Skocz do zawartości

E38 vs E39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja powiem tak. Złożyło sie że mam e39 i e38.

Jeżeli jeździsz w czpecce :P to e39 jest dla Ciebie dobrym wyborem.. Auto dobre pod dyskoteki na piwo z kumplami.. a jeżeli szukasz limuzyny to zdecydowanie e38... To w pełni gębą limuzyna :)

Komfort jazdy, prestiż nawet wygląd przemawia za e38. Piątka też nie jest najgorsza prawie jak siódemka... ale prawie to wielka różnica.

Pozdrawiam.

Tylko dla serii 7 www.7er.pl!!!
  • Odpowiedzi 236
  • Wyświetleń 60,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

dziwne macie podejscie :)

Ja mam 20 ok 21 lat i jezdze E38 po fejsie 728i

I jestem calkiem zadowoolony , ani nie jezdze w czapeczce ani nie jezdze w gajerku :)

Mam do wyboru jeszcze 540i w kombiaku E39

I powiem wam ze pod kazdym ale to kazdym wzgledem wybieram E38 pomimo tego ze nie mam w niej ani navi ani telefonu , a w E39 jest wszystko i w srodku i pod maska ...

Jak ktos ma taskie dylematy to niech sam wsiadzie pojezdzi iw tedy dokona wyboru ... NIe da sie za kogos tego wybrac :)

Opublikowano
nie mamy dziwnego podejscia tylko doświadczenie, że miej więcej tak jest,a Ty jeździsz sobie kombi albo Siedem z silnikiem z trójki to w pewnym sęsie lipa dlaczego bo Siedem ładne lecz nie te doznania a kombi szybke ale nie take ładne jak Siedem, i pozostaje sprawa dylematu nie każdy ma możliwośc wyboru i dlatego pyta na Forum :wink:
BMW sie nie psuje
Opublikowano
Może z innej beczki.... e39 jakoś bardziej wpada w oko amatorom cudzej własności do e38 czują respekt..... bo do końca nie są pewni czyje auto robią :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
... do e38 czują respekt.... ...

Cytuję choć w innnym kontekście.

Respekt przez duże R!!!

To sie czuje w E38, zwłaszcza tak po wyjeździe z myjni, w ładnym słońcu itp.

Cholera :oops: , nie ma problemu żeby się wciąc na światłach, czy włączyć do ruchu. Nikt nie zatrabi ani nie popuka sie w czoło. :dance:

Miałem ostatnio auto w serwisie "na przeglądzie" umówmy się, bo BMW się przecież nie psuje, i dostałem taką bidną skódke fabię, białą :duh:. Przez pierwsze pietnaście minut jeździłem tak jak normalnie, dopóki jakiś fiat cinkukucośtamćento nie zatrzymał sie 5 cm od moich prawych drzwi (myślałem że normalnie jak zawsze z qlturką przepuści), a gościu purpurowy i coś tam się szamocze w swoim aucie. Dopiero do mnie dotarło że przez ostatnie półtora roku to sobie jeździłem jak panisko! :cool2:

Opublikowano

Ta twoja wypowiedz cos w sobie ma :)

Bo przewaznie jezdze spokojnie , ale jak mi sie gdzies spieszy to wcinam sie itd i nikt nawet nie zaburknie .. A jak jade E39 to juz wtedy jest inna bajka ten trabnie ten cos tam zaburczy :norty: ...

Ale to pewnie dlatego iz dodatkowo w E38 mam masakrycznie czarne szyby ktore sie zlewaja z kolorem auta i ciezko cokolwiek zobaczyc z zewnatrz :mrgreen:

Jednak moj post wyzej tam gdzies prowadzil do tego iz ciezko pomoc w takim wyborze komu kolwiek na forum , musi sam usiasc odpalic ruszyc pojechac aby wybrac nie ma co ukrywac to sa dwie rozne bajki tak naprawde

Opublikowano
e38 bez zbednego gadania
http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
E38 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

na pytanie ktore BMW mam kupic...odpowiedz jest tylko jedna...

E 38 - p o l e c a m

a jaki silnik... nie wiem..ale stan musi byc rewelka

Opublikowano
  • Autor
Tak juz teraz tez wiem ;) Jeżeli już to E38 :) Kieruję się sercem nie rozumem :)
Opublikowano
Nie nie trzydziestka nie, Chyba ,że Ci zależy tylko na wizerunku zewnętrznym.To tylko moja opinia niechce nikogo urazić.
BMW sie nie psuje
Opublikowano
Kup E38 i dołącz do Nas www.bmw7.pl (piękny zlocik był we Wrocławiu serii 7)
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

jak chcesz sprawdzone e38 to mam coś takiego ...

co prawda nie jest tak ładna z zewnatrz jak ta co podałeś... bo jest z wyglądu oryginalna z pomaranczowymi kierunkami i felgami... ale fajna sztuka... szukałem jej troche i w kraju w takim stanie nie widziałem w rozsadnych pieniadzach, oglądałem jedna bardzo łądna w pomorskim ale koleś za 94 rok chciał 26 tyś zł ...

jak coś to dawaj na pw

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
  • Autor

tamta była ładna ale już się sprzedała :)

ja musze sie wyrobic do 25 tys z lpg ;(

Janusz

Opublikowano

Nie masz czego żałować. Widziałem to autko i z zewnątrz wyglądało jako tako. Natomiast w środku było bardzo zapuszczone :(

Ja zanim kupiłem moją oglądnąłem 8 innych e38.

pozdro damp

Moje BMW e38 728iA '95

moje byłe BMW e34 525i '93

e60 520i Tata

e87 120i Mama

http://www.damp479.bravehost.com

Jeżeli się nie otwiera spróbuj jutro :)

Opublikowano
  • Autor

To odetchnalem z ulga ;) bo juz zalowalem ze takie bylo super.

czekam teraz mam miec informacje od znajomego, moze bedzie 728 z 96' z sekwencja od goscia ktory ma tylko bmw w rodzinie a ta jezdzi z 6 lat

Opublikowano
To odetchnalem z ulga ;) bo juz zalowalem ze takie bylo super.

czekam teraz mam miec informacje od znajomego, moze bedzie 728 z 96' z sekwencja od goscia ktory ma tylko bmw w rodzinie a ta jezdzi z 6 lat

Jak duzo jezdzisz i chcesz miec tansze utrzymanko to Ci polecam ten motor sam go mam i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony :)

Opublikowano
  • Autor

Pisałem przed wczoraj ze mam na oku 7mke od znajomego. wiec dzisiaj ja ogladalem napisze wam kilka slow i prosze o wasze zdanie.

Wersja 728 z roku 1996 wrzesien. Wyposazenie (oprocz wiadomego) klimatyzacja, skorzana tapicerka, webasto, antynapad, wstawione kseony, z tylu nowe siwtla perelki, listewka na rejestracja, instalacja lpg, skrzynia tiptronic.

przebieg 280tys. Pan jest wlascicielem od 6 lat. Prawdziwy fan bmw - wszystko w aucie na tiptop. Kupil jak miala 120tys. Kolor granatowy , skory jasne. Cena 26 tys do zaplacenia. Co uwazacie ?

Opublikowano
Mój koleg z wichury ma 728, jest młody i lubi depnąć, i tu sie pojawia problem, nie nie brak mocy czy takie tam lecz już raz rospiepszył skrzynie- steptronika, oczywiście ze swojej winy bo chciał tak jechać jak ja 750 a jest to raczej niemożliwe,widać w jego oczach niedosyt, też mu radziłem większy motor teraz żałuje ,że nie posłuchał, pali mu tyle samo co750 i jak widać wszystko przemawia za większym motorem. Ja ci mówie a ty rób jak chcesz
BMW sie nie psuje
Opublikowano

Niemożliwe, żeby 728 paliła tyle co 750, no chyba, że ma dziurę w baku :norty:

A co do osiągów no cóż jak się dużo jeżdzi po mieście to nawet dla sportowca 728 wystarczy a spalanie jak na taki motorek w normie :)

A na trasie no cóż 728 to alternatywa komfort-jakość-spalanie-utrzymanie

Na spokojną jazdę też starczy.

Myśle tak bo nie toleruję gazu :)

pozdro damp

Moje BMW e38 728iA '95

moje byłe BMW e34 525i '93

e60 520i Tata

e87 120i Mama

http://www.damp479.bravehost.com

Jeżeli się nie otwiera spróbuj jutro :)

Opublikowano
Niemożliwe, żeby 728 paliła tyle co 750, no chyba, że ma dziurę w baku :norty:

w sumie mozna sie domysleć że chodzi o : spalanie w 728 , jazda na maxa = spalanie w 750 , jazda normalna ... przy czym oba by się poruszały na podobnym poziomie

I to moze byc realne :)

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
728 pali mu tyle samo co750 i jak widać wszystko przemawia za większym motorem

Sorki wybaczcie mam nadzieje że to skrót myślowy niż chwyt reklamowy z cyklu "kredka do lakieru" bez wizyty u lakiernika.

Chyba że to porównanie 728 - pedał na maxa a 750 spacerowo - 50 km/h to może faktycznie wtedy uwierze w kredkę do lakieru. Dodam , że oxys potrafi spalić 10,8 (widziałem na własne oczy) a ja 13 z agresywną jazdą. Nie wyobrażam sobie spalić 728 więcej niż 16 a w 750 taki wynik jest niemożliwy.

Opublikowano
Ale w 728 trzeba wciskać pedał na maxa bo inaczej to tramwaje Cię wyprzedzą (o Lanosach nawet nie wspominając). :P
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Ale w 728 trzeba wciskać pedał na maxa bo inaczej to tramwaje Cię wyprzedzą (o Lanosach nawet nie wspominając).

Nie zmuszaj mnie żeby mnie zbanowali :D ! pewnie w życiu nie jechałeś 728 i później zaczynają się własnie gadki z cyklu patrz wyżej.

Pamiętaj , że te silniki produkowali prawie najdłużej w E38 zaraz po 5.0 a 3 i 4 literki tylko przez króciutki okres coś w tym musi być.

Opublikowano

kupuj e 38 !!! ja chodze za tym autem, kope na allegro juz pol roku, bylem 2 razy za granica nawet. szukam 750 z navi, steptronikiem, i jasna skora, ale tak do 30 tys wiec ciezko jest mi znalezc cos przyzwoitego. za 36 tys wzwyz juz by cos bylo ladniejszego.

e 39 ma nowsza linie, taka jest bardziej swieza, ale jest tych aut w ciul i nikt na to nie patrzy chyba ze lebki po 20 lat gora. a 7 malo jezdzi, i taka 7 inaczej stoi na drodze, widac ze limuzyna, jak felgi wsadzisz takie 19 cali z rantem to wypas! strach podchodzic! mialem okazje przewiezc sie tymi dwoma modelami i wydaje mi sie ze 5 to jest po prostu takie poprawne wygodne auto co cwaniaczki na dyskoteke moga podjechac, a 7 to limuzyna, masa, to sie czuje, inna klasa i nie ma co pierdzielic. dozbieraj kasy na porzadne e 38!

w przypadku odsprzedazy takich aut pewnie duzo latwiej bedzie sprzedac 5 ze wzgledu na wielkosc auta, mniejszy silnik tez wazny. na ogol na gielde ludzie przychodza z rodzinami i szukaja czegos w miare taniego w eksploatacji, rodzinnego. albo przyjdzie tata z synem i kupi synowi 316, nie inaczej. z 7 mozna sie ozenic na pare ladnych lat. ja ci radze rob jak uwazasz :D