Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc !

Szukalem takiego tematu ale nigdzie nie moglem znalesc, wiec zakladam nowy jak cos :P Jezeli był no to prosze usunąć.

Ile Wasze BMW maja do "setki" .... ja mierzylem wczoraj wyszlo mi 8,9 s. BMW E32 735i automat ... mierzone ne benzynie.

www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
  • Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czesc !

Szukalem takiego tematu ale nigdzie nie moglem znalesc, wiec zakladam nowy jak cos :P Jezeli był no to prosze usunąć.

Ile Wasze BMW maja do "setki" .... ja mierzylem wczoraj wyszlo mi 8,9 s. BMW E32 735i automat ... mierzone ne benzynie.

Zajrzyj na stronę główną, znajdziesz tam dane tech.

Opublikowano

A na co mi dane techniczne. Ja pytam o przyspieszenie konkretnych modeli uzytkownikow. Jak kupujesz telefon komorkowy to powiedzmy dlugosc czuwania baterii zgadza sie z realiami ? Bo nie wydaje mi sie ...

Więc prosil bym o konkretne odpowiedzi.

Opublikowano
G-techem to ładne bzdury wychodzą. Najlepiej ze stoperem zmierzyć przy ponad 10 próbach i średnią wyciągnąć. Ale wyniki też będą bardzo rozbieżne, a im fura mocniejsza tym te rozbieżności jeszcze większe.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Ile Wasze BMW maja do "setki" ....
:think: A czemu ma służyć ten temat? Czy też taka wymiana informacji?

A na co mi dane techniczne. Ja pytam o przyspieszenie konkretnych modeli uzytkownikow. Jak kupujesz telefon komorkowy to powiedzmy dlugosc czuwania baterii zgadza sie z realiami ? Bo nie wydaje mi sie ...
Załóżmy że ten temat ma sens. Załóżmy też że wyniki katalogowe mają niewiele wspólnego z rzeczywistością (co nie jest do końca prawdą). Sądzisz że wyniki podane przez forumowiczów będą lepsze od katalogowych? Chyba nie zważywszy na fakt że każdy to zmierzy inną metodą, same opóźnienia włączania i wyłączania stopera mogą sięgać spokojnie 1 sekundy, g-tech też nie jest doskonały (pomijając już fakt że często mierzy do 96 km/h a nie do "setki"), nasze samochody nie są nowe, itd. Skąd będziesz wiedział czy wynik podany przez forumowiczów (różny od danych katalogowych) wynika z błędów w katalogu, błędów pomiaru czy zużyciu samochodu?

Moim zdaniem ten wątek jest w stylu tych które kiedyś już tu były, np. ile jechaliście swoim BMW... :?

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano
Lepiej podac ile masz na 400/1000m. Po pierwsze mniejsza granica bledu po drugie daje to pewna realna wiedze.( jesli ktos ma m3 bede wiedzial jak bardzo by mnie odjechal po pierwszym km, albo jesli ktos ma 1.8is jak bardzo zostanie z tylu). Chodzi tutaj tylko o wiedze ;p... Ostatnio poczytalem rozne inne fora to nie wiem smiac sie czy plakac - na jakiej grupie dyskusyjnej danej marki bym nie byl mozna poczytac jak to tigra odchopdzi wszystkie auta w miescie, a to znowu suzuki swifty sa najszybsze w calym miescie, za chwile dowiaduje sie na innym forum (poswieconym oczywiscie danej marce) jednak golfy nie maja sobie rownych:D. Bajki opisywane w dzialach dotyczacych wyscigow po prostu potrafia doprowadzic do lez :-). Ostatnio jechalem odwiezc kobiete na uczelnie i widze ktos 307 strasznie manewruje za mna pasami i w koncu dogonil mnie na swiatlach, ja zimny silnik wiec ruszam spokojnie, ale od razu po zmianie swiatla i 1/3 gazu oraz do 3000 w peugecie silnik ryczy i wyje szybko jednak mnie wyprzedzil. Potem zastanawialem sie jak to na forum peugeota zaraz sie dowiem 307 objechala dzisiaj mpowera :-)... (osoba jakiej udalo sie ominac jakis samochod zawsze zaklada ten ktos sie scigal, cisnal na maksa i dodatkowo mial najmocniejszy z dostepnych silnikow :D )
Opublikowano

Temat zalozylem bo jestem ciekawy i juz. Nie rozumiem pytania. Chyba od tego jest forum.

Z tym pomiarem na 400m super pomysl. Zmierze sobie przy okazji :D

Opublikowano (edytowane)

to ja zaczne. Filmik z przyspieszenia mojej babci. Czasami na zdrowie jej wyjdzie jak troche obrotow dostanie.

Filmik 23 sekundy.

http://www.zippyvideos.com/2321963334023316/przyspieszenie/

Czyli w/g filmiku jest bardzo niska 8 do 100, co w/g mnie jest dobrym wynikiem.

Edytowane przez kis

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
zmierz sobie obwód brzucha albo długość stopy, to będzie równie ciekawe pozdrawiam

Kolego bym Ci cos powiedzial, ale opanuje sie .......... :naughty: ledwo ...

Opublikowano
G-techem to ładne bzdury wychodzą. Najlepiej ze stoperem zmierzyć przy ponad 10 próbach i średnią wyciągnąć. Ale wyniki też będą bardzo rozbieżne, a im fura mocniejsza tym te rozbieżności jeszcze większe.

Gwarantuje Ci, ze z G-techa wychodza duzo mniejsze bzdury, niz z pomiarow stoperem. Co prawda G-tech mierzy przyspieszenie od 0-60 mph a nie do 100 kph, ale dokladnosc dochodzi do ok 0.1 sekundy. Kiedys z porownania G-techa do fotokomorki na wyscigach na 1/4 mili wyszlo, ze wyniki sa praktycznie identyczne.

Temat zalozylem bo jestem ciekawy i juz. Nie rozumiem pytania. Chyba od tego jest forum.

Hmm, ale czego chcesz sie dowiedziec? Czy uzytkownicy forum to bajkopisarze? Czy umieja optymalnie ruszac z miejsca?

Czy ich BMW sa w dobrym stanie, czy zajezdzone?

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Po pierwsze g-techem mozna mierzyc 0-100 sa rowniez modele mierzace 0-96. Ludzie uzywajacy g-techa (i oczywiscie bedacy w temacie) doskonale wiedza jadynym jego praktycznym zastosowaniem jest nauka ruszania.
Opublikowano

Panfil .... chce sie dowiedziec dokladnie tego co napisalem w pierwszym poscie. Poprostu chce porownac swoje BMw do innych ... nie interesuje mnie czy jest zajezdzone, czy biale czy rózowe. Sam nie wiem w jakim stanie jest moj silnik .... dlatego chce soie porownac przyspieszenie z inymi. A jak widze niektore głupkowate wypowiedzi co niektorych forumowiczow czy klubowiczow, to mi sie niedobrze robi poprostu :D

Pytam ... oczekuje odpowiedz .... a jak ktos ma sie zamiar wymadrzac, albo szukac dziury w calym, to niech poprostu tu nic nie pisze i tyle.

Pozdrawiam BARDZO serdecznie :cool2:

Opublikowano

Dżizes ale o co chodzi ?? Kolega pyta - mozna odpowiadac lub nie. Odwiecznym prawem mężczyzny jest rywalizacja miedzy samcami a przykład z przyspieszeniem 0-100 km/h jest idealnym tego przykladem. Licytacje o przyspieszeniu można słyszeć w prawie każdej meskiej rozmowie.

Moje zmierzone dane :

Fiat CCS 55KM - 12 sec

Fiat CCS 90KM - 9.8 sec

Astra GSI 16v 140KM - 8.5 sec

320i coupe 85' 125KM z kat. - 9.5 sec

C2 VTR 1.6 16v sensodrive 110KM - 10 sec

VW transporter TDI 130KM - 12 sec

Subaru Impreza STI Spec C. group N - ok 5 sec

moje cisnienie od 0-100 - jedna blondynka :norty:

Opublikowano

Lagadula, no naraszcie konkretna odpowiedz ... dzieki :D

Jestem ciekawy jakie przyspieszenie maja inne E32 735 ... jak by ktos przypadkiem mierzyl, prosze o wyniki, dzieki :)

Opublikowano

Ja proponuje aby kazdy tylko podawal 0-100km/h

0-160km/h

400m

1000m

Jesli ktos nie poda jakiegos wyniku wtstawic -. Obok wyniku na 400m oraz 1000m mozna podac jaka predkosc mialo wowczas autko.

W tym watku najlepiej aby nie bylo zadnych komentarzy - jesli ktos bedzie chcial z kims ptrzedyskutowac wynik niech zalozy osobny watek lub bezposrednio skontaktuje sie z zainteresowana osoba. W innym przypadku taki temat nie ma sensu - 15 odpowiedzi i jak narazie tylko jedna osoba podala swoje wyniki...

Opublikowano
Dyskusja niech bedzie ... ja nie chce drugiego dzialu czy tematu gdzie nie mozna sie wypoweidziec, typu GALERIA na forum. Broń boze. Ale niech dyskusja bedzie na temat, bez głupich docinek i wymadrzania sie. Jak zmierze w swojej czas na 400m, oraz predkosc po tym dystansie, wrzuce wyniki :)
Opublikowano

BMW 850i

0-100 stoperkiem ~7,8 - 8,0

0-200 stoper okolo 28 - 29s

v-max bez ogranicznika podobno 272km/h

1/4 mili oficjalny czas na zawodach sss 16,3s

BMW e38

0-100 stoperkiem ~8,0

Opublikowano

kiedyś mierzyłem stoperem i wyszło mi tak:

na benzynce: ok 9,5s.

na gazie: ok 12,5s. gaz na śrubke nienajlepiej wyregulowany :D

http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg
Opublikowano
Ladny wynik MP. Ciekawe na ile ten G-tech dobrze podaje wynik. ja sobie jutro labo pojutrze nakrece filmik predkościomierza, i zmierze sobie na spokojnie w domu :mrgreen:
Opublikowano

G-tech: 0-60mph:

benzyna bez miksera gazowego: 8.77s, powtarzalne okolice 9s pb98

benzyna z mikserem LPG oraz LPG -> powtarzalne okolice 9.7s

Co do G-techa, sporo tym testowałem 0-60mph (głównie do regulacji lpg) i jeżeli chodzi o zamykanie tych 96km/h wszystko się zgadza, przynajmniej u mnie robi to dość dokładnie. Filmu nie nakręcałem ale patrzyłem czy 'mniej wiecej' trafia w 96.

Skoro startuje dobrze, kończy również dobrze, więc pewnie liczy też z niewielkim błędem. Myśle że jak ktoś się uprze to wykręci jakiś głupi czas ale po paru przejazdach wiadomo wokół jakich liczb się nasz czas utrzymuje.