Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szykuje mi się jutro wymiana akumulatora , gdzie w Gdańsku ktoś mi zrobi rejestracje wymiany akumulatora w mojej E60?

Będę wdzięczny zapomoc.

Pozdrawiam

Marcin

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 786
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jednego nie umiem zrozumiec...

jak mozna zaplacic za wymiane czesci ktore nie mialy nic wspolnego z uszkodzeniem ( usterka nadal wystepujaca )... ?????

Niezależny profesjonalny serwis BMW

seria Fxx, Gxx, przekładki ,angliki, USA-ECE; kluczyki, mapy, reset 8HP

505 329 058 Trójmiasto

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
A do kogo polecicie podjechać sprawdzić auto przed zakupem (dodam, że będzie to moje pierwsze BMW; e91 i najprawdopodobniej N47)....
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Szykuje mi się jutro wymiana akumulatora , gdzie w Gdańsku ktoś mi zrobi rejestracje wymiany akumulatora w mojej E60?

Będę wdzięczny zapomoc.

Pozdrawiam

Marcin

Możesz do mnie podjechać

Opublikowano

Czy ktoś ma namiar na dobry, polecany warsztat, który zajmuje się tworzeniem bądź modyfikacjami wydechu w okolicy Tczewa, Gdańska, Gdyni, Rumi, Redy, Wejherowa lub w okolicy ok 70 km od tych miast?

Szukam również firmy, która zajmuje się regeneracją świateł czyli regeneracją odbłyśników, polerowaniem oraz uszczelnianiem lamp itp. Również szukam w tej samej okolicy co wyżej ponieważ nie chcę się bawić w wysyłkę lamp.

I już chyba ostatnie :) firma, która zajmuje się renowacją skóry czyli usuwaniem przebarwień, dziurek itp. ewentualnie obszywaniem kierownic.

W ciągu najbliższych 2 miesięcy chciałbym zrobić troszkę większą inwestycję w swoje autko dlatego proszę o namiary na zakład godny polecenia. Z góry dzięki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam czy jest ktoś w gdańsku kto by miał na podmianę przepływomierz do bmw e46 320d 150km (BOSH): 0928400468, 0928400527 . Chcę zweryfikować czy mój jest do wymiany i czy warto wydawać 500pln.
Opublikowano (edytowane)

POLECAM Sławka z Pruszcza-Gdańskiego. Zna sie na dobrze kodowaniu ,elektryce itp . Można sie dobrze z nim dogadać.

Berk Sławomir

Niezależny Profesjonalny Serwis Elektroniki BMW

Nowowiejskiego 37

Pruszcz Gdański

tel: 505 329 058

Delikatna koreta apropo kodowania. wymienil mi CIC zupelnie niepotrzebnie. ten CIC nie podłączył do wzmacniacza, bo w nowym nie bylo takich wejsc/wyjsc.

wyrzucilem przez to 2 tys zupelnie niepotrzebnie.

pojechalem do innego warsztatu z originalnym, ktory BEZPROBLEMOWO na miejscu zostal przeprogramowany + aktualizacja map. no i wzmaciacz znow dziala.

Edytowane przez rolandx
Opublikowano
Polecam turbo elite znajduję się w kokoszkach przed żabką chłopaki robią cuda z autami ale też i kasują swoją cenę. Pytanie czy chce sie przyoszczędzić zrobić coś, żeby później za około miesiąc robić znów to samo czy wydać wiecej i mieć z głowy na dłuższy czas usterke, bądź podkręcanie...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie, gdzie wymyję silnik ? Potrzebuję go oczyścić do diagnostyki skąd dokładnie cieknie (poprzedni właściciel nie wymył po wymianie uszczelki miski olejowej a teraz mam podejrzenie wycieku z uszczelniacza wału). Czy są wgl warsztaty, które nie wymagają pisania oświadczenia o braku żalu jeżeli w wyniku mycia zostanie uszkodzona elektronika? Byłem już w autokompleks w Gdańsku i nie obrażając nikogo napiszę, że po prostu tylko odwróciłem się na pięcie....
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

mam problem z szyberdachem panoramicznym w E91. Czy znacie kogos kto w pomorskim zajmie sie szyberdachami? Najlepiej trojmiasto lub okolice.

Nie domyka sie tylna czesc z pozycji uchylonej do gory. Widac ze prawa strona tylnej szyby nie chowa sie i blokuje zamkniecie - lewa prowadnica dziala i opuszcza tylna szybe, a prawa nie.

Zamknalem manualnie szyberdach uzywajac tej korbki i srubokretem popychajac prowadnice od spodu - wiec nie jest fizycznie zablokowany. Co wiecej po manulanum zamknieciu, szybeerdach sie uchyla do gory, wiec silnik i elektryka dziala ale tylko przy otwieraniu/uchylaniu, a potem niesetty pozostaje prawa czesc otwarta, nie zamyka sie.

Poprosze o podpowiedzi gdzie ktos sie na szyberdachach zna.

Dzieki!

Kuba

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Kilka stron wstecz ktoś polecał mechanika z Gdyni Cisowej - MARAUTO. Mam do porobienia kilka rzeczy w mojej F11 takich jak hamulce, wyciek z odmy turbiny, stuki w zawieszeniu i kilka innych pierdół. Warto tam jechać? A może polecacie kogoś innego w Trójmieście? Adam Sobisz z Osowej odpada (dramatyczne podejście do klienta) a do Luzina do Kwiatkowskich trochę daleko.
Opublikowano
ja tam dawałem do Adama z osowej i wydawał się spoko nawet przejechał się ze mną na obwodnice sprawdzić auto przed oddaniem
Opublikowano
U Adama w Osowej moje auto było 3 razy i za każdym razem było coś nie tak: zapomniał coś zrobić albo nie sprawdził czegoś o co prosiłem itp. Jak pytałem go o wastegate (528i N20), to mówił, że katalizator do wymiany... Generalnie jego podejście odczytuję jako ,,dobra, płać Pan i nie zawracaj dupy".
Opublikowano
No właśnie szukam kogoś, komu oddam auto będąc spokojnym o jakość usługi. Kilka postów wyżej pytałem o opinie o MARAUTO z Gdyni Cisowej?
Opublikowano

to ja ci powiem ze zmagam się z takim problemem od lat nie ma takich mechaników żebyś był w pełni zadowolony ze wszystkiego. zawsze coś będzie nie tak prędzej czy później. niestety ze wszystkimi trzeba się użerać i pilnować. ja byłem zadowolony tylko w jednym serwisie który robił mi wybierak przy skrzyni automatycznej i olej. zabuliłem tam ostro ale opłacało się. "sosnowski skrzynie automatyczne" http://skrzyniebiegow.pl/ ale jeśli chodzi o o inne naprawy to ciężko kogoś polecić. Najgorsze jest to że grono specjalistów bmw jest bardzo małe. Dużo warsztatów robi te auta metodą prób i błędów nie mająć o tym zielonego pojęcia.. :mad2: a z kolei autoryzowany servis bmw ceni się do tego stopnia że zawyża 3 krotnie ceny usług i pomimo tego mają dużo klientów.

...patrze teraz w ofercie sosnowskiego ze nie tylko skrzynie robią może coś tam znajdziesz tez dla siebie. polecam ich 100%

Opublikowano
No właśnie szukam kogoś, komu oddam auto będąc spokojnym o jakość usługi. Kilka postów wyżej pytałem o opinie o MARAUTO z Gdyni Cisowej?

505329058 - cos poradzimy :)

Niezależny profesjonalny serwis BMW

seria Fxx, Gxx, przekładki ,angliki, USA-ECE; kluczyki, mapy, reset 8HP

505 329 058 Trójmiasto

Opublikowano
Cześć, odświeżam temat bo lata lecą i fachowcy się starzeją/zmieniają. Poszukuje kogos kto naprawi mi BMW 740 e38, gaśnie na zimnym + uszczelki klawiatury do roboty + sprawdzenie poziomu oleju w ASB. Fajnie jakby 1 warsztat sobie z tym wszystkim poradzil a cena naprawy nie przekroczy ceny auta. Czy ma ktoś jakieś konkretne miejsca do polecenia panowie? Liczę na wasza pomoc :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Szukam kogoś z Gdańska kto byłby w stanie pomóc/ogarnąć /sprawdzić e90 które chciałbym w najbliższym czasie zakupić :)
Opublikowano

Bylem dzis u pana Kwiatkowskiego w Luzinie. Caly warsztat robi pozytywne wrazenie. Sympatyczna atmosfera ,traktuja klientow z szacunkiem i mozna z kazdym pogadac. Pomiedzy poczekalnia a warsztatem jest szyba przez ktora mozna sobie patrzec jak chlopaki dzialaja. Nikt nie zabija wzrokiem jak na chwile wejdziesz na warsztat cos dopytac/zobaczyc. Warunki sa zblizone do ASO.

Robilem

hamulce tyl : tarcze , klocki ,okladziny , mechanizmy, nowy płyn, odpowietrzenie calosci

poduszki: 2 silnika i 2 skrzyni

mial byc jeszcze plyn chlodniczy ale sprawdzilismy zamarzalnosci ostatecznie zostal stary.

Co wazne Nie naciagaja. Sprawdzaja zuzycie czesci i płynow.

Na koniec sprawdzenie zawiechy i ogolne rzucenie okiem co nadaje sie do wymiany w najblizszym czasie. Zrobili mi liste.

Generalnie bardzo dobre podejscie. Nic w stylu dawaj kase i spier... :)

Napewno do nich wroce na zrobienie zawiechy. chociaz mam z Gdanska 60-70 km w jedna strone