Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy,

kupiłem F11 528i i na start muszę zrobić kilka rzeczy:

1. Wymiana miski olejowej silnika

2. Wymiana tulei tylnego dyfra

3. Uszczelnienie odmy turbiny (poci się)

4. Czujnik temperatury zewnętrznej.

Czy BMW Kwiatkowski w Luzinie nadal jest godny polecenia? Co polecacie bliżej Gdańska?

• Odpowiedzi 786
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Ktoś ma info gdzie na terenie Trójmiasta mogę przyciemnić szyby(chodzi o dwie przednie - tył już mam)?

Może ktoś kogoś polecić?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam wszystkoch szukam jakiegoś dobrego warsztatu w trojmiescie najlepiej w gdyni ktory zdiagnozuje co sie dzieje w moim bmw. My sie wydaje ze to sprzegło bo auto dostaje strasznych drgan i to sie nasila. Prosze o pomoc
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Potwierdzam pozytywne opinie o BMW Kwiatkowski - Luzino, byłem na przeglądzie i fachowo podeszli do sprawy, jestem zadowolony z obsługi i polecam
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy,

kupiłem F11 528i i na start muszę zrobić kilka rzeczy:

1. Wymiana miski olejowej silnika

2. Wymiana tulei tylnego dyfra

3. Uszczelnienie odmy turbiny (poci się)

4. Czujnik temperatury zewnętrznej.

Czy BMW Kwiatkowski w Luzinie nadal jest godny polecenia? Co polecacie bliżej Gdańska?

Jeśli jesteś z Gdańska to po co aż do Luzina jechać. Masz na miejscu serwis bmw na Liczmańskiego. Jest Wojtek od mechaniki i Robert od elektroniki. Ja się przeniosłem do nich dwa lata temu i wszystko do tej pory bez skuchy. A Robert elektronik zrobił mi kilka rzeczy których nawet ASO nie było w stanie ogarnąć.

Opublikowano

Podobno w Jankowie Gdańskim jest jakiś mechanior, były pracownik zdunka ...

To akurat nie jest dobra rekomendacja :-(

Opublikowano
Panowie muszę wymienić olej w automatycznej skrzyni biegów, chciałbym skorzystać z warsztatu który oferują ta usługę metoda dynamiczna - kto jest u nas na Pomorzu godny polecenia?.
Opublikowano

:twisted:

Panowie muszę wymienić olej w automatycznej skrzyni biegów, chciałbym skorzystać z warsztatu który oferują ta usługę metoda dynamiczna - kto jest u nas na Pomorzu godny polecenia?.

Jedź do Luzina, nie kombinuj z innymi warsztatami. 2 godzinki i sprawa załatwiona.

Opublikowano
:twisted:
Panowie muszę wymienić olej w automatycznej skrzyni biegów' date=' chciałbym skorzystać z warsztatu który oferują ta usługę metoda dynamiczna - kto jest u nas na Pomorzu godny polecenia?.[/quote']

Jedź do Luzina, nie kombinuj z innymi warsztatami. 2 godzinki i sprawa załatwiona.

Dzięki za info, wykonałem telefon do nich i ku mojemu zdziwieniu pan Andrzej zaoferował statyczną wymianę a nie dynamiczną i w sumie to już sam nie wiem. Jakby nie patrzeć to w sumie podczas tej wymiany podlega również podmiana miski olejowej na nową czyli chyba olej powinien w 99% spłynąć prawda?.

• Moderatorzy
Opublikowano

Dzięki za info, wykonałem telefon do nich i ku mojemu zdziwieniu pan Andrzej zaoferował statyczną wymianę a nie dynamiczną i w sumie to już sam nie wiem. Jakby nie patrzeć to w sumie podczas tej wymiany podlega również podmiana miski olejowej na nową czyli chyba olej powinien w 99% spłynąć prawda?.

Nie, ze 2-3 litry starego oleju zostają w Wanglerze i różnego rodzaju przewodach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Szukam dobrego warsztatu w okolicach trojmiasta.

Jestem szczesliwym posiadaczem bmw e61 2.0 177km 2009 rok 300 tys

Prawdopodobnie mam problem ze skrzynią biegów przeciąga na biegach nie znalazłem fachowca który potrafi ocenić co się z nią dzieje. Olej skrzyni biegów wymieniłem wraz z filtrem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Polecam BMW Kwiatkowski Luzino wiedzą co robią, ceny spoko :D

Ceny spoko? Wymiana uszczelniaczy bez ściągania głowicy - 1300 mi zaproponowali. W okolicach Malborka mechanik wziął za to samo 800 zł. niestety ponad miesiąc do niego czekania w kolejce.

W warsztacie na Liczmańskiego - nie robią takich rzeczy - ale za wymianę odmy (wcześniej wymienionej ale jego ponoć lepsza) i oleju (filtr i olej swój miałem) 500 zł .. i niestety - bez rachunku, bo jak ktoś by chciał - to 23 % więcej. I jeszcze jedna rzecz - dolano mi do oleju czegoś do "zmiękczania" uszczelniaczy - niestety to nie pomogło. Ogólnie jestem przeciwnikiem dolewania czegokolwiek do oleju. Ale skoro "fachowiec" tak mi doradzał?

Moja usterka - spalanie oleju i kopcenie przy przyśpieszaniu.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Absolutnie nie polecam warsztatu w Luzinie u kwiatkowskiego.

Traktowanie klienta telefonicznie jest nie znośne.

Auto serwisuję tam już rok i praktycznie co miesiąc czasem dwa razy w miesiącu muszę mu odstawić auto jak nie jedno wychodzi to drugie jak nie drugie to trzecie i tak ciągle a objawy podobne ( np wymiana rozrządu bo niby pękniete koło napinacza ok wymienili a potem na komputerze okazuję się że czujnik położenia wałka rozrządu nawalił przypadek nie wydaje mi się gdyż wcześniej żadnych błędów nie wykrywało )

Wycieki z silnika naprawiali pełno rzeczy wymieniali a po miesiącu może trochę ponad znów w niektórych miejscach gdzie rzekomo wymieniali uszczelki itp olej zaczął lecieć i znów przeprosiny i kwota za zapłatę kosmiczna

Teraz auto nie chodzi na benzynie wymieniali cewki filtr paliwa skasowali nie małą kasę a po dojechaniu do domu koło 30km auto nie działa znów na benzynie problem jak wcześniej, szybki kontakt telefoniczny i facet zmył mnie jakby go to nie obchodziło.

Jeszcze raz zdecydowanie mówie NIE temu warsztatowi

Edytowane przez DeadSleep
Opublikowano
Chłopaki już 5 rok serwisuje swoje Bmw w WFK w wejherowie. OD e46 ( 3.0Xi) przez e90 (2.0D N47) E60 (2.0D N47) po teraz F11 (525xd) . Nie mogę powiedzieć złego słowa , a cena zawsze adekwatna do roboty . Fachowcy działają już chyba 15 lat ( a może i dłużej) .
Będziesz Miał Wszystko
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, gdzie w 3mieście skasuje ustawienia ASB w E91 w celu jej ponownej adaptacji? Może ktoś z Was ma sprzęt i chwilę czasu?

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś w Trójmieście poleci dobry warsztat/kolegę co zajmuje się czyszczeniem i myciem silnika? Nie chodzi mi o zwykłe chlapnięcie poprzez życie karchera z chemią, żeby zaraz coś przestało działać, ale o przemyślaną i dobrą robotę. Z zaizolowaniem wszystkich części elektrycznych i elektronicznych.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Czy może ktoś polecić warsztat w którym wymienią uszczelniacze zaworowe bez demontażu głowicy w Trójmieście ?

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Niby spoko ten z Wejherowa, zrobił mi z lampą elegancko, ale jednak drugą rzecz nie zakodował poprawnie... :? Szkoda :? No ale już nie będę tam jechał specjalnie z reklamacją :?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam,

Czy możecie polecić kogoś kto by sprawdził wtryski na maszynie w okolicach trojmiasta ??

Pozdrawiam

Podpinam się pod prośbę

• 3 tygodnie później...