Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
http://www.bmwstylewheels.com/bmw/194

mysle jeszcze o tych , ale sprzedajacy miał przód 215/45 a tył 245/ 45 17 , taka różnica jest ok ?

miał je na e90 325 i

a ja chce na 320d , tam nei ma różnicy w rozstawie śrub ani nic ? bo kiedyś przy dojazdówce widziałem że nie pasuje do aut pow 2 litrów ?

Pasuja te felgi do 320d - sam mam takie.

Co do opon musisz przeliczyc kalulatorem do opon ile wyzej podane odbiegaja od dedykowanych.

Opublikowano
http://www.bmwstylewheels.com/bmw/194

mysle jeszcze o tych , ale sprzedajacy miał przód 215/45 a tył 245/ 45 17 , taka różnica jest ok ?

miał je na e90 325 i

a ja chce na 320d , tam nei ma różnicy w rozstawie śrub ani nic ? bo kiedyś przy dojazdówce widziałem że nie pasuje do aut pow 2 litrów ?

Pasuja te felgi do 320d - sam mam takie.

Co do opon musisz przeliczyc kalulatorem do opon ile wyzej podane odbiegaja od dedykowanych.

Opublikowano

witam.

Chciałbym zakupić takie felgi http://allegro.pl/felgi-8x18-5x120-bmw-e36-e46-e90-f30-f20-z4-x3-x1-i6593826051.html

i zapodać na nie opony 235/40/18 czy będą pasować do szer. 8cali? i czy et bedzie wporządku?

Dzięki wszystkim i pozdrawiam

albo takie, nie lepsze? przynajmniej ET http://allegro.pl/felgi-bmw-5x120-8jx18-x5-z4-e87-e36-e46-e90-e92-m-i6458019328.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szkoda, że genialnemu sprzedającemu te felgi nie pasują jeszcze do Opli, VW, Renówek i w zasadzie do wszystkiego. :duh:
Opublikowano

Witam.

Właśnie wiem i dla tego się pytam bo nie chce wtopy.

Chciałbym te drugie felgi i pytam tylko tak dla świętego spokoju

Chciałbym żeby ktoś napisał ze opony i felgi podejda bez żadnych problemów.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ET w tych drugich felgach jest prawidłowe, ale ja bym malowane raczej omijał. Poszukaj oryginalnych, zdjętych z auta od E90 i będziesz zadowolony. Przemyśl też czy do E90 rozmiar 18 cali to dobry pomysł na nasze drogi. 17 calowe jednak są najlepszym kompromisem między wyglądem, a komfortem jazdy i ceną opon.
Opublikowano

Witam.

Taki chce rozmiar bo mam identyczny w e46.

W razie jakiejś awarii mam dwa KPL.

Komfort na zakopane nie najgorszy.

Dzięki i pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy podpowiedzcie.

Chcę wrzucić nowe koła na lato + opony RSC. Szukam teraz bo zawsze taniej zimą.

2 x 19" 8" ET-37 przód - ok jak z katalogu

ale tył

2 x 19" 9" ET 45 - ? powinno być ET-39

Teraz mam 4 x 18" 8" ET 38 opony 225/40 - przód mam na dystansach po 15mm na stronę, a tył po 30mm na stronę.

I teraz czy nowy tył po wyrzuceniu dystansów podejdzie bez problemów ?

Opublikowano

podłącze się do tematu

alufelgi 17 Brock

et 37 7,5 J 17

jak to będzie wyglądało w e91 2006 rok

może ktoś ma jakieś fotki tych rozmiarów założone przy swojej BMW

z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

No nic Pany. Poszukałem, poszperałem i jest to zaledwie 6mm różnicy do środka, najwyżej dam dystans przelotowy. Tylko czy ktoś z was ma może 19/255/ ale 9" felga lato i ile tam jest luzu pomiędzy felgą a nadkolem z tyłu. Najlepiej dać dystans min 12mm bo jest z pierścieniem centrującym, ale czy nie będzie za ciasno? Są dostępne 3mm.

Jest coś takiego

http://www.willtheyfit.com/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie pilnie potrzebuje rady. Mam zamiar kupić alufelgi 18x8,5 et25 przód oraz tył? Czy et będzie dobre? Oraz jakie opony na to założyć? Myślałem nad 235/40, jeśli się mylę to mnie poprawcie. Proszę o szybką radę
Opublikowano
Panowie pilnie potrzebuje rady. Mam zamiar kupić alufelgi 18x8,5 et25 przód oraz tył? Czy et będzie dobre? Oraz jakie opony na to założyć? Myślałem nad 235/40, jeśli się mylę to mnie poprawcie. Proszę o szybką radę
Opublikowano

Bedzie pasować, opona 225 ale 235 tez podejdzie.

Opublikowano
Witam. Ja również zakupiłem już w grudniu cały komplet alusy i felgi 4x18 8,5j et13 opony 225/40 i teraz tak. Jeśli chodzi o tył to sie nie martwie ze beda zbytnio wystawać no napewno nie beda ale troche martwie sie o przód, zeby nie wystawało jakoś sporo i wiochy nie wyło. jakie macie pozakładane felgi na przodzie??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Biorąc pod uwagę, że standard to 8 cali i et31-34 słabo to widzę, wg mnie max to okolice et20.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Koledzy. Założyłem właśnie komplet letnich. Przód 225/35/19 felga 8" ET37, tył 255/30/19 felga 9" ET45 + dystans 15mm( oryginalnie powinno być ET39). Wyszło idealnie.Koło tylne jest prawie na styku z wewnętrznym rantem błotnika. :cool2: Dla mnie super.
Opublikowano

Panowie, na lato zakładam felgi styling 135:

- przód 8 cali ET 47

- tył 8,5 cala ET 50

Opona przód 225/40, tył 255/35.

Jakie dystanse najlepiej byłoby zastosować, aby felga ładnie wyglądała z rantem, ewentualnie kawałeczek była schowana, aby nie rzucać błotem w e91?

"Bez poświęcenia nie ma zwycięstwa." -Sam Witwicky