Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wymieniłem akumulator na nowy i radioodtwarzacz podał komunikat "CODE". Jest nieobecny. Chce podania kodu, jaki to kod trzeba wstukać i czym by działał ??? Radio C BMW Bawaria rds???. Proszę o podpowiedź. Kod jest czterocyfrowy. Dziękuję z góry.!!!
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano

Kod jest zabezpieczeniem radia przed kradzieżą, każdy egzemplarz ma inny. Jest szansa, że ktoś zapisał go na obudowie radia(trzeba odtwarzacz wyciągnąc i go obejrzeć)

O innych sposobach odzyskania kodu nie będę pisał(są takie) bo zaraz odezwą się głosy, że pomagamy potencjalnym złodziejom.

Opublikowano
Każde radio ma swój kod, powinieneś go dostać przy zakupie auta. Jeśli nie masz tego kodu to będziesz musiał dać do rozkodowania, koszt chyba około 60zł. Poszukaj na forum, napewno było już o tym, sam kiedyś pytałem się o to.

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano
to jakis uniwersalny kod ???

nie ma kodu uniwesalnego, polecam wolumen ale 60 zeta z porfela znikanie. Jak chcesz namiary do speców od kodów to daj znac na gg

Opublikowano
nie no ja mam swoj zapisany w ksiazce obslugi radia mam nadzieje ze poprawny bo jeszcze nie korzystalem ale zastanawiam sie co przedmowca mialn na mysli 8000. Powinno pomoć ??? może 8000 rubli za rozkodowanie :)

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

Opublikowano

nie chcę robic żadnej reklamy! ale zakładam że to radio faktycznie zablokowalo sie przez nieuwagę!

zadzwoń więc do firmy która pomoże ci przez telefon za 30zł po przelewie! podasz numer seryjny radia i model a oni podadzą ci kod!

METREX 094-3412296 kom.504-644-172

gdyby co to śmiało możesz wysłać ten sprzęt do nich! w ciągu 3 dni masz go z powrotem

powodzenia

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Temat chwilowo był przeze mnie zaniedbany. Teraz mając ten kod -pytanie - jak go wprowadzić? Wcześniej wyświetlał się na wyświetlaczu radia napis CODE. Ale jak wcześniej zacząłem pykać to teraz są wyłącznie 4 kreski ( ----). Odłączałem ponownie akumulator na długi czas (noc). Po podłączeniu akumulatora i włączeniu radia są nadal te same 4 kreski. Radio nie reaguje na nic. Jak uaktywnić procedurę wprowadzania kodu, jak się wprowadza, no i jak się go zapisuje w pamięci? Z góry przesyłam wyrazy wdzięczności za pomoc. Pozdrawiam.
Opublikowano (edytowane)
Temat chwilowo był przeze mnie zaniedbany. Teraz mając ten kod -pytanie - jak go wprowadzić? Wcześniej wyświetlał się na wyświetlaczu radia napis CODE. Ale jak wcześniej zacząłem pykać to teraz są wyłącznie 4 kreski ( ----). Odłączałem ponownie akumulator na długi czas (noc). Po podłączeniu akumulatora i włączeniu radia są nadal te same 4 kreski. Radio nie reaguje na nic. Jak uaktywnić procedurę wprowadzania kodu, jak się wprowadza, no i jak się go zapisuje w pamięci? Z góry przesyłam wyrazy wdzięczności za pomoc. Pozdrawiam.

Musisz zalaczyc radio i czekac az sie wyswietli CODE.To moze troche potrwac ,

u mnie czekalem prawie 50 minut.Odlaczanie akumulatora nic nie daje.

Tu jest opis http://www.blaupunkt.pl/12_8.asp

Edytowane przez luzny

http://images.spritmonitor.de/353206_2.png

353206.jpg?stamp=1263766861 795500.jpg?stamp=1505496641

Opublikowano
o tym już było na forum, nawet nie tak dawno. Jeśli ileś razy wpiszesz niepoprawny kod, to radio się zablokuje, musisz wtedy włączyć stacyjkę na pierwszą pozycję i czekać 15 min (wg instrukcji).
Opublikowano
Skoro już zacząłeś to mógłbyś i dokończyć skoro wiesz wg tzw. instrukcji. Bo wygląda to tak jak trzeba by było ciągnąć za język. A czy o to chodzi by się podroczyć!!?? Może ktoś będzie miał więcej czasu na opisanie dokończenia tej całej procedury wpisu i zapisu kodu, MAM GŁĘBOKĄ NADZIEJĘ! 8)
Opublikowano

A wiec ja mialem ten sam problem :D

Sprawa jest nastepujaca oczywiscie ze jak odlaczyles akumulator nawet na noc to dalej miales cztery kreski to norma.

Jesli masz kod odpowiedni do tego radia to juz pisze jak to zrobic :D

Aby powrocic do napisu CODE wszystko jest uzaleznione ile razy wpisales bledny kod.

Droga jest tylko jedna przekrecic kluczyk w pozycje nr 1 tj tak jak bys chcial sluchac tylko radia bez wlaczonego zaplonu i czekac jeszcze raz czekac az wskoczy napis CODE.

Oczywiscie radio musisz wlaczyc !

U mnie trwalo to 45 minut zalezy ile razy sie walnales z codem.

Pozniej odpowiednio nr 1 naciskacz tyle razy aby uzyskac cyfre z codu , nastepnie nr 2 i tak az do 4.

Po wpisaniu naciskasz strzalke ta co sie reguluje czestotliwosc radia.

Zycze powodzenia i cierpliwego czekania kolega moj czekal raz 3 godz ale akurat byl w trasie wiec przyjemne z pozytecznym !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano

Ja posłuchałem rad kolegi freestyler -siedziałem na parkingu chyba z godzinę i zadziałało!!!

jak sie potem okazało wbijałem kilkakrotnie kod... pin do bankomatu brata :P

Opublikowano
Głębokie wyrazy podziękowania dla przeuroczego Freestyler'a. To się nazywa DOKŁADNIE WYJAŚNIĆ!! :D Obyśmy wszyscy tu bywający tak podchodzili do sprawy. Nie znaczy to, że Marco665 nie starał się- może właśnie w tym temacie nie miał czasu się wypowiedzieć 8) . Dzięki i Pozdrawiam. :hand:
Opublikowano

freestyler mój ty specu do kodów radia wspaniały :lol:

a moze wiesz lub ktos inny wie czy da sie a jesli tak to jak zmienic ten kod ??? co by to był bardziej ptzyjazny i zapamietywalny :mrgreen:

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

Opublikowano
Owszem kod mozna zmienić.......ale niestety tylko przez zmiane zawartości pamięci co wiąże się z jej ( najczęściej ) wylutowaniem z radia i zaprogramowaniu z dowolnym kodem lub bez kodu.
Opublikowano

He he tego to juz nie jestem w stanie powiedziec sorry :!:

Ale ciesze sie ze rozkodowales :!:

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wszystko ładnie wyjaśnione. Ale... W moim radyjku BMW C Bawaria Rewerse RDS wpisując cyfrę w polu nr 1 mam tylko zakres wyboru 0 i 1. W pozostałych trzech pozycjach zakres jest pełny -od 0 do 9. I co z tym fantem- czyżby przycisk był uszkodzony ??? Czy radio do kosza się nadaje wyłącznie ?
Opublikowano
Będę przypominał o temacie- bo inaczej utopi się w morzu postów!! Proszę pomóc , chociaż odrobinę :D
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
musze odgrzac ten temat bo mam taki problem a mianowicie bede podlaczal aku i pewnie rozkodowalo sie radio :duh: ,szukam teraz w moich papierkach od samochodu czegos od radia i znalazlem instrukcje obsl ,w srodku instrukccji jest taka kartka "radiopass bmw bavaria c" w polu "safety-nr" sa 4 kreseczki "----" czy to oznacza ze to radio nie bylo jeszcze kodowane czy to znaczy ze nie mam kodu do radia :?: :mad2: czy moze ten kod jest gdzies indziej :?:
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
  • Członkowie klubu
Opublikowano
musze odgrzac ten temat bo mam taki problem a mianowicie bede podlaczal aku i pewnie rozkodowalo sie radio :duh: ,szukam teraz w moich papierkach od samochodu czegos od radia i znalazlem instrukcje obsl ,w srodku instrukccji jest taka kartka "radiopass bmw bavaria c" w polu "safety-nr" sa 4 kreseczki "----" czy to oznacza ze to radio nie bylo jeszcze kodowane czy to znaczy ze nie mam kodu do radia :?: :mad2: czy moze ten kod jest gdzies indziej :?:

Jeżeli pisze "CODE" to jak mamy wpisujemy kod. Starsze modele miały kody zaczynające się tylko na 0 lub 1, np.: 0233, 1255, 1789, 1100, itp, nowsze miały juz wszysko, czyli: 1256, 2897, 5466, 1900, itp. To zależy jakie radio - nowsze czy starsze. Niestety nie wiem w którym roku był podział. Kod wpisujemy przyciskami 1,2,3,4 tak jak opisano wcześniej poczym zatwierdzamy strzałką "prawą" od radia.

Jak nie mamy kody to trzeba je odkodować lub go poznać. Można to zrobić spisując numeru fabryczne radia, wklepujemy je potem w taki programik który nam podaje numer kodu i wpisujemy - działa.

Jeżeli na wyświetlaczu pojawi się "----" lub "wait" to należy włączyć zapłon tak aby radyjko było odpalone i czekać. Jedni czekaja 15 min, inni 1h, jeszcze inni 3,5h. Od czego to zależy nie wiem ale trzeba cierpliwie czekać. Radio przechodzi po ww. czasie na tryb "CODE" i już jest po kłopocie.

Pozdro - Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska