Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z zatankowaniem mianowicie wskaźnik pokazywał trochę poniżej 15 litrów zacząłem tankować wlałem 20litrów i więcej nie weszło pistolet cały czas odbijał. wskaźnik po zatankowaniu wskazuje lekko ponad 30litrów, a rezerwa zapala mi się w połowie pomarańczowego pola :cry:
Opublikowano

Zgadza się, ja mam podobnie, niektóre dystrybutory leją bez problemu do pełna a inne zaczynają odbijać :)

Trzeba pistolet dobrze "ułożyć" jak pisze daniello320i.

Może być też kwestia odpowietrznika baku ale najpierw sprawdź to pierwsze.

A co do rezerwy to u mnie tak samo zapala się na połowie czerwonego, to chyba normalne bo też się kiedyś o to na forum pytałem.

Opublikowano

Ja miałem kiedyś podobny przypadek w innym samochodzie. Przyczyna bardzo banalna i bardzo często występuje kiedy nie tankujesz do pełna.

Zawsze mogłem zalać tylko 85 % baku. Komputer wskazywał że na rezerwie mogę przejechać jeszcze 50, jednak w rzeczywistości przy 30 km bak był pusty. Powodem był zasyfiony pływak w baku. Ponoć najszybszy sposób to zdjąć bak i szczotką przeczyścić pływak, ja jednak nie zdążyłem bo mi śmigneli furę.

Opublikowano
kolego to normalne ze w połowie czerwonego pola zapala się rezerwa a tankowanie mam tak samo wystarczy dobrze ułożyć pistolet u mnie najlepiej wchodzi jak układam go na boku pozdrawiam i życzę cierpliwości przy tankowaniu
Opublikowano
Zależy to poprostu od dystrybutora. Podjedź na inną stacje i zobacz czy będzie to samo. Jak mam coś takiego w 3 letnim seicento , gdzie nie sądzę że pływak zdążył się zasyfić , na Shellu i BP też cały czas odbija i nie mogę do pełna zatankować, tzn mogę ale sam muszę "cykać" . Za to na starym cpe-nie bez problemu tankuje do pełna z jednym odbiciem - na końcu :)

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/