym popie rdalał swoim dieslem cały czas na sporcie w miescie to mialbym ponad 9 więc sorry w 7,8 benzyną nie wierzę chyba ze jazda emeryta

Chetnie CI nakrece krotki 2 minutowy filmik z jazdy na sporcie po miescie w 1.5 benzynie to zobaczysz ze przekroczy 10 litrów :)

Opublikowano
ja Ci tez mogę taki filmik nakręcić i nawet przebije 12l, to nie kwestia żeby pokazać ile może spalić tylko ile pali przy normalnej codziennej jeździe, bez żyłowania i bez startu ze świateł z piskiem opon ;) pozdro
Opublikowano
pojezdzilem teraz po warszawie na ecopro tym 1.5 136KM 3 cylindry i z tych 7,5 porannych wzroslo mi do 8.9 wiec kolego Twoje spalanie owszem ale w warszawie w nocy
Opublikowano
teoretycznie pojeżdzenie prymasa tysiąclecia czy alejami od zachodniego do kleszczowej to dalej jazda po mieście ale tam można spokojnie jechać na tempomacie 80 :)

no wlasnie a jazda spod ronda dmowskiego alejami na banacha to ciagle gaz hamulec i max 30km/h

Opublikowano

M135i, 2016.

Trasa 90-120 bez gwałtownych przyspieszeń ok7l

Dynamiczna trasa 120++ około 11-12l

Dynamiczne miasto około 16-18l

Spokojne miasto 10-12l

Stacje trzeba odwiedzać często :/

Najniższe spalanie 115 obwodnica Garwolina(wynik z całej obwodnicy) 6,2 na tempomacie.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Dokładnych obliczeń nie robiłem, ale mam wrażenie, że po chipie spalanie pół litra w dół. Co zyskam w F20 spalę w M, 90 km/h na tempomacie między tirami, spalanie 10 litrów. To minimum co mi się udało osiągnąć :D

Tak dla ciekawości, kumpel ostatnio pokazywał spalanie X6 40d trasa Wrocław-Wwa: 17 litrów. Dojechał w 2,5h.