Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie !

Na wstępie chciałem się ponownie ze wszystkimi powitać po mojej długiej nieobecności.

Tuż na dzieńdobry urwał się u mnie platikowy element przy chłodnicy (patrząc od kierowcy jest to lewa górna strona chłodnicy) na który zakłada się gruby wąż od obiegu chłodniczego.Czy poklejenie tego odpowiednią masą poliuretanową będzie dobrym rozwiązaniem,czy trzeba wymieniać całą chłodnicę (ta druga opcja niestety niebardzo mi sie usmiecha)Jest możliwość poklejenia tego tylko jak trwałe to będzie ?

Słyszałem od kolegi że jest to popularna usterka.

Opublikowano

u mnie w E36 tez oberwal sie kruiec, tylko ze zostalo jeszze kilka centymetrow do chlodniy. Mechanik zeszlifowal takie plastikowe zeberka i po prostu nasunal glebiej waz. Jezdze tak dopiero miesiac ale plynu nic nie ubywa.

Podobno to czesta przypadlosc w starszych autach. Nie wiem jak wyglada u Ciebie mocowanie weza ale moze tez zostalo ze 4-5 cm. Przed Swietami kaska zostanie na prezenty :)

Opublikowano
Źle mnie zrozumiales.Serdecznie dziekuje ze bierzesz udział w dyskusji,tylko Ty miales wiecej szczescia niz ja :) U mnie to wyglada troche gorzej,
Opublikowano

Uzywki na giełdzie chodzą od 150 - 200 PLN z 6 miesięczną gwarancją.

Chociaż nówka to nówka

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

Czy taka wymiana chłodnicy to skomplikowana ceremonia ? (mam wersje z klimatyzacją).Ile to może kosztować ?

Wciąż nie wiem czy mogę zaufać takiej chłodnicy z allegro za 470zł.Zastanawim się nad używką ale jeżeli podobna przypadłość stanie mi sie na trasie 500 km od domu to nic mi po gwarancji.

Opublikowano

U siebie w Omedze 3 litrowej też miałem urwany lewy górny

króciec węża do chłodnicy.

Pojechałem z chłodniczką na spawanie plastikiem. Gościu

robił to z 20 minutek. Koszt 50 zł. Nowy króciec. Wąż siedzi dobrze.

Już 4 roczek leci i nie ma problemu.

Jeżeli chłodnica nie jest zajechana (nie pogiete blaszki, zakamieniona)

to polecam naprawę.

W tej chwili takie problemy są robione bardzo fachowo.

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

http://img129.imageshack.us/img129/2398/bmwe327501uv3.th.jpg

Opublikowano
Co sądzicie o chłodnicach z allegro.Koszt 470zł.Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym ? Czy to dobry towar ?

Podaje link do aukcji.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77542735

Spytaj się sprzedającego jakiej firmy są te chłodnice, bo ja nie widzę takiej informacji w tej aukcji.

Gdy w mojej byłej E30 poszła chłodnica to wymieniłem ją na używaną. Kupiłem za 220zł z 3 miesięczną gwarancją. Z tego co wiem to obecny właściciel jeździ i nie narzeka a to już 2 lata. 470PLN to troche pieniędzy i ja bym chyba pierwsze rozejrzał sie za sensowną używką.

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano
Czy taka wymiana chłodnicy to skomplikowana ceremonia ? (mam wersje z klimatyzacją).Ile to może kosztować ?

Wciąż nie wiem czy mogę zaufać takiej chłodnicy z allegro za 470zł.Zastanawim się nad używką ale jeżeli podobna przypadłość stanie mi sie na trasie 500 km od domu to nic mi po gwarancji.

Sam fakt ze ktos w opisie aukcji napisał chłodnica WODY !! jest podejrzany. Przeciez ogólnie wiadomo ze wody do układu sie nie leje!! Mam u siebie rozne chłodnice, wszystkie uzywane, i trzymam tylko te ktore sa warte ponownego użycia. Szkoda ze mieszkasz tak daleko w innym wypadku na pewno bysmy sie jakos dogadali. Cena takij chlodnicy to przedział od 200-300 u mnie.

pozdrawiam

bartek

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

Opublikowano
jasne ze tak - kupuj nowa. Wymiana chlodnicy to 20 min i zrobisz to nawet na parkingu kolo domu :) tylko nie zapomnij odpowietrzyc porzadnie ukladu.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

witam.mi urwało się dokładnie tak samo,około rok temu.mój sąsiad jest tokarzem :mrgreen: wytoczył mi z mosiądzu taki wkład idealnie na wymiar[ciasno spasowany],ponacinałem w otworze rowki i skleiłem ''poxyliną'' i trzyma jak skała.wcześniej próbowałem różnych ''specjalistycznych'' klei :evil: ale długo nietrzymały,także polecam popularną ''poxylinkę'' :norty: .pozdro

przejechałem już ok 30.000 i nic się niedzieje!

klepało ale przestało!!!
Opublikowano

Witam,

ja bym w to miejsce wsadzil odpowiedniej srednicy kawalek rurki metalowej np. na poxipolu, a na niego nalozyl waz, oczywiscie rurka musi miec idealnie dobrana srednice, jak sie nie uda to nie, ale jak sie uda to napewno powinno jakis czas podzialac.

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Na koniec sie dorzuce, ze nie warto wymieniac chlodnicy dla peknietego weza :mad2: Radze pokombinowac, wyjdzie kilka stowek taniej. Chyba ze masz za duzo kasy.
Serwis BMW. Nie ma rzeczy niemowliwych. Zaraszam - Ireland.