Skocz do zawartości

ringi ccfl - zalozone- fotka jak wyszlo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
to co w takim razie zrobić aby nie było efektu stroboskopów??

Może pomóc podłączenie równoległe (z zasilaniem przetwornicy CCFL) kondensatora np. 4700uF 25V lub o większej pojemności (pamiętaj o odpowiedniej polaryzacji!) . Mi osobiście miganie na początku nie przeszkadza, więc u siebie nie próbowałem, ale kondensator powinien spowolnić wzrost napięcia i uniemożliwić rozświetlenie ringów podczas tych krótkich testów. Kwestia dobrania pojemności.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

sposób jest bardzo prosty. Puszczasz przewody od ringów przez gumy uszczelniające od świateł mijania. Nie ma mowy o parujących kloszach, sam tak mam puszczone kable od ccfl i nie ma najmniejszych problemów. Jeżeli chcesz mieć żarówki postojowe i ringi musisz się jeszcze uporać z rozdzieleniem napięcia na dodatkowy front przed wtyczką od postojówek. Nigdy nie próbowałem twojego patentu, jednak wydaję mi się, że przy jednoczesnym działaniu ringów i żarówek postojowych napięcie będzie mniejsze przez co ringi będą świecić trochę słabiej... Tyle wiem, tyle się domyślam, tyle moge pomóc...

pozdrawiam

Opublikowano

Witam !

Ostatnio kupiłem ringi do BMWe46 Touring CCFL ...

Niestety nie moge znalezc nigdzie u siebie w miescie człowieka co by sie podjał wstwaienia ringów,zazwyczaj wymowmka to (nie zajmujemy sie tym, nie opłacalne, zbyt czasochlonne) ... Mieszkam w Żorach (okolice Rybnika, Katowic,Pszczyny) czy ktos z was moglby mi w pomóc w tej sprawie ? ? moj email [email protected]

Z góry dziekuje i Pozdrawiam

Opublikowano
Witam !

Ostatnio kupiłem ringi do BMWe46 Touring CCFL ...

Niestety nie moge znalezc nigdzie u siebie w miescie człowieka co by sie podjał wstwaienia ringów,zazwyczaj wymowmka to (nie zajmujemy sie tym, nie opłacalne, zbyt czasochlonne) ... Mieszkam w Żorach (okolice Rybnika, Katowic,Pszczyny) czy ktos z was moglby mi w pomóc w tej sprawie ? ? moj email [email protected]

Z góry dziekuje i Pozdrawiam

kolego to jest bardzo prosty montaż,poczytaj troche na forum i do roboty :cool2: ewentualnie zobacz sobie na youtube jak to montują!! Osobiście też się zastanawiałem czy dam rade,ale spróbowałem i prościzna zakładałem juz w 3 autach i wyszło super!!!

P.s gdybyś mieszkał bliżej to bym ci pomógł !!!

Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
premier - Mac Gyver,albo jego brat undercover. :mrgreen: :modlitwa:,ringi fajna sprawa.ale i tak wole twoj patent z lusterkami.
Opublikowano
Patent Premiera jest fajny, ale ma jedną wadę. Zawsze kiedy będzie się palić w środku światło będą palić się też ringi. Ale może o to właśnie chodzi...
Opublikowano

napewno kazde nasze auto ma doswietlenie drogi do domu /czyli przy wyjetym kluczyku puszczamy zajaczka dlugimi/ co do pozycji watpie, az tak nie bawilem sie programami pod bmw.. trzeba spytac w innym dziale :) ...

ale powiem wam ze okablowalem juz tak dwie bmw i efekt jest rewelacyjny...cos jak w mercedesach ..

Opublikowano
Jeżdze w ringach w dzień jako światła mijania, czy tak można? :)

no chyba ze masz e90 po lifcie :wink: ,chociaz teraz co drugie auto ma pseudo swiatla do jazdy dziennej,wiec wcale bym sie nie zdziwil jakby kontrola policji nic Ci nie zrobila.

Opublikowano
Witam panowie.Niewiem czy w dobrym miejscu to pisze ale wydaje mi sie ze tak. Otoz ponad tydzien temu zalozylem ringi ccfl i wszystko ok :) tylko dzis zdziwilem sie jadac samochodem a konkretnie lewy migacz ciagle swieci nawet jak manetka jest na neutralnym miejscu...Wyczytalem na forum ze jak sie ma zarowke przepalona to tak jest...ale ja mam ringi i co teraz???;/ Jak sadzicie idzie to za sprawa ringow ?? Bo jest tez pewnie mozliwosc ze manetka juz ma dosyc ??;/ POmocy koledzy. Z gory dziekuje za szybkie odp bo niewiem co robic... POzdrawiam
Opublikowano
Zmienilem przetwornice i nic ;/ podlaczalem nawet stara postojowke i nic ;/ i na dodatek gdy chcialem jechac do elektryka to auto mi niechcialo odpalic ;/ :evil: :evil: :evil: :evil: akumulator klekl calkowicie chyba kolega podjechal i polaczylismy na kable ale nic ;/;//// doradzcie cos koledzy...
Opublikowano (edytowane)

i ja dzisiaj stałem się posiadaczem ringów ccfl. efekt:

http://83.19.65.138/~jceel/r/IMG_0239.jpg

Edytowane przez jceel
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zamierzam zainstalować ringi CCFL, czy są jakieś lepsze i gorsze modele ? Czy to wszystko jest z jednej fabryki w chinach ...

Zastanawia mnie to bo po przeczytaniu wątku mam wrażenie że niektóre są bardziej awaryjne niż inne.

A może smd ?

Opublikowano
Kolego ja sugerowalem sie liczba sprzedanych na allegro... :lol: przejrzyj troche ten watek..chlopacy pisali ktore polecaja i dawali linki...Ja mam juz ok 3 mies i nie narzekam :D pieknie wygladaja...:) Niah niah :D Pozdrawiam
Opublikowano

No to chyba nie najlepszego doradce wybrałeś :)

Wątek czytałem ale w tym temacie dużo sie zmienia, coraz to nowsze modele SMD lub w ccfl jakieś ulepszone przetwornice RDH 52Z

Nie wiem co wybrać z jednej strony bardziej podobają mi się ccfl za jednolite światło ale trochę odrzucają mnie wady tej technologii o których nie bede wspominał.

SMD większości tych wad nie posiada ale nie podoba mi efekt "różańca" a nie wiem gdzie można dostać w Polsce te z 66 i 78 diodami.

Zresztą nie zależy mi na tym aby to jakoś mocno świeciło tylko aby światła nabrały drapieżnego wyglądu.

Opublikowano

Ja mam SMD i sa MEGA. Widac je nawet za dnia jak jest slonecznie wiec sa mocne jak zadne inne. Do tego nie wywala mi bledu spalonych zarowek i swieca od razu mocno nawet na mrozie .

swiatlo jest jednolite pomimo ze sa to oddzielne diody

Polecam je szczerze :)

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
a czy te ringi CCFL i SMD są czysto zgodne z prawem?:P Co na to misie?:) Co na to stacja diagnostyczne przy podbijaniu badań technicznych?