Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od jakiegoś czasu posiadam e34 z 89 roku. Obok radia gdzie przeważnie jest zegarek ja mam cyfrowy zegarek, datownik oraz dodatkowe przyciski. Wyczytałem w instrukcji obsługi że jest to panel niezależnego ogrzewania które jak piszą można ustawić żeby w aucie o danej godzinie włączyło sie ogrzewanie wraz z nadmuchem. Staram sie postępować wg. instrukcji ale jakoś nie potrafię ustawić tego tak żeby to działało. Czy ma ktoś może takie coś w swoim samochodzie i wie dokładnie jak sie to obsługuje jeśli tak to proszę o rady.
Opublikowano
Nie pomogę Ci, bo nie mam, ale spróbuj w wyszukiwarce wpisać "webasto". Sporo wątków jest na ten temat, może coś Ci to rozjaśni sprawę.
E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
właśnie chodzi o to ze nie jestem pewien czy urządzenie to to typowe webasto. tym bardziej ze moje auto to nie diesel
Opublikowano
jak nie możesz tego uruchomić to prawdopodobnie go po prostu nie masz,a ogrzewanie postojowe jest nie tylko na olej napędowy!
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
Obok radia gdzie przeważnie jest zegarek ja mam cyfrowy zegarek, datownik oraz dodatkowe przyciski.

Nie jest to przypadkiem 6-przyciskowa, czyli uboższa wersja komputerka pokładowego? Przynajmniej tak wynika z opisu i umiejscowienia. Jeśli tak, to nie ma to nic wspólnego z ogrzewaniem :)

Opublikowano
Obok radia gdzie przeważnie jest zegarek ja mam cyfrowy zegarek, datownik oraz dodatkowe przyciski.

Nie jest to przypadkiem 6-przyciskowa, czyli uboższa wersja komputerka pokładowego? Przynajmniej tak wynika z opisu i umiejscowienia. Jeśli tak, to nie ma to nic wspólnego z ogrzewaniem :)

Przykro mi kolego ale bardzo sie mylisz oto co pisze na ten temat w instrukcji obsługi samochodu:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eea1424248e67aef.html

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego podajac tego linka sam odpowiedziales sobie na to pytanie. Mam takie samo webasto tylko ostatnio przestalo mi grzac mimo ze swieca zarowa grzeje i niemam pojecia co sie moglo stac. Najprosciej wlaczyc je gdy jestes w aucie przyciskiem ,,ein'' zacznie mrygac czerwona lampka. jesli je zaprogramujesz swieci sie biala lampka do momentu gdy nie wlaczy sie webasto, pozniej zaczyna mrygac czerwona. Pozdrawiam

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Dokładnie tak robię i dmuchawa się włącza ale dmucha tylko zimne powietrze. Zastanawiam mnie to to moje BMW to benzyna nie diesel
Opublikowano
Zastanawiam mnie to to moje BMW to benzyna nie diesel

IMHO to nie ma nic do rzeczy. Mozna miec silnik benzynowy oraz ogrzewanie postojowe.

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
Zupełnie jak w Audi A8. Może po prostu nie działa dodatkowa pompa paliwowa w zbiorniku, a może to "tylko bezpiecznik".
Opublikowano
Dokładnie tak robię i dmuchawa się włącza ale dmucha tylko zimne powietrze.

Ja mam diesla i webasto a taką sytuację miewam gdy akumulator nie jest w pełni naładowany.

Pozdrawiam

Marek

Jeżdżę tylko BMW, od 29 lat.

jest, E39 520d FL 2003r

było E28 518, E28 520/LPG, E28 525e , E30 325e, E34 524TD, E34 525 TDS, e39 520D.