Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czyli co dokładnie w planach? :D

Zobaczymy, IC z performancea jest już wstawiony, zapas paliwa na wtryskach ponoć jest jeszcze spory... będziemy myśleć niespiesznie :)

Opublikowano

Zobaczymy, IC z performancea jest już wstawiony, zapas paliwa na wtryskach ponoć jest jeszcze spory... będziemy myśleć niespiesznie :)

Wszystko fajnie, wykres ładny tylko pytanie po co na siłe iść dalej? zrobisz z tego kopcący parowóz, żywotność silnika spadnie na łep na szyje, a i tak żadnych zawodów w kasie diesel e91 nie wygrasz.

Opublikowano

Wszystko fajnie, wykres ładny tylko pytanie po co na siłe iść dalej? zrobisz z tego kopcący parowóz, żywotność silnika spadnie na łep na szyje, a i tak żadnych zawodów w kasie diesel e91 nie wygrasz.

jak to po co - bo może.

Opublikowano

Nie w tym rzecz by auto zaorać lecz by wykorzystać to co oferuje. Ten sam motor w alpinie jest wypuszczany na bodajże 450Nm, wersje na bi-turbo kręcone są na 250km+

Więc motor i układ napędowy daje radę. Na razie cieszę się tym co jest bo autko bardzo fajnie goni ale być może w przyszłości zobaczymy co można jeszcze w rozsądnych granicach. Nie jest to moje pierwsze auto podkręcane i wiem jak się z nimi obchodzić.

Opublikowano
...a widziałeś turbo w 2.0 alpina?...ładuje 2 bary :)

Wiem :) ale turbo można zmienić :)

Opublikowano
no ale tu sie znow zrobi duzy lag... auto bedzie zapierniczac ale z dolu bedzie slabo jechac (duza bezwladnosc turbiny pompujacej 2bary) . Co sprawi ze do normalnej jazdy bedzie to uciazliwe, a chyba nie dokonca o to chodzi ? i wtedy przydaloby sie ... zrobic swapa na biTurbo 2.0d :norty:
Opublikowano

Witam

Panowie czy ktoś z was się orientuje gdzie jest hamownia na automaty okolice poznania ,zielonej góry wrocka lub gorzowa ???

Z góry dzięki za info

Opublikowano (edytowane)

co myślicie o tym programie?

http://img607.imageshack.us/img607/3732/wykresj.jpg

Edytowane przez ferrari
  • Członkowie klubu
Opublikowano
co myślicie o tym programie?

Jak zwykle dobrze wykonana robota przez Rogala (Witka) z R-performance :cool2:

Opublikowano

Panowie - a ja potrzebuję zobaczyć jakieś ładne kreseczki pod swój silnik - 2.0 N47T 184KM 380Nm. Buda e91 320xD - ile realnie i bezpiecznie można uzyskać z tej motorowni?

PS

Wykres Rogalika - malina :cool2:

Opublikowano
Wydaje mi się że z 2.0 to bezpiecznie max 200km i do 410 NM
Opublikowano

:? tyle to prawie wychodzi z M47 a silniki to troszkę inna bajka raczej. Przyrost rzędu 16KM to miałem w przypadku poprzedniej A4B6 1.9tdi 131KM jako bonus od fabryczki :D

Jak na mój gust i oko to bardziej po sofcie powinno wyjść 220-230KM i okolice 420-440Nm - dlatego podpytuję o wykresiki jakieś rzeczowe :wink:

Nikt jeszcze nie robił takiego motoru, że się nie chwali?

Opublikowano

:? tyle to prawie wychodzi z M47 a silniki to troszkę inna bajka raczej. Przyrost rzędu 16KM to miałem w przypadku poprzedniej A4B6 1.9tdi 131KM jako bonus od fabryczki :D

Jak na mój gust i oko to bardziej po sofcie powinno wyjść 220-230KM i okolice 420-440Nm - dlatego podpytuję o wykresiki jakieś rzeczowe :wink:

Nikt jeszcze nie robił takiego motoru, że się nie chwali?

http://www.shiftech.be/reprogrammation.php?model=4&serie=26&year=238&engine=2590

Obiecują 215 KM.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano

I właśnie o taką rzetelną informację mi chodziło G-CS :wink:

Czy ogólnie są jakieś problemy z robieniem tych silników, czy nie ma przeciwwskazań do programu? Trafił CI się już ten silniczek do chipowania?

Opublikowano

Czy ogólnie są jakieś problemy z robieniem tych silników,

Nowszy soft i duuużo limiterów momentu