Skocz do zawartości

Ogrzewanie na tył tylko zimnie powietrze, dlaczego??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie to samo:/

Poprzedni właściciel mówił, tył jest tylko chłodzony przez klimę, ale to jakaś bzdura. Wtedy by nie było możliwości przekręcenia nawiewu z pola niebieskiego na czerwone!

Opublikowano
Nawiew z tyłu, to tylko dopływ świeżego powietrza, wiec niestety nie da się ustawić jego temp.

Zgodziłbym się w przypadku tych nawiewów, które nie mają pokrętła "ciepło-zimno"... Ale gdy takie pokrętło jest (jak to ktoś już tutaj wspominał), to chyba nie dla ozdoby? :D

Oczywiście wypowiadam się "na logikę", bo u mnie pokrętła takowego nie ma... No i nie jeżdżę z tyłu :lol:

Opublikowano
U mnie to samo:/

Poprzedni właściciel mówił, tył jest tylko chłodzony przez klimę, ale to jakaś bzdura. Wtedy by nie było możliwości przekręcenia nawiewu z pola niebieskiego na czerwone!

Masz możliwość takiej regulacji na tylnej kolumnie czy mówisz o pokrętle z przodu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam klimę automat z nawiewem na tył i z niego zawsze leciało zimne powietrze i leci. słyszałem ze z niego leci tylko zimne jak klima jest włączona
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Panowie na tył leci tylko i wyłącznie zimne powietrze, niezależenie od roku produkcji, wersji wyposazenia czy rodzaju jednostki napędowej, nie ma innej opcji tylko zimne

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Panowie na tył leci tylko i wyłącznie zimne powietrze, niezależenie od roku produkcji, wersji wyposazenia czy rodzaju jednostki napędowej, nie ma innej opcji tylko zimne

To po kiego grzyba wstawili tam z tyłu pokrętło regulacji temperatury powietrza? :D

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano
a masz takie pokrętło w e34? bo ja w sedanie z '95 nie i wydaje mi się, że dołożono je dopiero w e39
Opublikowano
wstaw fotke jeśli możesz to będziemy lepiej wiedzieli jak to wygląda u Ciebie. Ogólnie powinno być tylko pokrętło typu "otwarte zamknięte"

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

Między siedzeniami leci zimne powietrze tylko i wyłącznie. Ciepłe idzie spod siedzeń tam gdzie jest nadmuch na nogi. Z tamtąd wydobywa się ciepłe powietrze:)

Pozdrawiam:)

Opublikowano
W e39 pokrętło zimne - ciepłe to też opcja pakietu komfort, ja mam w e34 nie miałem, a sprawdzić prosto zdemontować kratkę i zobaczyć połączenie czy jest potencjometr z czymś połączony czyli poprostu czy kabel gdzieś idzie do przodu.
Opublikowano
Pewnie ktoś dołożył , czy coś bo z reguły nie ma z tyłu takiego pokrętła , z resztą u dużo ludzi słyszałem , że tam tylko zimno leci i to jest norma ...

http://img810.imageshack.us/img810/9430/20110302872.jpg

Przykazanie 11 - Myśl !!!