Skocz do zawartości

320d Poduszki Silnika Lemforder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/00/00/04/1700000429

Witam chce wymienić poduszki silnika w sklepie za prawa poduszkę chcą 220zl a za lewą 250zl Lemfordera a na allegro komplet za 300zl link:

http://allegro.pl/lemforder-poduszki-silnika-bmw-e46-320d-oryginal-i1700000429.html

czy to naprawde oryginał bo gosciu mowil ze na czesci nie ma żadnego loga ani numeru, czy to lemforder tak ma czy to jakiś szajs w kartoniku od Lemfordera ?

POZDRAWIAM

Opublikowano
Kolego kupowałem na innej aukcji i też nie miały napisów, Lemfordera kupowałem tez tuleje wahaczy przód i tuleje dyfra i też nic na nich niema.
Opublikowano
No to dziwne bo ja kupowałem tuleje wahacza prosto z hurtowni i są na nich oznaczenia lemfordera :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Tez kupowalem i bylo kogo Lemfordera.
Opublikowano
  • Autor
włąśnie bo to jakaś ściema to są jakieś podróbki w kartonikach lemfordera, chyba wszystkie te czesci lemfordera za 1/3 ceny sklepowej to wielka ściema albo mi siew wydaje moze allegro ma takie wielke rabaty, ale skoro tak to czemu ci w sklepie nie kupują od tych z allegro skora moga zaplacic 300zl a nie 600zl
Opublikowano
włąśnie bo to jakaś ściema to są jakieś podróbki w kartonikach lemfordera, chyba wszystkie te czesci lemfordera za 1/3 ceny sklepowej to wielka ściema albo mi siew wydaje moze allegro ma takie wielke rabaty, ale skoro tak to czemu ci w sklepie nie kupują od tych z allegro skora moga zaplacic 300zl a nie 600zl

http://www.czescidobmw.pl kup febi :cool2: to samo co ori

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wedlug mnie Lemforder najlepszy,zawsze go stosuje i polecam kazdemu.
Opublikowano

Na lemforderach powinno byc logo Freudenberg, bo tak naprawdę oni je robia dla Lemfordera.

Cena prawie 500 za komplet Lemfordera to masakrycznie duzo, za tyle kupisz oryginalne w ASO z logiem BMW.

Nie daj się zrobić w balona...

Opublikowano
Na lemforderach powinno byc logo Freudenberg, bo tak naprawdę oni je robia dla Lemfordera.

Cena prawie 500 za komplet Lemfordera to masakrycznie duzo, za tyle kupisz oryginalne w ASO z logiem BMW.

Nie daj się zrobić w balona...

Lemforder, Freudenberg oraz febi to te same poduszki tylko różnią sie pudełkami :cool2: nie dawać sie robić w balona :cool2:

Opublikowano

bo to sklepy robią Was w balona .... :D

i uwierz że sklepy mają jeszcze taniej niż na allegro .... :lol:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
a wszystko jest z Corteco :) ale z tych podanych febi wychodza najtaniej :) ja u siebie mialem normalnie wytarte loga ale nie wiem czego czy bmw czy lemfordera ale normalnie spilowane miejsca w ktorych powinno byc logo :) tak samo mialem z innymi czesciami typu termostaty etc :)
szukam
Opublikowano
mi po miesiacu przestaly dzialac tak jak po zmianie zaraz, znowu silnik slychac przy odpalaniu, inny kolega w polifcie to samo mowil, zalozyl lemfordery i po miesiacu powrot do tego co bylo przed wymiana poduszek. Szarpanie przy ruszaniu tez troche wrocilo. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Albo kwestia przyzwyczajenia w co watpie albo cos innego powoduje glosniejsze odpalanie i slabe ruszanie.
szukam
Opublikowano
Witam wlasnie jestem przed wymianą poduszek w mojej e46 320d kombi. Zakupiłem Corteco są ze znakami Freudenberg i napis corteco od spodu made in Germany, pudełka oryginalne Corteco. Cena za szt. 99 zł, po wymianie zobacze jakie efekty wymiany będą, narazie strasznie wydech sie trzęsie i drgania przenosza się na auto. Mam nadzieję że wymiana pomoże oby nie dwumas ani koło pasowe.
BMW to pełnia życia.
Opublikowano
Witam wlasnie jestem przed wymianą poduszek w mojej e46 320d kombi. Zakupiłem Corteco są ze znakami Freudenberg i napis corteco od spodu made in Germany, pudełka oryginalne Corteco. Cena za szt. 99 zł, po wymianie zobacze jakie efekty wymiany będą, narazie strasznie wydech sie trzęsie i drgania przenosza się na auto. Mam nadzieję że wymiana pomoże oby nie dwumas ani koło pasowe.

:shock: :shock: :shock: skąd taka cena??

Opublikowano
trafiła się okazja, niestety nie w sklepie.
BMW to pełnia życia.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

może ktoś podesłać link na aukcje gdzie kupię dobre poduszki silnika do skrzyni automat, tylko 100% oryginał i pewniak bo z tego co pisaliście to pełno jest podróbek w oryginalnych kartonikach

bo mi się wydaje że te na allegro lemfordera to jakieś podróbki bo nie ma na nich żadnego loga ani napisu a jak dzwoniłem do sprzedawcy to mówił że lemforder nie daje na poduszkach swojego loga, to prawda?

http://allegro.pl/listing.php/search?string=poduszki+silnika+e46+320d&category=0&sg=0

jak mam dac 300zl za niby oryginał a po miesiącu będzie efekt tak jaki mam teraz przed montażem to wolę dołożyć kolejne 300zl i mieć naprawdę jakieś dobre

Opublikowano
może ktoś podesłać link na aukcje gdzie kupię dobre poduszki silnika do skrzyni automat, tylko 100% oryginał i pewniak bo z tego co pisaliście to pełno jest podróbek w oryginalnych kartonikach[...]

Kup w http://www.czescidobmw.pl i powinno być ok. Wszyscy polecają ten sklep.

--

pozdrawiam

nelson

--

pozdrawiam

nelson

Opublikowano

Kolego Lele, ten linki do aukcji co podałeś, sklep as auto części z Milanówka, kupuje u nich części i są na pewno dobre (bynajmniej mi się nie zdarzył jeszcze zonk).

Części te biorą miedzy innymi z Inter-team

Jeśli chodzi o logo na częściach, to np. kupowałem poduszki amortyzatora, wszystkie tuleje, łączniki stabilizatora niezależnie czy to była firma lemforder czy sachs na gumach było wybite boge.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=146787&p=1047389&hilit=Poduszka+Oryginalna+BMW#p1047389 link wyjaśnia że lemforder nie daje swojego loga na poduchach

pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
,

Edytowane przez sixtense

Bezpieczeństwo Moc Wygoda
Opublikowano

Jestem świeżo po wymianie poduszek, co prawda kupiłem corteco ale w lemforderze masz hydropodstawę corteco więc na jedno wychodzi. Z zabiegu tego jestem bardzo zadowolony, same korzyści. A co do twojej przypadłości wg. tego co opisujesz po prostu kończy Ci się sprzęgiełko a dokładniej dwumas co może właśnie powodować objawy takie o jakich mówisz.

Pozdrawiam

Opublikowano
,

Edytowane przez sixtense

Bezpieczeństwo Moc Wygoda
Opublikowano

Oryginalnie siedzą tam poduszki Freudenberg (Corteco)- Corteco należy do grupy Freudenberg. Poduszki te mają hydropodstawę w celu lepszego tłumienia drgań, na tę hydropodstawę patent/ wyłączność ma Corteco. Więc jakich poduszek z hydropodstawą byś nie kupił to będzie to i tak Corteco tylko w innym opakowaniu. Firmy poprostu ze sobą współpracują- np. Corteco sprzedaje dla Lemfordera swoje poduszki za 300zł/szt, Lemforder pakuje je w swoje opakowanie i sprzedaje za 320zł jako że jest popularną firmą zarabia na tym, a Corteco ma przy tym większy zbyt.

Ja wymieniłem na poduszki bezpośrednio Corteco- nie widziałem sensu przepłacać za opakowanie Lemfordera.

Po wymianie aż miło.

Opublikowano

Witam!

Ja za poduchy tyle płaciłem:

Poduszka silnika lewa:

Corteco 142zł oryginał BMW

Poduszka silnika prawa

Corteco 147zł

Poduszka skrzyni

Lemforder 26zł/szt x 2

Całość 361zł z przesyłką.

Znalazłem je na stronce silesiaparts.pl

Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam

Tak jak poprzednik również kupowałem poduszki w Milanówku na krzywej lemfordera i jak Panowie mi wytłumaczyli ( co okazało się prawdą ) nie ma na większości poduszkach i tulejach loga ani numeru, bo głównie robi to corteco , które zostało przez nich przejęte. Jak czytam posty , że za 300 na allegro to podróba pewnie a w sklepie za 500 oryginał to mało z krzesła nie spadnę ze śmiechu, sklepy stacjonarne ładują klientów w **** aż dym idzie....

Sprzedają to samo od tych samych dystrybutorów z marżą + ileś tam %. Prawda jest taka , że na allegro podróbek to prawie w ogóle nie ma, tylko marża jest mała, bo konkurencja idzie niemalże na noże , po prostu sklepy stacjonarne mają chorą marżę ( spójrzcie nawet na sklepy spożywcze tesco , społem). Jak już wszystko praktycznie kupuje w internecie bo jest chociaż 30% taniej ...