Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 230
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A crack jest podpisany i naczej i nie zamienia plików tylko dodaje się ten jeden plik? A potem uruchomić go z pliku carsoft 6.5.c?

O ile dobrze pamiętam crack zawiera trzy pliki które wrzucasz do folderu gdzie zainstalował się program i dopiero z jednego z nich odpala program ewentualnie tworzy z niego skrót na pulpit. :cool2:

Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano (edytowane)

Proszę o usunięcie posta -> Założyłem nowy temat bo chcę uzyskać odpowiedzi na moje pytania...

A ja po przeczytaniu całęgo tego przydługawego wielowątkowego wątku chcę zapytać przed zakupem, który z tych najtańszych interfejsów pozwoli mi na wykasowanie błędu poduszki i innych w E36 M40 93r. oraz pozwoli na pracę z E39 525d Touring z 2002r. Będę bardzo wdzięczny za wskazanie najlepszej ekonomicznej propozycji

A oto kandydaci:

1. http://viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=4&prodid=174 (169 zł, Carsoft 6.5, tylko BMW)

2. http://viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=4&prodid=26 (35 zł, Carsoft 3.4, tylko stare BMW)

3. http://viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=4&prodid=86 (90 zł, Carsoft 6.1.4, BMW do 2004r)

4. http://www.allegro.pl/item371354596_interfejs_obd_bmw_87_04_opel_97_04_vag_92_04.html (99zł, Carsoft 6.1.4, BMW do 2004r, ciekawe rozwiązanie podłączenia -> czy to będzie działać w tych dwóch modelach BMW?

Opcja 4ta wydaje się byc najciekawsza i najbardziej uniwersalna! Czy mam rację czy jest gdzieś haczyk? Prosiłbym o szybką radę, bo chciałbym na dniach kupić.

Z góry dzięki

Edytowane przez Vielebny
Opublikowano

witam all

ja kupilem na allegro zestawik carsoft 6.5 + interfejs za ok 200 pln i musze powidziec ze jestem zadowolony

takie zeczy jak kasowanie air bagu, odczyt live data i inne pare pierdol dziala tylko trzeba sie troche nameczyc z przekladaniem kabelkow, jak juz raz sie zrobi to wystarczy spisac na kartce konfig i potem juz mozna smigac

jesli chodzi o podlaczenie w/w przez usb do laptopa to tez nie powinno byc problemu - kupujemy w sklepie internetowym przejsciowke usb - RS232 [com1] w cenie ok 25 pln i mozna smigac, wazne jest tylko aby w ustawieniach pod kompem w windowsie zmienic recznie port [tej przejsciowki] na com1 wtedy powinno chulac - przynajmniej mi smiga na mojej toshibce

moim zdaniem wydanie 200 pln na interfejs + carsoft 6.5 zwroci sie szybko, np przy kasowaniu airbaga - u mnie co jakis czas jak ruszalem fotelem to rozlaczala sie wtyczka pod siedzeniem i stad ten zakup a tak to za kazda wizyte u "speca" wywalibym spokojnie 50 -100 pln

pozdr

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
mam pytanka chce kupic interefejs z oprogramowaniem, ale najlepiej żeby działał pod usb a nie rs232 bo szkoda mi dodatkowej kasy na karte pcmca - czy idzie coś wykombinowac??
www.wulkanizacja-bydgoszcz.pl
Opublikowano

Jeśli chodzi o interface od AUTOSOFTU z Krakowa to mam, diagnozuje wszystkie moduły i bez żadnych problemów... Trzeba tylko pokonać opór obawy o spalenie czegoś przy kombinowaniu z kabelkami (można je dowolnie przepinać do pinów komunikacyjnych, czyli 15 i 17/20 do zmostkowania włącznie). Problem polega na tym, że niektóre moduły mogą zostać odczytane po pinie 15, niektóre po 17, a jeszcze inne po 20, do tego dochodzi zamienność kabelków, po których "idzie" sygnał z poszczególnych modułów, bo niektóre powinny być czytane przez interface po białym, a niektóre po niebieskim... W efekcie robi się trochę kombinacji, ale poprzez przepinanie kabelków do pinów jak wyżej wszystkie moduły można odczytać... W razie co służę pomocą...

pozdrawiam

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zalanczam pliki jakie byly na plytce przy kupowaniu OBD II wszystkie pliki sa ale bez programu carsoft ktory jest dostepny w sieci z sp1.

- systemy w bmw

- 20 Pin Conn

- BMW 6.5 instrukcja

- piny w gniazdach diagnostycznych

BMW 6.5 instrukcja

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wykrywa zmian napiecia stacyjki. Do diagnozy moze byc ale programowanie nie chodzi.

Wiecej info w watkach o DIS i INPA.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co dokladnie chcesz zrobic z tym alarmem?
Opublikowano
Fabryczny alarm nie ma syreny tylko korzysta z sygnału dźwiękowego :mrgreen:
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano

No faktycznie dałem ciała heh...

W e 34 pamiętam że alarm używał sygnału dźwiękowego ale e46 to już nowsza technologia :mrgreen: