Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeździłem naprawdę wieloma autami i takimi małymi TD też.

Bo widzisz.. siła turbodieseli to właśnie ten dół czyli niskie obroty i wtedy mają jakąś tam lekką przewagę nad wolnossącą benzyną zanim ta się nie wkręci na wysokie obroty, ale ok, nie ma co się sprzeczać.

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
[...]nie ma co się sprzeczać.

Wiem, że nie ma co :cool2:. Tak czy owak byłem i zawsze jak jeżdże tym autem jestem pod wrażeniem, że silnik 1,3 może tak ciągnąć...

pzdr

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
pamiętam zestawienie Corsa C 1.7 DTI zimową porą . Miała siłę ciągu aż szarpała przednią osią totalnie, było wrazenie a środku pachniało nowością bo tyle co z salonu wyjechała. Gdyby tak sobie powstawiać to po zakrętach szału nie robiła bo wyjeżdżała poza non toper aż strach. Zatrzymałem się wsiadłem do 524tdA i wracałem o wiele szybciej tą samą drogą. Mimo że pupa latała (tak bumowsko latała :mrgreen: )
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

I nie bulwersuj się chłopie tak, tylko dlatego, że ktoś nie podnieca się na równi z Tobą jakimś badziewnym produktem Fiata. :wink:

Wogule sie nie bulwersuje , wyglada na to, ze robisz to ty :p . miałem bmw i nie spuszczałem sie tym jak ty, mam teraz lancie ( przejsciowy stan ), robi to koncern fiata, ale jakbys mial massterati czy ferrari przeszkadzało by ci , ze to tez koncern fiata? zreszta wali mnie to, bo samochód jezdzi bezawaryjnie , ma kwysoki komfort i wyposażenie , czyli to czego od samochodu wymagam, nie zmienia to faktu ze kocham bmw i jeszcze wroce do marki.

Ale nie rozumiem twoich glupich aluzji. Co kupilem moja sprawa, czy ja sie smieje ze masz poczciwe e39 z tdsem, ktory dymi?

To ze nie mam juz bmw znaczy ze jestem wrogiem ?

Dalej twierdze ze dobry silnik na CR nie dymi, Moze jezdiles dieslami, ale moze czas sie przejechac nie trupem? takim ktory nie dymi :mrgreen:

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano

Dalej twierdze ze dobry silnik na CR nie dymi, Moze jezdiles dieslami, ale moze czas sie przejechac nie trupem? takim ktory nie dymi :mrgreen:

oddaj morgan3xp na tuning to zacznie dymić hehe
Opublikowano

oddaj morgan3xp na tuning to zacznie dymić hehe

będziesz miał 40% więcej mocy, a ogranicznik spod gazu odkręci Ci gratis! :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I nie bulwersuj się chłopie tak, tylko dlatego, że ktoś nie podnieca się na równi z Tobą jakimś badziewnym produktem Fiata. :wink:

Wogule sie nie bulwersuje , wyglada na to, ze robisz to ty :p . miałem bmw i nie spuszczałem sie tym jak ty, mam teraz lancie ( przejsciowy stan ), robi to koncern fiata, ale jakbys mial massterati czy ferrari przeszkadzało by ci , ze to tez koncern fiata? zreszta wali mnie to, bo samochód jezdzi bezawaryjnie , ma kwysoki komfort i wyposażenie , czyli to czego od samochodu wymagam, nie zmienia to faktu ze kocham bmw i jeszcze wroce do marki.

Ale nie rozumiem twoich glupich aluzji. Co kupilem moja sprawa, czy ja sie smieje ze masz poczciwe e39 z tdsem, ktory dymi?

Po pierwsze to mój poczciwy TDS jest pewnie w lepszym stanie niż Twoje auto. Po drugie dymi tyle co inne diesele nawet najnowsze. Po trzecie zapewniam Cię, że wszyscy na tym forum woleliby moje poczciwe 525tds niż to coś czym Ty jeździsz ponoć przejściowo, szczególnie, że to Twoje auto jest mniej warte niż taki TDS, więc daruj sobie nazywanie go trupem bo to żenujące. Po czwarte byś się jeszcze zdziwił z jakimi autami mam do czynienia na codzień z racji tego czym się zajmuję i dlatego mogę, że tak powiem troszkę ponabijać się z Twojego aktualnego auta, ale można i z Fiata Pandy być zadowolonym jeżeli spełnia oczekiwane wymagania, auto jak auto, da się jeździć.

Generalnie skończmy dyskusję, chcesz się fascynować Fiatem, ok. :cool2:

Opublikowano (edytowane)

Po pierwsze to mój poczciwy TDS jest pewnie w lepszym stanie niż Twoje auto. Po drugie dymi tyle co inne diesele nawet najnowsze. Po trzecie zapewniam Cię, że wszyscy na tym forum woleliby moje poczciwe 525tds niż to coś czym Ty jeździsz ponoć przejściowo, szczególnie, że to Twoje auto jest mniej warte niż taki TDS, więc daruj sobie nazywanie go trupem bo to żenujące. Po czwarte byś się jeszcze zdziwił z jakimi autami mam do czynienia na codzień z racji tego czym się zajmuję i dlatego mogę, że tak powiem troszkę ponabijać się z Twojego aktualnego auta, ale można i z Fiata Pandy być zadowolonym jeżeli spełnia oczekiwane wymagania, auto jak auto, da się jeździć.

Generalnie skończmy dyskusję, chcesz się fascynować Fiatem, ok. :cool2:

widzisz , nie wszyscy na forum by woleli tdsa, bo ja akurat bym za cholery nie wolal, po drugie skad wiesz ze moje auto jest w zlym stanie technicznym , po czym to wnosisz? bo to lancia z koncernu fiata i do tego z pewnoscia tansza od bmw - co za argumentacja hahha , dalej cie objedzie nie dymiac, :)

Pozatym ile ty masz chlopie lat?ze zachowujesz sie jak dziecko

koncze to polemike , bo niebardzo mozna z toba normalnie rozmawiac, licytujesz sie jak w piaskownicy, zenada

Ehhh - prawdziwy bmw owner - " jestem lepszy bo mam bume "

:mrgreen:

ps.

Edytowane przez kis

Jest E34 524 td 1991

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
widzisz , nie wszyscy na forum by woleli tdsa, bo ja akurat bym za cholery nie wolal, po drugie skad wiesz ze moje auto jest w zlym stanie technicznym , po czym to wnosisz?

Chłopie.. przecież to Ty założyłeś że ja jeżdżę złomem. Nigdzie nie napisałem, że Twoje auto jest w złym stanie. Przeczytaj czasami co sam piszesz, bo się zamotałeś. I oczywiście masz rację.. wiele ludzi z forum BMW woli Lancie niż E39. :duh: :mad2: Wesoło się z Tobą dyskutuje.

Opublikowano
widzisz , nie wszyscy na forum by woleli tdsa, bo ja akurat bym za cholery nie wolal, po drugie skad wiesz ze moje auto jest w zlym stanie technicznym , po czym to wnosisz?

Chłopie.. przecież to Ty założyłeś że ja jeżdżę złomem. Nigdzie nie napisałem, że Twoje auto jest w złym stanie. Przeczytaj czasami co sam piszesz, bo się zamotałeś. I oczywiście masz rację.. wiele ludzi z forum BMW woli Lancie niż E39. :duh: :mad2: Wesoło się z Tobą dyskutuje.

no ja akurat wole e39 od lancii, ale nie z tds-em.Pozatym nie pisalem konkretnie o twoim e39, konczmy ta glupia dyspute , kazdy jezdzi czym chce. :modlitwa:

Jest E34 524 td 1991

Opublikowano

Po drugie dymi tyle co inne diesele nawet najnowsze.

najnowsze diesle nie dymią, mój diesel skończy niedługo 19 lat i w ogóle nie dymi, więc nie zgodzę się z Tobą. Jeśli dymi komuś z nowego auta lub starego to znaczy, że coś musi być uszkodzone czy zepsute.

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O jezu malusieńki.. następny. Czy ja gdzieś napisałem, że kopcą cały czas???????????????? Napisałem że tyle co inne czyli tylko przy mocnym depnięciu w gaz, tak dymią nawet nowe auta z salonu. Oczywiście co raz mniej bo jest DPF itd ale taki jest turbodiesel że lekko przykopci przy mocnym dodaniu gazu szczególnie z niskich obrotów. I skończmy tę bezsensowną dyskusję. Poproś kiedyś jakiegoś znajomego niech wsiądzie w Twoje auto a Ty idź sobie do wydechu i niech depnie na maksa to zrozumiesz o co mi chodzi.

Kończę udział w tym temacie bo to się nudne robi gdy ktoś nie czyta dokładnie wypowiedzi i potem dyskutuje.

Opublikowano

mmwmm

ale nie wiem z czym ty masz problemy jeśli chodzi o Lybrę z 2.4jtd?

To że przełącznik zespolony z punto to kwestia gustu. Ale np. silnik jest jego mocną stroną która pozwala na szaleństwo i w niskim zakresie porzadny kop. Co w tds o niego jest trudno czasami.

I nie pisz że mam jakiegoś złomka, bo korzystam z usług jednego z lepszych serwisów diesla . I silnik to akurat mam tip top.

(OO)=== OO===(OO)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A kto powiedział, że mam jakieś problemy? I czy ja mam coś do 2.4 JTD Fiata? Kolega próbował wmówić, że Fiatowski silnik z rury wydechowej same perfumy wyrzuca a ja mu tłumaczyłem, że wyrzuca to samo co inne diesele o podobnej technologii i tyle w temacie. Próbował jeszcze zrobić z mojej beemki złoma nie widząc jej na oczy, ale to takie małe złośliwości. :wink:

Lancia, Alfa i Fiat to generalnie badziew, oczywiście wielu ich użytkowników powie, że są zajefajne, ale jaka jest prawda to akurat wiadomo. Lancia próbuje być luksusową marką, ale są to Fiaty w innych szatach, fatalnie wykonane, awaryjne i mające więcej wad niż zalet. Zresztą sami Włosi potrafią to obiektywnie przyznać bo znam osobiście kilku użytkowników i tylko raz stawali się posiadaczami "luksusowych" aut włoskich bo następne były już tylko Audi, Merce albo BMW. Podobnie zresztą jest w Niemczech czy nawet w Polsce. Nic tak nie traci na wartości jak Lancia.. ciekawe czemu. :)

A czemu mam nazywać Twoje E34 złomkiem to już w ogóle nie wiem. :doh:

Wszystkie nowoczesne Common Raile są mocną stroną auta nawet jak je zrobili Francuzi. Jest oczywiście kwestia awaryjności, ale ona nie ma nic do charakterystyki silnika i jego osiągów. Nowoczesny turbodiesel jest super i tyle, nie ważne kto go zrobi, bo cała siła leży w Common Railu Bosha (nad którym pracę zresztą rozpoczął Fiat). Sam fakt, że VW też już się na to przesiadł w większości silników.

Opublikowano (edytowane)

no do wykonania akurat bym sie nie przyczepil , mozna zobaczyc ta fatalana jakosc wykonania

http://polskajazda.pl/Samochody/Lancia/Lybra/26696

Edytowane przez kis

Jest E34 524 td 1991

Opublikowano

A czemu mam nazywać Twoje E34 złomkiem to już w ogóle nie wiem. :doh:

No bo miałem jechać o tym że TDS a można traktować jako relikt z epoki. I pojechać o jego słabościach. Byłem pewien że odbijesz piłeczkę że to mój taki jest to te zdanie zostało niechcący na tamto się nie zdecydowałem.

A jeśli chodzi o te kocenie to każde puszcza chmurę. Ja jak wsiadam do ojca HDI (on rzadko przekracza w nim 3 tys) to mu sadzę powyrzucam, ale potem jest dym normalny jak to z diesla, benzyna to to nie jest i poznać diesla na trasie (jak się bierze za wyprzedzanie) bez najmniejszego problemu i to nei ze znaczka i zagiętej rury;)

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
POWIEM JEDNO KAT JESTEŚ I TYLE :mad2: ZA CHWILKĘ ZAŁATWISZ SILNIK I TYLE SIĘ NACIESZYSZ Z ZABAWY I TWOJEJ MOCY .ZACZNIJMY OD TEGO,ŻE FABRYCZNY SILNIK NIE JEST PRZYSTOSOWANY DO TAKICH OBCIĄŻEŃ CZIP I JESZCZE ODKRĘCIŁEŚ TO POD PEDAŁEM GAZU WSZYSTKIE CZĘŚCI DOSTAJĄ PO DUPIE CZŁOWIEKU BMW TO NIE ZAWODY TRACTORPULLING TAM TEŻ TAKIE DAWKI PALIWA DOSTAJĄ ,ŻE NIE SĄ W STANIE TEGO PRZEPALIĆ I WTEDY EFEKT JEST TAKI JAK TWÓJ CZYLI CZARNO JAK W PIEKLE