Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla PS można przedłużyć do 200tys km w pakietach Inclusive, Inclusive Plus i Repair Inclusive. Ten ostatni to jest faktycznie gwarancja.

Szczegóły: https://drive.google.com/file/d/0Bypm6mjNe7fodUM3LU9wMjVKRFE/edit?usp=sharing

Dla samochodów kupionych w salonie w PL podobne warunki ale w innych cenach :D

Szczegóły: http://www.bmw.pl/pl/pl/owners/bmw_service/service_inclusive/extended_warranty/introduction.html

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja nie mówię, że diesel nie jest szybszy, chodzi mi jedynie o to, że większość tu podkreśla dużo lepsze osiągi i inne jakieś tam katalogowe głupoty. Dla mnie to nie jest żaden wyznacznik, tak samo jak filmiki przyspieszeń z jutuba. Stanę na kresce z kolegą i zweryfikujemy w rzeczywistości jak wygląda sprawa i czy różnica jest aż tak duża o jakiej tu mówicie.

No kiedy wreszcie staniesz na tej kresce.

A do zalozyciela postu auta roznia sie subtelnie ja bralbym pod uwage stan i wyposazenie

Opublikowano
Ja pozwole sobie dorzucic kilka slow do watku: jezdzilem kiedys 535i f11 a ost dostalem zastepcza 535d. Moje subiektywne odczucia byly zdecydowanie na plus dla 35d. Osiagi sa niezle, czulem wyeaznie lepsze przyspieszenia pow 100km/h w stosunku do mojego 30d. Jesli szukalbym dla suebie teraz samochodu to pewnie byloby to wlasnie 535d ale 530d tez bym nie pogardzil.
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano

Zgodzę sie ze swoim Przedmówcą. Ostatnio miałem okazje porównać wreszcie F10 535i v 535d. Oczywiście względem mojego auta również. 535i bardziej podchodzi pod 530d, a w 535d miałem odczucia praktycznie takie same jak w mojej 550i.

35d to świetny silnik, stawiam go na równi z moim V8.

Opublikowano

35d to świetny silnik, stawiam go na równi z moim V8.

Ale rozumiem, że pod względem odczuwanych (a nie rzeczywistych) osiągów, bo chyba tylko ewent. w tej kategorii można te silniki zrównać?

Opublikowano
Pemek raczył żartować: 550i vs 535d http://www.zeperfs.com/en/duel3531-4318.htm. :mrgreen: 535i vs 535d : http://www.zeperfs.com/en/duel3883-4318.htm ropniak trochę wygrywa, ale mocy ma więcej. Ostatnia para 535i vs 530d: http://www.zeperfs.com/en/duel3883-4317.htm Benzyna lepsza w osiągach, ale droższa w zakupie :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
4 dni temu porownalem osiagi mojego znajomego f11 550xi z moim 535xd w DE- przyspieszenie 0-100 ( roznica wyszla na jakies 5m przy 100km/h) natomiast elastycznosc 100-180km/h wychodzila mala roznica pomiedzy silnikami, natomiast powyzej 200km/h roznica przyspieszen byla juz znaczaca tu V8 swoje pokazal :norty:
Opublikowano

Powyżej 200 nie testowałem :D

Ale oczywiście chodzi o moje subiektywne odczucia, bo żadnego sprzętu pomiarowego nie mieliśmy.

Opublikowano
Nie miałem okazji jeździć F10 535i ale dość sporo jeździłem 535d i 530d. Testowałem też 550i. Do 150-200km/h sądzę że najlepiej idzie 535d aczkolwiek różnica w odczuciach jest niewielka. Przy wiekszych prędkościach moc 550i rządzi :mrgreen:

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No ale jest jeszcze kwestia brzmienia. Już 535i przy wysokich obrotach wydaje z siebie tak boski dźwięk, że jest banan na gębie. 550i nie jeździłem ale domyślam się, że jest jeszcze lepiej.
Opublikowano
Przy wyższych prędkościach tylko m5 jest szybsze od 550i/xi, nawet m550d dostaje baty.

M5 to juž inna liga. Miałem okazję pojeździć F10 M5 na zamkniętym odcinku. Dynamika dojścia do 300km/h i zachowanie auta robi wrażenie. Podobny efekt jest w mojej ocenie w 535d i w 550d ale do 250km/h :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak ktoś jeździ codziennie na zamknietym odcinku, to nawet wtedy ma jakieś znaczenie :cool2: :mrgreen:
Opublikowano
A dziwisz się ?? 380KM vs 570KM

To, że m5 jest szybsze to oczywiste. Chodziło mi o to, że wolniejszy według katalogu do setki 550i w wersji 407 km przy wyższych prędkościach zdecydowanie odjeżdża m550d.

Opublikowano
A dziwisz się ?? 380KM vs 570KM

To, że m5 jest szybsze to oczywiste. Chodziło mi o to, że wolniejszy według katalogu do setki 550i w wersji 407 km przy wyższych prędkościach zdecydowanie odjeżdża m550d.

Zdecydowanie to może nie ale odczuwalnie jest szybszy na wyższych prędkościach gdzie moc ma znaczenie :cool2:

Opublikowano

Kolega napisał, wg katalogu. Ty, Zent, podajesz dane testowe.

Bardzo ciekawe, swoja drogą, nie przypuszczałbym... A dotyczą one tej mojej wersji, przedliftowej. Po lifcie ma przeszło 40 KM więcej - ciekaw jestem jej wyników :norty:

Opublikowano
Nie miałem okazji jeździć F10 535i ale dość sporo jeździłem 535d i 530d. Testowałem też 550i. Do 150-200km/h sądzę że najlepiej idzie 535d aczkolwiek różnica w odczuciach jest niewielka. Przy wiekszych prędkościach moc 550i rządzi :mrgreen:
:-)

A jakie odczucia miedzy twoim a 535d?

Opublikowano
:-)

A jakie odczucia miedzy twoim a 535d?

Takie same jak między M5 i 550i :wink:

550i jeździ zajefajnie, start, dynamika, osiągi robią wrażenie :cool2:

Po przesiadce do M5 ( cytując Clarksona) "dostajesz to samo tylko że bardziej" :mrgreen:

A tak na poważnie to największą różnicę czuć na odejściu od startu do 150-200km/h. 740Nm momentu robią swoje.

Właśnie wykonałem pierwszy poważniejszy test szybkości, przebiegu i spalania po zakupie. Przejechałem "na raz" trasę z Wawy do Ischgl przez Norynbergę, Ulm, Bregenz czyli ponad 1500km w sporej części po niemieckich autostradach. Dolot do 250km/h i.....kaganiec, szybciej się nie da :cry: Ale sposób w jaki bez walki dochodzi do tej prędkości to ....tego trzeba doświadczyć :roll:

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie nawiązując do tematu wyboru....

jeśli przebiegi średnio 12-15k km rocznie.

głównie miasto 80% - 20% trasa.

Specjalnie na osiągach mi nie zależy, ale ma być bezpiecznie przy wyprzedzaniu.

obecnie poruszam dieslem w 30.

Z autopsji wiem że przy dieslu częściej może posypaś się osprzęt, a jak to jest z benzyną ?

F10 powinny mieć już po kilka lat, mógłby się ktoś wypowiedzieć jak z awaryjnośćią 3.5i

i jakie rzeczywiste spalanie przy normalnej jeździe...

dzięki

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
Opublikowano
Jak zauwazysz malo osob ma 35i, ja mam 2 autko z tym silnikiem, co prawda nie jest to F10 ...ale tu mowa o samym silniku. Przyznam ze ja bym nie wymienil na zadne 40,35, 50 d. Pytasz o awaryjnosc, mechanicy twierdza ze to najfajniejszy i najtanszy silnik do naprawy, spalanie przy umiejetnym wciskaniu gazu, na miescie moze oscylowac w okolicach 10 l.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z perspektywy mechanika potwierdzam to co napisał wyżej kolega, przy przebiegach ponad 100tkm powtarzalna usterka to elektryczna pompa wody, w razie W w starszych wersjach z dwoma turbinami, turbiny nowe ori są po 1800zł/szt