Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie żarówki wybrać do mojego bmw? chodzi mi o to żeby polepszyć przynjmniej troche widoczność a przy okazji nie oslepiać innych kierowców. Chciałbym wymienić wszystkie żarówki w przednivch lampach tak żeby nie zajeżdżało żóltym kolorem co polecacie.... Jaka ma być moc tych żarówek itd.itp.

Co powiecie o tych http://moto.allegro.pl/item464717644_japonskie_zarowki_hb4_5900k_2szt_efekt_xenon.html

lub http://moto.allegro.pl/item464721821_japonskie_zarowki_hb4_4200k_55w_xtec_superwhite.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Radziłbym dobre i sprawdzone marki jak: HELLA, BOSCH, PHILIPS, OSRAM. Jeżeli zależy Ci na niebieskim odcieniu to w wersji BLUE. kazda z tych firm ma taki produkt. Niestety cena będzie wyższa. Pomyśl też nad wymianą refletorów na nowsze. Wbrew pozorom wiek w dużym stopniu wpływa na jakość światła jaką wytwarzają. Tamte żarówki bym sobie darował. Szkło żarówek markowych jest lekko niebieskawe, a tamte są niemal granatowe - ciekawe ile swiatła ta farbka pochłania?
Opublikowano

jak masz soczewki to kup xenon i problem rozwiazany ;) jak za słabe światło to zanim wymienisz warto wyciągnąć lampę rozkrecic i wyczyścić.. naprawde dużo pomaga...

a co do żarówek to nie kupuj mocniejszych niż oryginalne 55w bo efekt będzie krótkotrwały... miałem tak w passacie że kupiłem 100w a'la xenon... fantastycznie świeciło ale tylko przez 2 mieisące... potem żarówki wypaliły odbłyśniki w lampach i było gorzej niż dawniej na 55w... żałowałem że najpierw nie wyczyściłem lamp :duh:

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
raczej myslalem o jakis zarowkach moze nie na maksa niebieskich ale dajacych biale swiatlo nie tak jak teraz zolte, xenon to juz inna bajka i nie zawsze legalna:)
Opublikowano
cześć kolego!ja kupiłem sobie philipsa 55,cztery sztuki,czyli pozycje i drogowe są super świecą na biało.dałem 100pln.pzdr
Klema
Opublikowano
Może mi ktos powiedziec jakie postowki wchodza do compacta? po wyjeciu postojowki jest ona chyba zlaczona z jakas plastikowa rurka czy cos w tym stylu... jak oznaczone sa te postojowki ?
Opublikowano
Tymi żarówkami to sobie pogorszysz oświetlenie. Może i będzie to lepiej wyglądało, ale oświetlać drogę będzie tragicznie
Opublikowano

Philips Night Guide, Blue Vision, cokolwiek markowe.

Kupno pseudo ksenona za 50plnz niebieską bańką da Ci tylko pogorszenie jakości oświetlenia. Takie badziewia nawet homologacji nie dostają, bo się nie nadają do niczego!

Opublikowano
To jest nic... Swego czasu jakiś koleś sprzedawał na allegro normalnie żarówki H1 H3 H4 H7 na diodach :shock: coś takiego jak te http://allegro.pl/item482852548_zamienni_zarowka_18_x_smd_3156_usa_nowosc_led.html

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
chcesz dobre światło? kup zestaw xenon zadna żarówka nie dorówna xenonowi,nie słuchaj co tam kto mówi,zamontuj gwarantuję nie bedziesz chciał niczego innego,znaki i linie na drodze będa wyglądały jak by sie świeciły,kup xenon 6000k lub niżej i nikt sie nie przyczepi a efekt :cool2: żadna żarówka nie ma szans do tego niski pobór 35w polecam juz w trzecim aucie mam xenon i w każdym założe
Opublikowano
Nie twierdze ze nic nie zastapi normalnych swiatel kesnonowych ale w moim compakcie nie ma reflektorow soczewkowych, wiec zaloze ksenon i bede oslepial was wszystkich na drodze wiec jaki to ma sens;) :naughty: a tak wogole jesli masz zalozony nie fabrycznie ksenon i ktos w ciebie zalozmy wjedzie swoim autem z jego winy a zobaczy ze masz nie fabryczny xenon powie ze go oslepiles i wtedy masz troszke lipe z policja:P a wracajac do zarowek to podejrzewam ze zarowki Philips blue vision to to samo co osram cool blue tylko cena philipsow troche wieksza :D tak czy siak założe osram cool blue i zrobie foty przed i po wtedy moze jakos bedzie mozna porownac;)
Opublikowano
Sam nie stosowałem, ale słyszałem wiele bdb opinii nt. Philips GT150. Drogie, ale podobno warte swej ceny.
E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
mi chodziło o tą chińszczyznę. Nie kupuj tego, próbowałem i odradzam. Nie dość, że nie będą Ci prawie wcale oświetlały drogi to jeszcze mają bardzo krótką żywotność. Polecam ksenony 6000k. nawet jak nie masz soczewki to będzie to fajnie wyglądać, wczoraj widziałem e36 bez soczewek i jakoś szczególnie mocno mnie nie oślepiało.
Opublikowano
Moze ma ktos foto refletora bez soczewki z ksenonem? moim zdaniem zakladani ksenonu do takiego refletora nie ma sensu ale z checia bym zobaczyl jak to przynajmiej na zdjeciu wyglada.
Opublikowano

Polecam zarowki tungsram sa sprzedawane na wiekszosci stacji orlen ja kupilem jak mialem jeszcze zwykle reflektory h7 sztuka kosztowała mnie 30zł na stacji ale mimo wszystko nie wypalały się nie słabły z czasem a teraz mam soczewkowe od angola po przeróbce i były w nich jakieś angielskie nie wiem jakiejs dziwnej nieznanej firmy ale pisze xenon wiec dosyc niezle swieca ale mam zamiar zalozyc zextaw xenonowy.

Osobiście nie polecam ci zakładania xenonów do zwykłego reflektora nie dość że będziesz oślepiał innych to mozesz pozbyc sie dowodu dostać mandacik i czeka cie zmiana na zwykle i przeglad swiatel wiem bo kumpel mial w swojej beni i tak go ukochali

Opublikowano
Moze ma ktos foto refletora bez soczewki z ksenonem? moim zdaniem zakladani ksenonu do takiego refletora nie ma sensu ale z checia bym zobaczyl jak to przynajmiej na zdjeciu wyglada.

Pagg, jeśli nie masz soczewek, to odpuść ten ksenon. Niestety jeździ teraz wielu debili z ksenonami wstawionymi w zwykłe reflektory i oślepiają masakrycznie. Niestety przy odbłyśnikowych światłach regulacja po założeniu ksenonu mało daje.

Mój faworyt w Szczecinie, to Dacia Logan Taxi na niebieskim ksenonie. Zawsze dostaje długimi odemnie ;)

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano
Mój faworyt w Szczecinie, to Dacia Logan Taxi na niebieskim ksenonie. Zawsze dostaje długimi odemnie ;)

Przypatrze sie i zaswiece :wink: Ksenony z allegro za 200zl to zlo i wie o tym kazdy, kto choc raz dostal po oczach z takiego zestawu.

Jezeli chodzi o zarowki, to zasada jest prosta: im "lepsze", tzn. im intensywniejsze swiatlo daja, tym sie szybciej spala :lol:

Kupowanie zarowek za 100zl uwazam za bezsens.

Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze taki sam, a moze i lepszy efekt mozna uzyskac kupujac Tungsramy MEGALIGHT. Te zarowki daja raczej zolte swiatlo, sa jak normalne, tyle ze swiatlo jest znaczaco intesywniejsze. Szczerze polecam, jesli ktos chce cos innego niz standard.

Jest jeszcze seria SPORTLIGHT, ponoc lekko niebieskawe swiatlo. Nie wypowiem sie, bo nie uzywalem.

Opublikowano

No wiec zamontowałem żarówki osram cool blue, musze powiedzieć że za te pieniądze (28zł sztuka) efekt jest calkiem dobry, napewno nie jest to typowy ksenon ale jesetm zadowoly. Oceńcie sami, poniżej macie fotki jak to wyglada:

tutaj po lewej OSRAM COOL BLUE po prawej zwykła żarówka:

http://img48.imageshack.us/img48/6466/hpim6973ei4.th.jpg

i kolejna fotka tym razem po lewej na zwykłych żarówkach i po prawej COOL BLUE

http://img140.imageshack.us/img140/7017/zwykabluewa0.th.jpg