Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

taki nowy topic

jakie macie opcjonalne/dodatkowe/niezwykłe/tuningowe/ we własnym wykonaniu ect.

np:

[E 38] 98 srebrna 4.4l przebieg 110 kkm 740 IL

- navi/TV

- skóra kremowa z mahoniowym drewnem/ pełna skóra

- felgi M-Power

- diodowe lampy

- itd.

fotki mile widziane

Opublikowano

Ja mam strasznie dziwna rzecz, a mianowicie 'podwojny' wsteczny bieg :shock: .

Tzn jeden jest normalnie, 'obok' jedynki, a drugi na miejscu 'szostki'.

Nie wiem po co komu byl taki patent, ale zaobserwowalem, ze na 'Transporterze' Statham mial tak samo - czy to jest rzeczywiscie do robienia jakichs unikow na wstecznym i po obroceniu samochodu do szybkiego wbicia jedynki, tego nie wiem.

W kazdym razie przelozenie jest takie samo w obu przypadkach.

Faktem jest, ze po rozkodowaniu VIN-u nie ma tego na liscie wyposazenia.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Ja mam strasznie dziwna rzecz, a mianowicie 'podwojny' wsteczny bieg :shock: .

Ja mam tak samo tyle, że w sprinterze, tylko na miejscu 6 nie działają światła cofania.

BMW - Broń Masowego Wrażenia

Moja 850i

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=120911

http://img121.imageshack.us/img121/5670/pasek2e.jpg

detailing http://www.funkyking.eu

Opublikowano

Hmm - u mnie w obu przypadkach dzialaja.

Co ciekawe, w samochodach sluzacych do przewozenia VIP-ow kierowca ma mozliwosc wylaczenia tylnych swiatel (w tym i wstecznego), zeby nie bylo widac, czy bedzie zaraz cofal.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
:shock:

a ja mam dywaniki futrkowe w panterke oraz zapach choinke zawieszona na lusterku - co ciekawe - jak rozkodowałem win to nie ma tego w wyposażeniu - ale pewnie to jakias wersja indywidual czy cos...

Co do choinki, to faktycznie dziwne.

Ale dywaniki w panterke to normalka - nie masz ich w VIN, bo po prostu byly w standardowym wyposazeniu. Tylko 750i mialy na dywanikach male bobry, a w wersjach na kraje skandynawskie - renifery.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

[e32]

*elektryczne fotele

*podgrzewane fotele

*niskie skorzane sporotwe fotele z elektrycznie wysuwanymi przodami

*pamiec foteli i lusterek (niestety nie dziala :()

*dwustrefowa automatyczna klimatyzacja

*samosciemniajace lusterko wewnetrzne

*podgrzewane lusterka

*elektryczne lusterka

*prawe lusterka automatycznie opuszczane przy cofaniu

*tempomat

*parktronic tylni

*abs

*asc

kiedys bylo nivo, ale poprzedni wlasciel wymienil na zwykle amory

Opublikowano

a ja mam dywaniki futrkowe w panterke oraz zapach choinke zawieszona na lusterku - co ciekawe - jak rozkodowałem win to nie ma tego w wyposażeniu - ale pewnie to jakias wersja indywidual czy cos...

jak dłużysz korale na siedzenia to będzie szybszy i przyśpieszenie się poprawi

bo frędzelki to już tylko w żukach i arabskich furach zdają egzamin

Opublikowano

oprucz tedo co ma BMWKOŁO

ja mam zomontowany jakiś sterownik głosu i słuchawke,,, to jest połaczone z magafonami na zewnątrz auta i radiem,,,

Można można po naciśnięciu guziczka kazać komuś ustąpić się z drogi bo bmw jedzie :twisted:

niestety pewnego dznia przestało działać :cry: i tak już 2 lata nie umie tego uruchomić

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

Co do choinki, to faktycznie dziwne.

Ale dywaniki w panterke to normalka - nie masz ich w VIN, bo po prostu byly w standardowym wyposazeniu. Tylko 750i mialy na dywanikach male bobry, a w wersjach na kraje skandynawskie - renifery.

Tak tak, wersje francuskie miały na dywanikach ser, a dedykowane do WNP, wódę. :norty: Nie mówiąc już o wersji polskiej, wogóle bez dywaników, za to z dużą ilością drutu i SPAXów w schowku na narzędzia. Sorry misio735 - z reguły bywa tutaj poważniej :lol:

Opublikowano

to w końcu forum

tak powinno być, oczywiście bez przesady :)

więc się powstrzymam od komentarza

nie napisze że: najbardziej wypasione miały zawsze świeże mleko w postaci kozy w bagażniku i oczywiście jajka też były świeże

i

że można dokupić deskę aerodynamiczną na tył, która da dodatkowo 18,48 km/h i docisk tyłu w zakrętach rzędu 108,8765 kg

nie tego tez nie napisze

upsssssssssssssss

właśnie to zrobiłem

Opublikowano

z bajerów trochę rzadziej spotykanych ro mam składane lusterka fotochrom (97!) i latarkę w schowku ( dziwne o tyle że nie została zgubiona!)

I mam taką głupią kombinację - elektryczne zagłówki ale brak elektrycznej kanapy z tyłu i brak podgrzewania :duh:

...jeszcze felgi oryginalne 16'', model wyłącznie dostępny w 750 - co też jest dziwne w tym sensie że nikt nie wstawiał 22'' calowych kół albo innych wynalazków - a reszta to tak jak dała fabryka, pomijam oczywiste wyposażenie.

www.specops.pl
Opublikowano (edytowane)

U mnie w wyposażeniu:

lakier Calypsorot

automat

skórzana tapicerka

blokada dyferencjału 25%

ABS

Nivo

EDC

ASR

2x poduszka powietrzna

4x elektryczne szyby

wspomaganie

centralny zamek

pełny komputer

Alarm z ochroną wnętrza i czujnikiem przechylenia samochodu

Kluczyk scyzoryk (komplet)

Brak oznaczenia modelu

Szyba z zielonym paskiem

Szyberdach

Roleta tylna elektryczna i boczne

Dywaniki Welurowe

Trójkąt i apteczka ;)

Drewno

Regulacja elektryczna przednich foteli

Fotel kierowcy z pamięcią

Tylna kanapa elektryczna wraz z zagłowkami

Przednie i tylne siedzenia podgrzewane

Spryskiwacze reflektorów z systemem intensywnego mycia

Automatyczna kontrola obiegu powietrza

Automatyczna klimatyzacja

Webasto

Drugi aku

BMW Bavaria

HIFI głośniki

lusterka podgrzewane

lusterko prawe zmieniające pozycję przy wstecznym

klima nowa na R134

filtr powietrza

latarka w schowku

Większość wypisana za VIN'em stąd te trójkąty ;)

Edytowane przez BoogiePoz
Opublikowano
PYTANIE POWINNO BYC,, KTO CZEGO RACZEJ NIE MA'' bo z tego co widac nasze maszyny sa zazwyczaj bogato wyposazone, czasem sie smieje z innym ogloszen aut, gdzie pisze ful wersja : 2 szyby el.centr i auto alarm :lol:
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano

najczesciej wlasnie jak auto ma skore, klimatyzajce i elektrytke to ma juz "wszystko", jest to "full wypas" badz "full opcja" a jak nie ma skory badz innego z wymienionych wyzej elementow jest to "full opcja bez ..."

:mrgreen:

Opublikowano

znalazlem pare ciekawych wynalazkow i bylem ciekawy czy to bylo tylko w jakis wystawowych wersjach czy moze tylko przypisane do 750

wiem juz prawie napewno ze skora na desce to jest prawie zawsze w 750 ale zdarza sie tez w mniejszych silnikach

znalazlem tez niedawno 750 z faxem 2 tel i el. regulacja tylnych foteli, "podstopnikami" z tylu ale nie wiem czy to bylo tylko w wresi long

Opublikowano
znalazlem pare ciekawych wynalazkow i bylem ciekawy czy to bylo tylko w jakis wystawowych wersjach czy moze tylko przypisane do 750

wiem juz prawie napewno ze skora na desce to jest prawie zawsze w 750 ale zdarza sie tez w mniejszych silnikach

znalazlem tez niedawno 750 z faxem 2 tel i el. regulacja tylnych foteli, "podstopnikami" z tylu ale nie wiem czy to bylo tylko w wresi long

to źle wiesz... idea była taka - klient płaci , klient wymaga - i mogł dokonać dowolnej konfiguracji. ogladalem kiedys np 735il w wersji indywidual pomieszanej z highline i wersją rządową.

Opublikowano

to źle wiesz... idea była taka - klient płaci , klient wymaga - i mogł dokonać dowolnej konfiguracji. ogladalem kiedys np 735il w wersji indywidual pomieszanej z highline i wersją rządową.

sorry ale twój post nic nie wnosi, nie widzę sensu pisać okólnikami, pytanie było konkretne, no chyba że chcesz sobie postów nabić

jak możesz to napisz co było w tej wersji:

indywidual/highline/rządowa

bez obrazy

Opublikowano

wedlug mnie caly ten temat jest bzdurny i nic nie wnosi do forum technicznego ...

ale niech bedzie - nabije jeszcze punkta

735il - 89 :

- szeroki grill ( oryginalnie )

- pełna elektryka - komplet ( szyby , siedzenia , roleta itp )

- pelna skora - boczki tunel deska

- srodek high line - drewniane stoliki , 4 elektryczne fotele , klimatronic 4-strefowy , lodowka

- telefon pokladowy z funkcja megafonu

- odtwarzacz CD ( 89 rok ! ) - pelen oryginał

- mocowania do flag na blotnikach

- nivo , asc+t , pdc , eletryczna kolumna kierownicy ...

i mase innych bajeranckich szpargałów - ale niestety kolega sie zdecydował na 540iA :duh: - na szczescie tez z fajnym wyposazeniem.

sam chcialem ja kupic za jakis czas , ale zostala rozebrana na czesci :duh:

Opublikowano

Ale nam się tu zgadza.

Wystarczy porównać BMW e32 z okolic roku 90. z innymi markami o ok. 10 lat młodszymi.

Tam czasem w wersja "full wypas" jest znacznie/nieco* (* niepotrzebne skreslić) uboższa.

Opublikowano
w

- odtwarzacz CD ( 89 rok ! ) - pelen oryginał

ale te cd to nie fabryczny, sony "CD" wynalazło w latach 90.

"Pierwsze płyty i odtwarzacze CD zostały wprowadzone we wrześniu 1982 roku w Japonii. W sprzedaży w Stanach Zjednoczonych i Europie pojawiły się w marcu 1983 "