Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 289
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak to sprzedales? Przeciez w ten sposob na pewno poniosles ta cala strate. W takim przypadku sadzilbym sie do upadlego. Dla zasady i dla honoru wrecz!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
BMW Gazda - nie pierwszy raz ........ czy ktos moze napisac cos dobrego o nich? chyba nie
Opublikowano

tylko co ta pani od sernika musiałaby robić żeby mixera udobruchać :norty:

...no i całe tabuny niezadowolonych klientów

Widzę Pemek, że masz obcykane wszystkie ASO w okolicy. To w którym w ostateczności zdecydowałbyś się na jakieś naprawy? Dajmy na to - gwarancyjne.

Wracając do tematu - naprawa na goodwilla - normalna sprawa. Ale pozwala się wymigać BMW/ASO z dalszej odpowiedzialności - gwarancji nie uznali, ale naprawią więc klient odpuszcza i jeszcze dopłaci. No i mogą tuszować różne nieprawidłowości.

Tylko ta kwota za montaż silnika bardziej przypomina koszt wytworzenia takiego silnika :mad2:

Reasumując - anie Gazda, ani BMW Polska nie wyszli z tej sytuacji z twarzą. Wcale się koledze nie dziwię, że żegna się z taką marką w trybie natychmiastowym.

Osobiście, ale chyba przy następnym dopiero samochodzie, pójdę w jego ślady i to wyłącznie ze względu na wyjątkową bezczelność serwisów autoryzowanych i BMW Polska przy okazji - chodzi oczywiście o sprawy gwarancyjne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety zbyt często potwierdza się zła opinia o ASO BMW. Jak wypada konkurencja, macie jakies dobre doświadczenia z innymi ASO w Polsce?
Opublikowano

Jedyny serwis do którego nie miałem zastrzeżeń to Toyota. Nawet po gwarancji wymienili mi wałek w przekładni, w ramach Dobrej Woli. No i ceny przeglądów na znośnym poziomie. :)

Ogólnie serwis Toyoty jest przestrzegany jako wzorcowy a w szczególności jeśli chodzi o naprawy gwarancyjne, wymieniają co chcesz i nie dyskutują. :cool2:

Opublikowano
Niestety zbyt często potwierdza się zła opinia o ASO BMW. Jak wypada konkurencja, macie jakies dobre doświadczenia z innymi ASO w Polsce?

Premium Arena w Łodzi daje radę :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

BMW robi to samo co kilka lat temu robił Mercedes.

Tak dobrze im "idzie", że nie myślą o tych co przyjeżdzają na kawę do serwisu....

Mnie u Gazdy PPanowie chcieli przykleić szybkim klejem literkę, która odpadła z listewki na progu......

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Też polecam Bawarię w Gdyni!!

Może zrobić ankietę na temat serwisów?

Opublikowano
Dobry pomysł z tą ankietą n/t serwisów. Od dawna aż się prosi :cool2:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też jestem za ankietą, bo serwisowanie BMW w Pl psuje czasem radość z jazdy tą marką.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie, wartość i jakość serwisu można poznać po tym, jak sie zachowają w trudnym przypadku. To że są mili i dają dobrą kawę podczas przeglądu IMO o niczym nie świadczy.
Opublikowano
Ankieta n/t serwisu BMW uwzględniająca lub bazująca na trudnych przypadkach :norty:

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

Opublikowano

Dokładnie!

Ankietę musięliby wypełniać wyłącznie niezadowoleni i tacy, u których ASO usunęło usterkę bez żadnej wtopy.

Czyli ... niezadowoleni :mrgreen: albo farciarze w czepku urodzeni :wink:

Opublikowano
Ankieta n/t serwisu BMW uwzględniająca lub bazująca na trudnych przypadkach :norty:

Zależy co dla kogo będzie "trudnym przypadkiem".

Zróbmy ankietę, określając konkretne parametry. Proponuję tak: usterka, w okresie trwania gwarancji, usunięta czy nie, no i oczywiście czy w ramach gwarancji, czy też nie.

Co Wy na to? Proszę o inne pomysły.

Opublikowano
A ja ost korzystam z AutoFus w wwie i poki co ok. Nie polecam wiadomo ktorego aso.. :)

Przełączyłem się właśnie na AutoFus :cool2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy !

Jak pisałem był problem : gwizd przy wchodzeniu na obroty ,po kilku przyjazdach do ASO w końcy wymieniono rozrząd , bo był poluzowany łańcuch pompy paliwowej. Po wymianie objaw gwizdu ustąpił. Przejechałem kilka tyś km i pojawiło sie ponownie -gwiżdże jak poprzawednio ! Co sądzicie ?