Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od jakiegoś czasu ( jakoś zaraz po zimie ) pojawiło się u mnie dziwne skrzypienie głównie w tylnym prawym kole. Dodam, że auto od listopada w 90% czasu stoi w garażu i czeka na syna. Mniej więcej raz na tydzień wyjadę nim trochę pojeździć, żeby się nie zastał. Skrzypienie słychać w momencie pokonywania tzw. płynnych nierówności, podczas wsiadania i wysiadania z samochodu i zjazdów z krawężnika. Auto było na kontroli zawieszenia w norauto i stwierdzili, że luzów nie posiada i żeby wymienić łączniki stabilizatora i gumy stabilizatora na oby dwóch kołach. W piątek auto było na warsztacie i zostały wymienione tylko łączniki stabilizatora ( Lemfordera ), a jeśli chodzi o gumy to mechanik stwierdził że nie ma potrzeby tego ruszać. Niestety dalej skrzypi jak stara wersalka i coraz bardziej to mnie irytuje. Zawieszenie nie jest powybijane, nie słychać żadnych stuków tylko to skrzypienie. Jest to 520i z 94r. sedan z przebiegiem 245 tys. Co to może jeszcze być? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Opublikowano
Jest możliwe że amortyzator skrzypi ja u siebie też tak miałem jak autko dłuższy czas nie było ruszane :)
Opublikowano
Co mam zrobić żeby sie tego pozbyć jeżeli skrzypiałby amortyzator? Jeżeli byłyby to tuleje tylnej belki to jaki jest ich koszt i czy z wymianą nie ma dużych problemów bo od tego zależy cena robocizny?
Opublikowano
U mnie przestało skrzypiec już po kilku dniach ciągłej eksploatacji auta. albo tak jak kolega mówi tuleje tylnej belki tylko dlaczego fachowcy z norauto tego nie zauważyli :?: czy aż tak ciężko jest to zdiagnozować :?:
Opublikowano
Ja mysle ze skrzypia łaczniki drazka stabilizujacego.

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866

Opublikowano
Ja mysle ze skrzypia łaczniki drazka stabilizujacego.

Ty myślisz a kolega wyraźnie napisał że łączniki stabilizatora wymienił :duh:

Opublikowano
Postaram się w tym tygodniu, a jeżeli mi się nie uda to jakoś w weekend podskoczyć na stacje diagnostyczną na wstrząsarkę i na podnośnik niech rzucą na to okiem.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,u mnie to samo od pewnego czasu ale zaczęło się to zaraz po zrobieniu trasy około 400-500km, skrzypi nawet jak wsiadam czy wysiadam z auta ,niestety nie mogę dojść co to :mad2: :mad2:

Początkowo myślałem ,że skrzypią te śruby http://autolech.com.pl/galerie/l/lacznik-wahacza-bmw-e32_392.jpg zrobiłem dziurki w gumach i wpuściłem smar ale nic nie pomogło.

http://forum-lines.ru/rez/ab214080.gif

раскрутка сайта киев

E34 520i M50 B20

E34 550i S70 B56

Suzuki DR 800 Big

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie też skrzypi,będę wymieniał w przyszłym tygodniu,mam pytanie czy z kanału da się wymienić te łączniki wahaczy bez "naciągania" przy pomocy łomika coby śruby wlazły tam gdzie trzeba?
  • 8 lat później...
Opublikowano
Cześć wszystko. U mnie ostatnio to samo skrzypienie w tylnym zawieszeniu dźwięk jest taki jakby stara wersalka skrzypiała atko stało około pół roku. Wcześniej nie miałam tego problemu było wszystko ok. Nie wiem co jest przyczyną. :?: