Skocz do zawartości

Ile pali twoja bemka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No jak na 1.6 to zdecydowanie za dużo. Po mieście u mnie 1.8 to jakieś 10l Pb wychodzi w miare żwawym tepem.
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 474 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Bmw e90 2011r Silnik 3.0 N53b30 Opony r18 255/35 Przebieg 160tys. Spalanie 8.1 z komputera z moich wyliczeń 8.5. Auto mam ponad rok tankuje tylko 98 po 25l i wychodzi 8.5 przy dość ciężkiej nodz

Opublikowane grafiki

Opublikowano
moje 2.5l w benzynce srednio WYPIJA w cyklu mieszanym ok 14litrow :cry2: , nawet jak staram sie jechac megaekonomicznie to trafi sie jakis umcyk w "tuningowanym" krążowniku szos i chcial nie chcial daje troche w pedal bo nie lubie jak mnie ktos wyprzedza takim czyms i cala ekonomika jazdy przepada :mad2: !!!
Opublikowano
E32 735 w manualu . Mam ją troche ponad tydzień . Na trasie (W-wa - Gdynia) wzięła 10L - prędkość 60-120 ciagłe wyprzedzanie . Teraz po miescie bez korków mieści się w 12-12,5L .
marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
E32 735 w manualu . Mam ją troche ponad tydzień . Na trasie (W-wa - Gdynia) wzięła 10L - prędkość 60-120 ciagłe wyprzedzanie . Teraz po miescie bez korków mieści się w 12-12,5L .

Koledzy w innych tematach twierdza że 12 l pali im 1.6 :lol: :lol: :lol:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=44382&postdays=0&postorder=asc&start=15

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano

Hmm,,,, zeszłem poniżej 10 l na 100km ;;;;;ochywiście trasa....heheh jak dotąd jazda mieszana jak pisałem wczesniej 10-12l max

Lecz za spokojnie to nie jeżdze....

Wiec 8,2litra na trasie katowice-wrocław średnia predkośc to 140km/ a czasem hmm wole sie nie chwalić.... :twisted2:

PB 98.

Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=44382&postdays=0&postorder=asc&start=15

no co ja moge za to że ona więcej nie chce :P ... przyczym podkreślam że nie uczęszczam w korkach .

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano

Spalanie zależy od tylu różnych czynników, że zaklinanie się typu: moja np. 2.0 pali 10-12 to już wszystkie muszą tyle palić! to troche dziwna sprawa.

Tak na marginesie, podsumowując topic

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano

na trasie 14-15 l

miasto 18-19-20 l

Opublikowano
Moje M5 od 11 na trasie do 40kilku po miescie :)
Opublikowano
trasa 12l lpg miasto 18l lpg przy dobrym bucie, przy normalnej jeździe po mieście 16l lpg (ten ostatni pomiar był zrobiony z czystej ciekawości :twisted2: i oszczędnością tą nie zostałem usatysfakcjonowany :8) )
Pozdr
Opublikowano

moje e36 325 sedan spala przy spokojnej jedzie miejskiej 11 litrow na 100 po warszawie (nie przekraczam 120)

w trasie przy 90~120 z wyprzedzeniami do 170~180km/h :)

wyszlo 7 (srednia z 800km)

natomiast teraz rekordy

po warszawie nie mialem kasy na paliwo wiec jezdzilem do 70km/h spalil 10 litrow

w trasie jechalem 70 bo tez nie mialem kasy wyszlo 6,5 :

natomiast jak padla mi sonda lambda to jaral 25 litrow po warszawie przy spokojnej jezdzie i 15 na trasie przy 120 :)

jestem w trakcie montazu gazu sekwencyjnego jak zaloze dam raport jak spalanie gazu :)

Opublikowano

no co ja moge za to że ona więcej nie chce :P ... przyczym podkreślam że nie uczęszczam w korkach .

To na Jawie czy we Snie :D

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano

Dla mnie spalania bmw sa bardzo dziwne jezdzilem 100% sprawna e34 518 przez kilka dni i pomimo spokojnej jazdy jarala 12 litrow benzynyki

natomiast mialem przez 1 dzien okazje pojezdzic e32 735iA (6 garow) z gazem sekfencyjnym wychodzilo 22 litry gazu pomimo spokojnej jazdy (wlasciel twierdzi ze to taki paliwozerny potwor bo benzyny tez jara w okolicach 20) Natomiast najwiekszym moim zdziwieniem bylo jak w zeszlym rok w wakcje jezdzilem e39 528 w automacie bylem pewny ze zjara 17 a wyszlo zaladwie 14 podane spalania sa oczywscie w cyklu miejskim i sprawdzone przez mimnum 3 tankowania natomiast co ciekawe sasiad ma e36 316 i twierdzi ze pali mu 11 ? czyli mozna wywnioskowac ze silniki m50/m52 sa ekonomy ?

Opublikowano
jak najbardziej :-) mam m50 w automacie i spalam teraz okolo 13-14 gazu przy normalnej jezdzie, jak jezdze zgodnie z przepisami (czasem sie zdaza) to kolo 12l gazu lyknie, instalka 2 gen.
Opublikowano

moje E36 2.5 M50 w automacie

w mieście pali do 11-12

a trasa 7-8 przy prędkości 120-150

średnie spalanie to 10L/100

przy średnio ciężkiej nodze

moja była E30 2.0 w automacie M20

miasto to lekko 15 paliło

a w trasie do 10-11 schodziło

przy ciężkiej nodze

Wszystko w benzynie

Opublikowano

BMW 528i, skrzynia manualna, silnik naprawde w doskonalej kondycji.

Spalanie w miescie miedzy 14, a 15 l/100km (jazda normalna)

Autko oczywiscie niezagazowane i tak pozostanie.

Jak bede mial wiecej pomiarow to sie podziele.

Opublikowano
moja 318i M43 E36 w mieście łyknie 11-12 l benzynki, na trasie 8-9 litrów. Jeżdżę spokojnie.
Opublikowano
E39 TDS kombi automat w miescie pali 11l a na trasie okolo 7,5.Raz udalo mi sie przejechac na baku 900km :D
Opublikowano
  • Moderatorzy

Moja 320d E90 miło mnie zaskoczyła.

Autostrada na tempomacie 150km/h = 6,2

Autostrada na tempomacie 120km/h= 5,3 :o

Zasieg na baku ponad 1000km

Test spalania był długim dystanse 1500km w jedną stronę

I spokojnie jedzie 210km/h wg GPS-u, ale wtedy spala ok.10-12 litrow

Opublikowano
moja w trasie do 130km/h-8L ...w miescie nie liczylem
Opublikowano
moja w miescie 9-11 litrów ;)
Opublikowano

Moja 523i

w cyklu mieszanym 10L

Opublikowano
...a moja bumka nawet nie wiem ile pali, nigdy mi to do glowy nie pszyszlo zeby sprawdzac :idea: napewno nie malo...spokojnie ponad 12 literkow, podkreslam ze mam(jeszcze) 4 biegowa skrzynie :dance:
Opublikowano

u mnie przy spokojnej jeździe (523i benzin) średnio 13 po mieście (60-110kmh) przy trasie ze średnią ostatnio np. z piły do p-nia (160-180kmh) wyszło 10.5 (aż dziwne)

i tak kompowi nie wierze.... skończy się to się leje :)

pozdrawiam!

Małżeństwo to głupota, lepiej kupic se kota ;)

http://images.spritmonitor.de/247664_5.png

Opublikowano
witam. moja e30 turing 1.8 na gazie w miescie od 10.5-11.7