Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o poradę E 39 -3,0 d z 2000 roku przebieg 250 000 straciło moc największa prędkość jaką mogę rozwinąć to 100 km/h , na wolnych obrotach pracuje OK.

Piotr

Opublikowano
Według mnie przyczyna jest prosta sprwadź przepływomierz on ma zasadniczy wpływ na pracę silnika i moc.Przy tym przebiegu może być już do wymiany.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja swoja zregenerowalem za 300 zł i jest ok. Autko smiga jak nowe. Ten co regenerowal dal rok albo nawet dwa lata gwarancji na ta pompe.

To dość zastanawiający okres gwarancyjny. :think:

Ciekawe od czego ma zależeć długość gwarancji?

Myślę , że od humoru lub samopoczucia tego speca.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Ja swoja zregenerowalem za 300 zł i jest ok. Autko smiga jak nowe. Ten co regenerowal dal rok albo nawet dwa lata gwarancji na ta pompe.

To dość zastanawiający okres gwarancyjny. :think:

Ciekawe od czego ma zależeć długość gwarancji?

Myślę , że od humoru lub samopoczucia tego speca.

może regeneracja pompy kosztowała wykonawce 20 pln ;),

nie wiem na jakie sposoby może przepływomierz sie uszkodzić , ale w moim przypadku jak byl uszkodzony przepływomierz to Auto słabo nabierało prędkości i kończyło sie na max 200 km/h , na filtrze paliwa jest czujnik i z tego co pisano na forum jak odepnie sie go to powinna być poprawa i w tym przypadku winę ponosi pompa wspomagająca (4bar), podłączając pod tester pokaże ciśnienie jaki podaje pompa i już będzie wiadomo co jest nie tak.

Opublikowano

Michal1444 kto Ci regenerował pompę? Podaj adres jeśli możesz.Moja Beatka miała dziwne objawy(530d):najpierw szarpała przy 4000 obr, potem to szarpanie zeszło niżej,jak wracałem z holandii autko już nie chciało się wtoczyć na 120 km/h ale miała momenty nawrotu siły i bez problemu bujało się do 200,po czym znowu jakby zdychało.A dziś w ogóle nie zapaliło.Myślałem że filtr paliwa ale dziś już jestem skłonny twierdzić że to pompa.Dodam że moja żona wyjeździła 2 razy paliwo prawie do 0.

Ma ktoś pomysły?

Dziękuję

http://images.chomikuj.pl/button/Mr.Lova.gif

Na Chomiku mapy 2014,soft spolszczający MK2/3/4 mono-kolor,MK3 z polskimi znakami.