Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy od ubezpieczyciela (odradzam "tanie" firmy -problem z ewentualnymi wypłatami), od marki auta (zwyżka za Mercedesa, Bmw, Lexusa, Porsche itp), od Twojego wieku (zwyżka poniżej 28r. bodajże ok. +1000zł), od Twoich aktualnych zniżek (gdy miałeś całe życie tylko OC,polecam promocje Compensy "zniżka za zniżke"), od rocznika auta i kwoty na jakie chcemy mieć ubezpieczone auto. W samochodzie powinny być minimum dwa zabezpieczenie np immobilajzer i koniecznie alarm jeśli ubezpieczamy na kwotę od bodajże 60tys... powiem wprost.. szykuj 4000 za full pakiet tj AC+OC+NW+ ASSISTANCE (w pakiecie taniej).

Mam nadzieję, że pomogłem.

Pozdrawiam

Opublikowano
zwyżka poniżej 28r. bodajże ok. +1000zł

z tego co wiem jak ubezpieczalem auto roku temu zwyzka jest ponizej 25r. - chyba ze cos sie zmienilo?

tez mnie to teraz czeka w przyszlym tyg. musze ubezpieczyc auto wykupic caly pakiet przestraszyles mnie troche ta kwota 4000zl :o

(mam aktualnie 26 lat auto zarej. na mnie i wspolwlasciciela mojego ojca - pelne znizki 60% na OC i AC)

Opublikowano
ja swojego czasu za samo OC płaciłem ~1400 pln (320d/2007) za AC 6000 pln. PZU/23 lata. (niestety zwyżka za wiek robi swoje :( ) a z tą do 28 roku zycia pierwsze slysze? dzis akurat przedluzam ubezpieczenie do 335i to az sie dowiem z tym newsem....
Opublikowano

Dzisiaj przedluzalem ubezpieczenie w Allianz. BMW E90 2005 rok, miejsce zameldowania Podkarpacie, wiek kierowcy 30 lat. Domyslnie wartosc pojazdu wyceniona na ~44415, dlatego dokonalem indywidualnej wyceny (za darmo) pojazdu w Allianz. Wyszlo 47800zl i wiecej sie juz nie dalo wycisnac. Jest dodatkowa znizka -15% przy wykupie ubezpieczenia mieszkania, cena tego ubezpieczenia to 80zl.

* skladka za ubezpieczenie mieszkania: 80zl

* skladka OC: 1139zl, ponizej dokladne wyliczenia:

- skladka podstawowa: 1741zl

- bonus malus: 90% (czyli -10%)

- wznowienie: -5%

- TRIO (OC+AC+mieszkanie): -15%

- pakiet OC+AC: -10%

* skladka AC: 3837zl, ponizej dokladne wyliczenia:

- suma ubezpieczenia: 47800

- skladka podstawowa AC: 3585zl

- bonus malus: 90% (czyli -10%)

- wznowienie: -10%

- TRIO (OC+AC+mieszkanie): -15%

- zniesiony udzial wlasny przy kradziezy: +10%

- podwyzka z tyt. wieku pojazdu: +20%

- utrzymanie wartosci: +15%

- dodatkowe ubezpieczenie szyb (w razie szkody nie ma utraty znizek): 90zl

- Car Assistance wariant plus: 95zl (wariant standard jest za darmo)

Czyli ostatecznie: OC 1139 + AC 3837 + CA 95 + mieszkanie 80 = 5151zl.

Warto zwrocic uwage na utrzymanie wartosci pojazdu przez caly okres ubezpieczenia. W moim przypadku utrata wartosci pojazdu w ciagu roku wyniosla wiecej niz 20%. Poprzednio mialem auto ubezpieczone na sume 57520zl, a teraz wyszlo im 44415zl. Wiec jak by mi ukradli auto pod koniec okresu ubezpieczenia, albo przy szkodzie calkowitej, zwrociliby mi w najlepszym wypadku te 44000zl.

Opublikowano

e90 320d 2005 rok w zeszlym roku wartosc ok 56tyś, pakiet oc ac nw ze znizkami max+mieszkanie ok 2700zl

w tym roku wartosc auta (z niewiadomych przyczyn) spadla do 41 700!! a to samo ubezpieczenia wzroslo do 3 400!!!

wszystko w PZU, ponoc od nowego roku poszlo strasznie do gory AC

Opublikowano

E90 320d 2006r w Avivie (dawniej Commercial) za ubezpieczenie "full banana" włącznie z zagranicznym assistance i naprawami z AC na oryginalnych częściach (w pzu mi passata trzyletniego po zamiennikach policzyli efekt - naprawa 2500 w serwisie a dostałem 450zł) - 1800zł (zniżki 60%).

Jedno Wam powiem, trzeba się ostro targować i znać oferty konkurencji. Ja średnio co roku urywam 400-500zł z tego co mi proponują.

Opublikowano
W ergio hestia przy 50% zniżek OC +AC + laweta ( itp -pelna opcja ) koszt 3700zł

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W zeszłym roku wiosną - 320i z 2006 roku - wartość wg ubezpieczyciela 70 tys. zł - składka z 60% zniżką za całość ok. 2600 zł. PZU w Warszawie - czyli najdroższa strefa. W tym roku zapłaciłem podobnie, ale wartość auta jest niższa - niestety były podwyżki - podobno u wszystkich. Mój agent od ubezpieczeń sprawdzał w innych firmach i wyszło, że jest podobnie - trochę taniej jest przez internet. Wszystko zależy od miejscowości, wartości samochodu, jego przebiegu i zniżek kierowcy. Ja uważam, że okazji to się szuka na wyprzedażach, a samochód trzeba ubezpieczyć tam gdzie nie będzie problemu z wypłata odszkodowania.
Opublikowano
Od 15 lat w warcie auto 49 tyś ful zniżki 60% pakiet z wartością przez cały rok serwisowy plus 20% dodatkowo zniżki 3800zł / PZU to samo 2400 zł

http://desmond.imageshack.us/Himg535/scaled.php?server=535&filename=dsc0230kopiay.jpg&res=landing

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=160396 Czyszczenie parownika

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=160013 MOJE E-90 skradziona

Opublikowano
Ja uważam, że okazji to się szuka na wyprzedażach, a samochód trzeba ubezpieczyć tam gdzie nie będzie problemu z wypłata odszkodowania.

tak naprawde nie da sie przewidziec jak bedzie gdy dojdzie do wyplaty odszkodowania... mialem juz rozne przypadki z ubezpieczycielami i najczesciej nieprzyjemne! Wszystko jest pieknie gdy placi sie skladke, schody i problemy pojawiaja sie gdy dochodzi do szkody i mamy jakies roszczenia wobec naszego ubezpieczenia... Wydaje mi sie ze wysokosc skladki nie ma tu nic do rzeczy! Trzeba po prostu uwazac i niestety nastawic sie na to ze w przypadku jakiegokolwiek zdarzenia bedziemy musieli sie niezle nadenerwowac i spedzic godziny na telefonie nie mogac sie dogadac z ubezpieczalnia i wyrywajac wlosy z glowy na widok protokolu i wyceny ew. szkody przez firme ubezpieczeniowa:) niestety zeruja na ludzkiej naiwnosci i nieznajomosci przepisow.

Opublikowano

Ja ubezpieczam auta tylko w PZU.

I tak pokolei:

1. BMW E90 320d 2005r. mój wiek 24l auto wziąlem na wspólnika ojca który miał 60% zniżki.

Wartość auta wtedy 63000zl

Pełny pakiet OC+AC+NWW+SZYBY+(-zniesienie zwyżki za mój wiek) i inne około 3600zl / rok

2. BMW E92 330d 2007r. mój wiek 25l auto wziąlem na wspólnika ojca który miał 60% zniżki.

Wartość auta wtedy 117000zł suma ubezpieczia na 100000zł

Pełny pakiet OC+AC+NWW+SZYBY+(-zniesienie zwyżki za mój wiek) i inne około 3900zl / rok

3. BMW E93 330d 2007r. mój wiek 26l - niestety wziąłem tylko na siebie :?

Wartość auta wtedy 118000zł suma ubezpieczia na 100000zł

Pełny pakiet OC+AC+NWW+SZYBY+ i inne RATY NIE ZDRADZE :twisted: bo się posypią komentarze :wink:

Opublikowano

Gdy ubezpieczałem swoje auto 8 miesięcy temu, jest zarejestrowane na ojca (wiadomo czemu :D ) to w PZU przy pełnych zniżkach wyliczyli mi 2550zł na 50 000zł wartości cały pakiet OC+AC+NNW ale głupi byłem i się połaszczyłem na 300zł i ubezpieczyłem w PZM czego teraz żałuję...

Ubezpieczaj w PZU dobra rada. Miałem do czynienia już z kilkoma towarzystwami bo mamy 4 samochody i z braćmi jakoś tak pecha mamy :D to najlepiej wypada przy wypłacie zarówno z OC sprawcy jak i z własnego AC.

A najgorzej TUW... :mad2: ZAMKNĄĆ TO COŚ/... do dziś po roku firma która zajmuje się ściąganiem odszkodowań walczy bo zaniżyli mi przy szkodzie całkowitej ponad 10 000zł wartość pojazdu...

W PZU możesz wiadomo dopłacisz trochę za to żeby przez cały okres ta sama wartość była pojazdu no i za wiek do 26 +30% ale nie martwisz się gdy się coś stanie.

A inne oferty, które tak kuszą niech dodadzą te wszystkie za np wart. przez cały okres stała to nie dużo wyjdzie taniej.

Do Ciebie należy decyzja.

Opublikowano
Ja płaciłem za e90 320d 2007 rok w Concordii 2800zł. Auto na mame 60%. OC+ AC + NW+ Szyby + Assistance.
Opublikowano
Tez mi się kończy ubezpieczenie 318D 2007r. w zeszłym roku w PZU za OC+AC +Autoszyba + Assistance OC, AC 60% zniżki 2270zł auto wycenione na 59tyś, teraz proponuja mi to samo za 2800 zł auto wycenione na 49 tyś (10 tyś spadku w ciągu roku?), z tym że 10% z AC mi wzięli za szkodę. Zastanawiam się nad AVIVĄ bo cały pakiet za 1800zł tylko nie wiem czy sa godni zaufania jak by przyszło do naprawy z AC lub np do kradzieży.
Opublikowano

O proszę dziś byłem w ubezpieczalni i zakupiłem nowe ubezpieczenie i tak:

obalam mit z tym 28 rokiem życia, wszystko zależy od ubezpieczyciela :)

335i 2007 rok, wiek 23 lata czyli zwyżka za wiek +30% i zniżki za bezszkodową jazdę przez 4 lata -40%

OC - 1680 pln

AC - dużo :) 8% wartości auta.

Opublikowano

Ubezpieczaj w PZU dobra rada. Miałem do czynienia już z kilkoma towarzystwami bo mamy 4 samochody i z braćmi jakoś tak pecha mamy :D to najlepiej wypada przy wypłacie zarówno z OC sprawcy jak i z własnego AC.

Nie powiedziałbym. Miałem Ubezpieczenia w PZU na kilku samochodach i dopóki nic się nie działo to wszystko było ok, poza ceną oczywiście bo są chyba najdrożsi na rynku.

Ale jak ukradziono mi lusterka i halogeny w passacie trzyletnim i wypłacono mi 20% kosztów naprawy w serwisie które poniosłem to się z lekka zdenerwowałem, ale później w tego samego passata wjechał mi koleś który był też ubezpieczony w pzu, wycena serwisu - 18tys, wycena pzu - 7tys no to tu się zagotowałem, postraszyłem sądem i dopiero zrobili ponowną wycenę na całość i zrealizowali bezgotówkowo, ale ile to nerwów kosztowało to już inna sprawa.

Ubezpieczycielami trzeba się targować i walczyć o swoje i jedno czego się nauczyłem to że jedno pismo z zaproszeniem do sądu z pieczątką kancelarii adwokackiej w czarodziejski sposób zmienia ich podejście do klienta i wypłacanych odszkodowań.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
OC - 1680 pln

AC - dużo :) 8% wartości auta.

Dlatego jeżeli można trzeba kupować auta w leasingu. Dużo mniej się płaci.

Opublikowano

Witam!

ostatnio dopytywałem się jak będę ubezpieczać swoją e90 2005r to na pełne zniżki 60% wychodzi OC i AC 2300zł

a z OC i MINI AC 1300zł (oczywiście w PZU)