Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

SZYMANIAK Auto-Serwis

ul.Myśliborska 21/20D

najlepszy warsztat dla wlascicieli BMW w Gorzowie.

Tanio, solidnie, i przede wszystkim ten mechanik wie wszytsko o BMW.

Wspanialy fachowiec. POLECAM!!!!!!!!!!!!!

Doprowadzil do porzadku moj samochod po porzednim mechaniku-partaczu.

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Zakład naprawy i regeneracj sprzęgła. Smarowanie łożyska oporowego. Naprawde godny polecenia

ul.Moniuszki 26

67-120 Kożuchów

Lubuskie

(068)355-21-95

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Od 6 lat mechanikę naprawiam tylo w tym warsztacie, bo auto traktuje z należytym szacunkiem i zna się na rzeczy. Sprawdzony, uczciwy i co ważne w tej marce bardzo rozsądny w cenach za swoje usługi.

BORYS

ul. Fabryczna 14

65-410 Zielona Góra

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam nadzieję że Admin nie wykasuje tego postu - nie znalazłem nigdzie miejsca na warsztaty nie polecane, a historia jest ciekawa.

Myślę, że warto ostrzec wszystkich dbających o życie swoje i swoich bliskich przed tym "warsztatem"

Moja przygoda z panami ochejami zaczęła się w maju 2006. Miałem wypadek w Gorzowie i tam naprawiałem auto. "Naprawa" kosztowała w sumie ok. 4500 zł.

Stary ochej robił 3 podejścia z malowaniem - dopiero za trzecim razem udało mu się usunąć wszystkie zacieki jakie porobił. A teraz (po 4 miesiacach) wychodzi rdza.

Synalek (och..j damian) jest miszczem świata ;) w naprawach mechanicznych - lewarek zmiany biegów zamontował mi odwrotnie - wystarczyło spojrzec do ETK żeby wiedzec gdzie może być błąd.

Oczywiście nie zadał sobie tego trudu. Kiedy zwróciłem mu uwagę, że lewarek opiera sie o deskę rozdzielczą przy 1,3 i 5 biegu i nie mozna otworzyć popielniczki z gniazdem zasilającym, uchlastał lewarek szlifierką i "pospawał" pod kątem. Kłamiąc przy tym w żywe oczy, że "dokonał regulacji".

A teraz najlepsze: Nie zorientował się, że lewarek jest alumuniowy -"pospawał" go zwykłym drutem stalowym. W efekcie, po przejechaniu kilkuset kilometrów, lewarek został mi w ręku przy próbie wrzucenia trójki !!! Gdyby auto prowadziła wtedy moja dziewczyna, myślę że miałaby małe szanse, żeby nie wpaść w panikę i nie wylądować na drzewie.

Poinformowałem ocheja o tym fakcie (wysłałem mu sms bo na samą myśl o rozmowie z nim robiło mi się niedobrze) - oczywiście brak reakcji.

Mam tez zastrzeżenia co do wymiany przedniego zawieszenia, ale niestety na sprawdzenie geometrii pojechałem dopiero po 3 tys. kilometrów i och..je oczywiście umyli ręce.

Chetnie skopałbym gębę osłom, ale rozważam jeszcze możliwości prawne.

Uważajcie na nich jeżeli jeżeli macie do naprawy coś bardziej skomplikowanego niż młotek. Młotka też w sumie szkoda. Spotkałem wielu mechaników-półgłówków ale ci biją na głowę wszystkich.

Auto Naprawa Ochej

66-400 Gorzów Wlkp.

ul. Wschodnia 28A

tel. 095 7263 923

NIP 599-247-77-70

P.S. Będę wdzięczny za wszelkie porady jak legalnie i skutecznie dać tym "ludziom" i im podobnym do zrozumienia, że powinni znaleźć sobie inne zajęcie (np. żebractwo, albo mycie szyb na światłach... Chociaż nie - szyby na pewno porysują).

P.S.2. Na wszystkie naprawy mam faktury i połamany lewarek jako pamiatkę - gdyby ktos chciał sprawdzic moja wiarygodność.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ostrzegam wszystkich przed mega oszustem o nazwisku HERCUŃ . Pan prowadzi "na lewo" mechanikę pojazdową oraz blacharstwo i lakiernictwo w miejscowości NOWE MIASTECZKO. Na porządku dziennym jest okradanie klienta z części zawieszenia i wstawianie starych gratów oraz ogólnie pojęte oszustwo. Nie mam siły opisywać całego procederu zaznaczam tylko aby trzymać się z daleka od jegomościa.

Drugi zakłada naciągaczy to "Jarmax" Autoserwis Jarosław Miniach w Nowej Soli. Pan Miniach specjalizuje się w naciąganiu ludzi za zrobienie niczego. W mojej coupe zapaliła się kontrolka od airbagu . Sugerowałem że to mata więc uprzejmy właściciel powiedział że wymieni do tego doszła podobno wymiana czujnika napinacza pasa, jako laik przełknąłem wszystko i zapłaciłem za wszsytko 600zł. Jakie było moje zdziwienie gdy w serwisie dziwnym trafem znów się zapaliła lampka od airbagu. Panowie w ASO stwierdzili że nic nie było wymienione , mało tego Pan Miniach zrobił pod fotelem jakąś dziwną instalację z rezystorem czy czymś takim aby to obejść. Brak słów.

Nie jestem pierwszą osobą którą naciągnął. A najśmieszniejsze jest to że uważa się za mega speca od BMW.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

chciałbym polecić warsztat mechaniki pojazdowej Pana Rajmunda Kubickiego w Słubicach, naprawdę warto...jeżeli chodzi o elektryke to pozostaje ASO BMW przy salonie BOTHE we Frankfurcie, gdzie ceny sa niemieckie (ale i tak sa rzeczy ktore oplaca sie u nich zrobic), jednak proste porady nic nie kosztuja, obsluga jest bardzo fachowa i mila, a ceny wielu czesci sa bardzo niskie, jezeli ktos nie zna niemieckiego chetnie pomoge...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trafilem tu przypadkiem.

Troche nie mile bylo czytanie o sobie jako oszuscie i naciagaczu. Probowalem odrazu wyjasnic to z autorem tego postu. No niestety juz nie byl taki mocny w buzi jak byl mnie tu opisujac.

Nie staram sie tu usprawiedliwiac. Wiecie sami jak to jest. Robiac np 1000 samochodow - nawet jak kilka nie zrobi sie jakby sie chcialo to i tak jest to znikomy odsetek. A nie da sie zadowolic wszystkich.

Po pierwsze - nie pamietam takiego auta "328i coupe" zeby u mnie bylo

Po drugie - jezeli nawet bylo to "symulacja" maty i napinacza kosztuje max 250-300zl a nie 600zl !

Po trzecie - nie badz SMARKACZ (pisze do Marcin Kierkus) i miej teraz odwage mnie przeprosic za te zniewage w stosunku do mojej Firmy !

Tresc rozmowy przeprowadznej przed chwila na GG - na razie zostawiam dla siebie ale jak bedzie trzeba to ja wkleje na Forum!

Ciekawe jak wtedy Ty sie poczujesz ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wszystkim doskonale znany - PACER - dla BMW każdego kalibru.Facet naprawia od lat te auta-zna go każdy mechanik i posiadacz bmw w okolicy.

Nie posiadając jeszcze BMW-wiedziałem,że gośc się w tym specjalizuje. Gdy w moim pierwszym BMW musiałem wymienić simering na wale i uszczelkę pod miską-przeskoczyłem ok.8 warsztatow-pytająć o to-kto mi to zrobi dobrze i za jaka cenę.WSZYSCY polecali mi PACERA-nikt nie chcial się podjąć automatu.

Pojechałem.

Zrobili z zamkniętymi oczami.

Do dziś jeżdże bez najmniejszej kropli oleju pod autem.

Polecam.

Gorzów Wlkp.

ul.Lipiańska 3 /dawna szczecińska/

Za giełdą po prawej stornie tuż przed Baczyną.

095 731-41-03

BMW? Bogini Moich Wrażeń.
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Trafilem tu przypadkiem.

Troche nie mile bylo czytanie o sobie jako oszuscie i naciagaczu. Probowalem odrazu wyjasnic to z autorem tego postu. No niestety juz nie byl taki mocny w buzi jak byl mnie tu opisujac.

Nie staram sie tu usprawiedliwiac. Wiecie sami jak to jest. Robiac np 1000 samochodow - nawet jak kilka nie zrobi sie jakby sie chcialo to i tak jest to znikomy odsetek. A nie da sie zadowolic wszystkich.

Po pierwsze - nie pamietam takiego auta "328i coupe" zeby u mnie bylo

Po drugie - jezeli nawet bylo to "symulacja" maty i napinacza kosztuje max 250-300zl a nie 600zl !

Po trzecie - nie badz SMARKACZ (pisze do Marcin Kierkus) i miej teraz odwage mnie przeprosic za te zniewage w stosunku do mojej Firmy !

Tresc rozmowy przeprowadznej przed chwila na GG - na razie zostawiam dla siebie ale jak bedzie trzeba to ja wkleje na Forum!

Ciekawe jak wtedy Ty sie poczujesz ?

Ciekawe bardzo Panie Kolego. Nie rozmawiałem z Panem nigdy na GG a nazwywanie mnie smarkaczem jest zwykłą obrazą. Szkoda, że dopiero teraz zobaczyłem ten wpis. Mogę powtórzyć to jeszcze raz. Z DALEKA OD FIRMY SZANOWNEGO PANA W NOWEJ SOLI. FIRMA PRZY WYLOCIE NA ZIELONĄ GÓRĘ. Całe szczęście wieść już się rozniosła na terenie Lubuskiego i nasze kochane auta nie będą już przez Pana szanownego męczone a nasze portwele będą pełniejsze. Proszę także omijać zakład Pana HERCUNIA koło Nowego Miasteczka. Jest to kolejny naciągacz i oszust w woj Lubuskim. Mam nadzieję że moje przestrogi kogoś uratują.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Od 6 lat mechanikę naprawiam tylo w tym warsztacie, bo auto traktuje z należytym szacunkiem i zna się na rzeczy. Sprawdzony, uczciwy i co ważne w tej marce bardzo rozsądny w cenach za swoje usługi.

BORYS

ul. Fabryczna 14

65-410 Zielona Góra

Witam, dwóch głównych mechaników z warsztatu Borys otworzyło swój warsztat , Rafał Jaśkiewicz Zielona Góra ul. Rzeżniczaka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Chciałem polecic warsztat, a wlasciwie jednego mechanika, ktory przez 10 lat pracowal w serwisie BMW :cool2: . Niedawno otworzyl on wlasny warsztat, soft pierwsza klasa wszystkie bledy lapie. :twisted2: :twisted2: :twisted2:

ELEKTRONIKA I DIAGNOSTYKA SAMOCHODOWA

SPECJALIZACJA BMW

Sławmir Radkowski - tel. 502-164-152

ul. Drzymły 11A

65-121 Zielona Góra / Chynów

Pelecam rowniez serwis olejowy :!:

SZAFRAŃSKI

Wrocławska 63D

Zielona Góra

tel. 329-99-49 / 601-155-488

Wymieniaja olej, filtry paliwa, powietrza, przeciwpylkowe.

Kasuja INSPEKCJE :!:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

dokładam sie do wypowiedzi FALU o zakładzie:

SZAFRAŃSKI

Wrocławska 63D

Zielona Góra

tel. 329-99-49 / 601-155-488

wymienili wszystkie oleje (most, skrzynia, silnik) + wszystkie filtry z robocizną 720zł wydaje mi sie tanio.... aha i warto jechać rano bo duże kolejki są później. Pozdrawiam

Opublikowano
SZYMANIAK Auto-Serwis

ul.Myśliborska 21/20D

najlepszy warsztat dla wlascicieli BMW w Gorzowie.

Tanio, solidnie, i przede wszystkim ten mechanik wie wszytsko o BMW.

Wspanialy fachowiec. POLECAM!!!!!!!!!!!!!

Doprowadzil do porzadku moj samochod po porzednim mechaniku-partaczu.

Aktualny numer telefonu do Jarka Szymaniaka:

507 424 808

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Wszystkim doskonale znany - PACER - dla BMW każdego kalibru.Facet naprawia od lat te auta-zna go każdy mechanik i posiadacz bmw w okolicy.

Nie posiadając jeszcze BMW-wiedziałem,że gośc się w tym specjalizuje. Gdy w moim pierwszym BMW musiałem wymienić simering na wale i uszczelkę pod miską-przeskoczyłem ok.8 warsztatow-pytająć o to-kto mi to zrobi dobrze i za jaka cenę.WSZYSCY polecali mi PACERA-nikt nie chcial się podjąć automatu.

Pojechałem.

Zrobili z zamkniętymi oczami.

Do dziś jeżdże bez najmniejszej kropli oleju pod autem.

Polecam.

Gorzów Wlkp.

ul.Lipiańska 3 /dawna szczecińska/

Za giełdą po prawej stornie tuż przed Baczyną.

095 731-41-03

Pan Pacer nie prowadzi już warsztatu od jakiś 3 lat. Natomiast warsztat działa nadal. Ostatnio wymieniałem tam przegub elastyczny wału + kilka elelmentów z tyłu.

Według mnie chłopaki nie ustępują Pacerowi. Narazie jest zadowolony, wiec polecam :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam.

Co mozecie powiedziec o mechaniku od BMW ktory ma warsztat na ulicy Owocowej w Gorzowie?. Niestety nie znam jego nazwy.

z gory dziekuje

Krzysiek

Byłem u niego 2 razy i 2 razy sobie odpuściłem, bo faceta nie było, ale na podwórko stały same BMW, więc facet pewnie jest dobry.

Nie licz na szybką odpowiedz, bo jak widać nie wiele tu osób z GW

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A zna ktoś dobrego elektryka z Gorzowa ??? Zamontowałem sobie ksenony ale komputer coś wariuje i chciałbym to naprawić. Pzdr.
Opublikowano

Na Podmiejskiej (tam gdzie kiedyś były limuzyny amerykańskie) jest dwóch specjalistów od komputerów, xenonów i regulacji liczników. Tani nie są, ale wiedzą co i jak. Numer telefonu do nich: 501-673-885 lub 692-080-181

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam chciałbym polecic naprawde solidna firmę jaka jest pan SZYMANIAK z Gorzowa ,facet naprawde zna sie na robocie walczyłem z autem 2 miesiace a on w niewiele ponad tydzien oddał mi autko zupełnie sprawne dał mojej buni nowe zycie po tym jak poprzedni mechanik ja usmiercił oddałem mu autko w opłakanym stanie a teraz znowu mozna wyprzedzac Naprawde POLECAM!!!!!!!!!