Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Widzialem przed chwila w tv reklame "auto świat" i zapowiadają temacik - ODZYSKAJ SWOJA AKCYZE ;-) W zwiazku z tym ze nie wpisalem se 100Euro to i pare zloty bylo do odebrania, więc mam pytanie do użytkowników forum czy może ktoś coś wie szerzej na ten temat? Pozdrawiam all bumkowiczów ;-)

WW.NAVIBOCIAN.PL
Opublikowano
Chyba nic z tego nie bedzie, jeżeli chodzi o sprawawdznie bo urząd skarbowy w niemczech nie chce współpracować :? i mają racje!

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
no i ja sie podlacze jak ktos ma jakies info gdzie jakie pismo skierowac aby akcyze odzyskac to niech napisze, z drugiej strony se zastanawiam czy w ogole cos pisac i probowac odzyskac kase no bo kwota mojego zakupu byla "lekko" zanizona wiec moze lepiej o sobie nie przypominac.... :!: :?: :!: :?: :!: :?: :mrgreen:

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

Opublikowano
z drugiej strony se zastanawiam czy w ogole cos pisac i probowac odzyskac kase no bo kwota mojego zakupu byla "lekko" zanizona wiec moze lepiej o sobie nie przypominac....

Chyba kazdy z nas "lekko" zanizyl wartosc auta :wink: Osobiscie nie znam zadnego frajera co by zaplacil akcyze od rzeczywistej wartosci pojazdu, a naprawde duzo moich znajomych sciagnelo auta z zachodu.

Z drugiej strony jednak, jesli okaze sie ze to samo Panstwo, ktore kradnie (bo jak to inaczej nazwac) mi 800 PLN miesiecznie na ZUS, 19% podatku dochodowego i 22% VAT, zagarnelo moje pieniadze za akcyze w sposob bezprawny, w takim przypadku bardzo chetnie powalcze o zwrot.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano
Jeśli będzie taka możliwość, a słyszałem że prędzej czy puźniej będzie to bardzo chętnie odbiore swoje 1200pln plus odsetki, nie powiem żeby się nie przydało :D

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
Witam!

Widzialem przed chwila w tv reklame "auto świat" i zapowiadają temacik - ODZYSKAJ SWOJA AKCYZE ;-)

Kupil ktos ten AUTO SWIAT ? Jezeli tak to prosze o scan lub chocby foto aparatem cyfrowym :)

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano

Nic takiego nie piszą, podobno wzór wystąpienia do UC i treść już zapadłych wyroków jest na ich stronie.

Weźcie pod uwagę, że w razie wystąpienia o zwrot opłat umowa/ faktura będzie sprawdzana na wszystkie sposoby...

Ja w każdym razie jeszcze poczekam. :wink:

Opublikowano
a wiecie,ze katra pojazdu ma kosztować 60zł !!! w Bielsku czasowo nie pobierają opłaty za kartę bo ponoć za 2 tygodnie ma kosztować 60zł a nie 500zł :jawdrop: :cool2: jak dla mnie to idealnie bo jade po nową fure

Pomogę kupić auto w Niemczech

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano
No to chłopaki jutro wysyłam wniosek ;-) Nie ma huj.. na Mariole. Ja mam do wyciagniecia pare złoty. Jezeli ktos bedzie mial jeszcze jakies wiesci albo linki na temat tego posta to prosze o wklejanie, przydalaby sie jeszcze jakas dobra bajerka na umotywowanie wniosku ;-/ Pozdro
WW.NAVIBOCIAN.PL
Opublikowano

Ciekawe :) Moze tez sie skusze i wysle wniosek. Co prawda duzo im nei zaplaciłem ale zawsze pare groszy, tym bardziej, ze i tak im (czyt. Państwu) place już wystarczjąco duże podatki.

Jak bede miał czas to wypełnie i wyśle.

Pozdro

Opublikowano

I dobrze! Kazdy importer kazdego samochodu powinien wyslac taki wniosek.

Chyba z milion aut przywieziono po roku, czyli milion wnioskow, ONI zaplaca odsetki to sie moze naucza czegos, ze nie mozna sobie tak igrac z obywatelami, bo obywatel ma teraz popracie w prawie unijnym.

wysylajcie! :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Trzeba pisać bo jak wszyscy to zjarzą to sądy administracyjne będą zawalone. Droga do zwrotu jednak jest długa i kręta :evil: . Trzeba wyczerpać całą drogę odwoławczą : naczelnik UC, dyrektor IC , sąd administracyjny :duh: :mad2: Trochę może to potrwać, no i jak piszą w tym artykule trzeba wpłacić do sądu adminisracyjnego kasę za sprawę. Co za [bAD] kraj :evil: :evil: :evil:
lechu
Opublikowano
my tu sie cieszymy jak glupki a i tak nam dopieprza! i to nawet ci z unii! ja slyszalem ze tam oplaty ubezpieczeniowe sa kilka razy wyzsze niz u nas...i przyszla dyrektywa z UE ze mamy kilka lat na wyrownanie tych oplat z ich oplatami bo mamy najnizsze =/...poza tym nie wiecie jak to bedzie z tymi nowymi przepisami od ktorych oplata jest naliczana od centymetra pojemnosci? mam nadzieje ze za pare lat jak bede chcial sciagnac fure to bedzie sie jeszcze oplacac :x
Opublikowano

witam!

ja też już wniosek wysłałem i zobaczymy co to da! bo półtora tysiąca na drodze nie leży!

a co do tych ubezpieczeń w unii to gdy pół roku temu byłem w niemczech po auto to rozmawiałem z gościem o tym i powiedział mi ze on w berlinie płaci dobre 1000euro na rok za silnik 1,6. a ma obywatelstwo polskie i zastanawiał sie czy nie lepiej by wyszedł ubezpieczając auto w polsce!

ale z drugiej strony ile oni zarabiają? jakby tak chociaz dali nam w polsce 1:1 to żylibyśmy na tym samym poziomie co oni!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wniosek zlozyc zawsze warto. Ja mam kwote o ktora upominac sie lepiej nie bede :norty: Wydaje mi sie jednak, ze to przedwczena radosc. Myslicie, ze nasze zlodzijskie panstwo odda cos co juz wpadlo do skarbony? Rzuca tyle klod pod nogi, ze wiekszosc ludzikow pewnie odpusci temat. Coz, zloto dla wytrwalych :D

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano

a wiec po trzech tygodniach dostałem decyzje negatywna co do zwrotu akcyzy! posłużono sie kilkoma paragrafami z naszego krajowego prawa a na zarzuty niespełniania przepisów unii wykręcili sie tym iż oni nie sa od tego aby decydowac o wyższości prawa unijnego nad prawem polskim i wykonuja nałożone na nich obowiązki

pozostaje odwołać sie gdzies poza granicami kraju gdyz tu nic nie załatwimy ze złodziejami którzy wymyślili nawet akcyze 2 dla tych bardziej obrotnych importerów

Opublikowano

dobrze by bylo jakby unia dala dyrektywe zeby w ciagu 3 lat podniesc realne zarobki, bo mamy najnizsze

jak to spelnimy to dopiero mogla by chciec wiecej

tak by bylo przynajmniej po ludzku

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

Lubie takie tematy

Drodzy przyjaciele :Bez trybunalu w strasburgu sie nie obejdzie!

Czy ktos slyszal.zeby nasze piadrolone panstwo same bez przymusu

zwrocilo komus kase? :D

W ostatecznosci powiedza ,ze te pieniadze przekaza na jakis zbozny cel.

I tu moge powiedziec.ze przyslowiowy kaktus mi wyrosnie jak nam zwroca akcyze!A tak prawde powiedziawszy mnie to kosztowalo 139.45pln

i mam to pod ogonem

pozdrawiam

Opublikowano
A tak prawde powiedziawszy mnie to kosztowalo 139.45pln i mam to pod ogonem pozdrawiam

Jam mam do wyciągnięcia około 1200 więc chyba złożę wniosek i zobaczymy... a nawet jeśli nic mi nie oddadzą to przynajmniej uprzykrzę im życie tym moim wnioskiem... jak by tak wszyscy wysłali to by chociaż mieli robotę a nie siedzieli bezczynnie

Opublikowano
A czy nie ma takiego prawa jak w przypadku reklamacji w handlu, że jeżeli nie dostane odpowiedzi np. do 2 tygodni, to roszczenia muszą zostać uznane?