Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprawdź pokrywę filtra powietrza. Niepoprawny montaż przy wymianie filtra może powodować takie brzęczenie.

Pozdr

Benzyny też się to tyczy ?

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Sprawdź sobie na dole nad pedałami jest taka guma (uszczelniacz wału kierownicy). Mnie wypadła. Było słychać silnik a przede wszystkim rozrząd, teraz po założeniu jak makiem zasiał.
Opublikowano

U mnie jest takie brzęczenie jakby plastik z powodu wibracji (na wolnych obrotach , sczególnie przy ruszaniu, kręceniu kierownicą na postoju) podobnie jak jeden kolega wyżej napisał też mam automat i w momencie gdy wrzuce "drive" słychać przez ułamek sekundy te obijanie się dwóch części względem siebie. Na neutralu też się zdarzy na wolnych obrotach i ich gwałtownej zmianie). Dzisiaj też trochę porozkręcałem. Zacząłem od obudowy filtra powietrza i znalazłem pierwszą nieprawidłowość - widoczna na zdjęciu guma nie była na swoim miejscu.

20130311_002.jpg

Obudowa filtra powietrza powinna na nią trafić wgłębieniem widoczym na poniższym zdjęciu

20130311_003.jpg

20130311_004.jpg

Jednak okazało się ,że to nie to... Szukałem dalej...

Po zdemontowaniu podszybia zobaczyłem, że jedna plastikowa klapka - zaślepka nie jest zaczepiona jak należy , myślałem ,że w końcu znalazłem - ale jednak nie ;/ 20130311_009.jpg

Przy okazji zobaczyłem ten niezaślepiony otwór - czy mi tam czegoś brakuje :?: Naleciało przez to sporo syfu i piachu do tej części komory silnikowej :mad2:

20130311_005.jpg

Do tej pory nie znalazłem przyczyny tych denerwujących dźwieków... :mad2:

Opublikowano
Na pewno jest to gdzieś po lewej stronie (kierowcy) i dużo wyraźniej słyszalne jest to wewnątrz pojazdu przy zamkniętyh drzwiach niż na zewnątrz ( odgłos pracy silnika nieco to zagłusza) :?
Opublikowano
Tak jak opisałeś kolego mam to samo.Również jak stoje i na drive lub R. Mam benzynę i niestety nie doszedłem do tego co to może być...
www.scooterkingz.pl
Opublikowano
U mnie było brzęczenie spowodowane plastikową pokrywą silnika w miejscu gdzie wsuwa się ja przy podszybiu (nie było idealnie wsunięte) siedząc w środku byłem przekonany że to deska rozdzielcza albo nawet szyba. Radziłbym "poprawić" tę pokrywę i zobaczyć czy coś pomoże. Jak nie to poprawić inne pokrywy i zobaczyć czy coś sie nie styka bo wbrew pozorom baaardzo się wszystko niesie do środka z komory silnika.
Opublikowano
Jeśli chodzi o górne osłony i pokrywy wszystko posprawdzałem , jeszcze zostały nadkola i osłony dolne.... Ale mam wrażenie ,jakby dzwięk nie dochodził z okolic podłogi... Wyraźnie słychać to bardziej po stronie kierowcy , i gdzieś w połowie wysokości komory silnikowej- tak przynajmniej mi się zdaje :P
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka,

Dzisiaj byłem z moją torpedą w autoryzowanym serwisie BMW m.in. na wymianie płynu hamulcowego i sprawdzeniu paru innych pierdół...przy okazji poporsiłem żeby usuneli to denerwujące brzęczenie - i jak się okazało u mnie brzęczał źle przymocowany przewód paliwowy :shock: . Pozdro!

Opublikowano

Hejka

A wiesz gdzie ten przewód paliwowy jest i czy tylko wyskoczył z plastikowego uchwytu ?

Ja mam te brzęczenie zawsze w okolicach 890 - 900obr. Jak zapalam auto rano i chodzi na ssaniu , i po wrzuceniu D ale na hamulcu slychac te brzęczenie . W czasie jazdy nie ma tego . Tz. tylko jak przechodzę te 900obr/min .

Opublikowano
tylko wyskoczył z uchwytu - niestety nie widziałem tego na własne oczy , gdyż nie było mnie przy naprawie. Pozdro
Opublikowano
W moim samochodzie też jeden przewód (raczej metalowa rurka bo bardzo sztywny) był odpięty od mocowania na ścianie między silnikiem a wnętrzem. Oryginalny zatrzask nie trzymał nie zaskakiwał, od użycia na nim 'trytyki' (plastikowej opaski zaciskowej) nie słyszałem brzęczenia.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.

Opublikowano
cheroki ... "kropka" ?? chyba nie brakuje Ci postów ?

http://www.azeroplus.pl

Jakby Bóg preferował przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach...

http://images38.fotosik.pl/1891/729270affbdc14bem.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/52708/icon1.png

"Inwestycje WIELKIEGO formatu"

Sprzedam moje E91 320d ... info pod telefonem 662 079 26pięć

http://otomoto.pl/bmw-320-200-zdjec-perelka-C33615250.html

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Moze nie wniose zbyt duzo do tematu, ale mialem dokladnie ten sam dzwiek i powodowala go zle dokrecona, gorna pokrywa silnika. A dalbym sobie reke uciac, ze dzwiek dochodzil za srodka.
Opublikowano
a czy moze cos pukac na dziurach za licznikiem, bo w zime wjechałem w dużą dziurę i od tego czasu cos popukuje jakby zza licznika lub koło nawiewu i nie wiem czy to rozbierac. Wyciągał ktos licznik ? jest tam za nim cos co może stukac ?
Opublikowano
Tak, ta na samej gorze. Mechanik nie wcisnal jej w takie 2 slizgi przy podszybiu ktorych nie widać na pierwszy rzut oka i wpadala w rezonans.
  • 3 lata później...
Opublikowano

Koledzy odkopuje temat z przed lat bo nic innego na ten temat nie moglem znalezc. W duzym skrocie, kilka dni przed swietami mialem wymieniany olej, odme i wszystkie filtry oprocz pylkowych. Kolesie po zlozeniu wszystkiego do kupy powiedzieli mi ze ktos kto poprzednio wymienial filtr powietrza, nie wsadzil go prawidlowo tylko upchnal troche na sile i przez to jest minimalnie zdeformowana pokrywa filtra ale jest ok. Wszystko cacy auto zrobione, ale.... po kilku dniach zauwazylem dzwiwny dzwiek dobiegajacy z podszybia. Pojawia sie tylko przy przy puszczaniu sprzegla szczegolnie na wstecznym i bardzo niskich obrotach. Jakby cos wpadalo w wibracje tuz przy szybie w okolicach srodka auta.

Pojechalem do magikow, posluchali i podejrzenie padlo na rozporki kieichow i te jedna srube Torx, ktora trzyma obie rozporki przy podszybiu. Nie bylo tam luzu, ale koles dokrecil troche i wszystko minelo jak reka odjal. Niestety wrocilo po okolu tygodniu. Znow tylko przy cofaniu, szczegolnie pod gore... I tu nasunela mi sie taka mysl. Moze te rozporki musza byc skrecone w odpowiedniej kolejniosci i odpowiednim momentem...

Bo przeciez one sie nakladaja jedna na druga na tej jednej srubie.. Dzis zrobilismy eksperyment i tez ktora byla na dole przelozylismy na gore. I jest jeszcze gorzej. Albo cos jest nie tak w okolicach tej sruby albo ktoras rozporka na cos naciska. Nie moge za nic ich znalezc na Realoem poza tym.

Czy ktos moglby cos doradzic?

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
spróbuj docisnąć osłonę na silniku, ona często stuka na wstecznym

Dzieki.

Wydaje mi sie ze tam jest wszystko ok ale zobacze. Dzis maja to wszystko jeszcze raz rozlozyc I zobaczyc. Strasznie to jest wkurzajace. Na temat kolejnosci zakladania rozporek ktos cos wie moze?

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

witam. Mam podobne burczenie jak n a tym filmiku;

może ktoś wie co jest przyczyną?

jest to tak jakby związane z obrotami silnika, jak jade to powyżej 2tys obrotów też to słychać, jak wyluzuje to cisza,

na biegu jałowym jak zwiększę obroty też słychać tak jak na filmiku. z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano
U mnie natomiast strasznie denerwujący jest dźwięk wydobywający się, jak sądzę z okolic navi. Coś tam w środku jakby się poluzowało i nie zawsze ale potrafi tak zdenerwować, że odechciewa się jazdy tym samochodem. Da się jakoś w prosty sposób wyjąć to "ustrojstwo"?