Skocz do zawartości

Wielkopolskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy zna Ktoś jakieś opinie o firmie Bremzer w na ul. Złotowskiej w Poznaniu?

http://www.bremzer.com.pl/

warto tam jechać w sprawie sprzęgła/ dwumasu?

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 509
  • Wyświetleń 255,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Jako właściciel serwisu samochodowego Auto-Lider, pozwolę się odnieść do powyżej opisanej sytuacji, ponieważ znacząco rozmija się ona z rzeczywistością oraz celowo stawia naszą firmę z złym świetle. 

• To właśnie u niego. Mam jeszcze speca od bmw w Więckowicach.

Opublikowane grafiki

Opublikowano
witam, poleci ktoś z Poznania lub okolic speca od TDS'ów? Najlepiej taka osoba żeby była w stanie podjechać na miejsce - auto nie chce odpalić a z lawetą to znowu ciężki koszt :roll:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W tym zakładzie byliśmy akurat z naszym drugim autkiem, ale opinią musimy się podzielić

Uwaga !!!

Auto ( Audi A4) trafiło nieszczęśliwie do tego warsztatu.

Niestety przy każdym terminie odbioru okazywało się, że auto nadal nie jest w pełni sprawne i jeszcze "na trochę " musi zostać.

Po prawie 3 miesiącach ( po tym jak p. Wojtek przestał odbierać telefony ) pojechaliśmy odebrać samochód. To co zobaczyliśmy przeszło nasze oczekiwania:

- auto po dach wyładowane płytkami na budowę p. Wojtka

- rozbity lewy bok ( jak się tłumaczył... żona tylko pojechała do Tesco )

- wycięty katalizator

Nieszczęśliwie dla p. Wojtka auto jest monitorowane w systemie GPS. Jak się okazało ten wątpliwej jakości mechanik, nie tylko rozbił nam auto ( ponieważ przyjechaliśmy już be uprzedzenia nie zdążył nic już zrobić - choć przy samochodzie, który nigdy nie był uderzony i tak by nam to kiedyś "wyszło"), ukradł katalizator - to jeszcze tygodniowo przejeżdzał sobie tym utem do Obi, Castoramy, itp. ponad 500 km

Sprawa oczywiście na policji, ale jest to też ostrzeżenie dla innych.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
edit

Edytowane przez H_A_R_T

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W odpowiedzi na opinie napisana przez panią Agnieszkę z Firmy Motoguard z

Ulicy Warszawskiej oznajmiam iż auto do naszego warsztatu trafiło na

usterki które wymagały po naprawie jazdy próbnej,ww pani nie

pofatygowała się nawet do podstawienia samochodu tylko przysłała

pracownika >Na wyrazne życzenie pracownika tej firmy został usunięty

filtr cząstek stałych uszkodzony w wyniku eksploatacji pojazdu o czym

była poinformowana .Za ww naprawę nie zapłaciła 1zł ponieważ nie

było to przedmiotem naprawy a jedynie skutkiem jeżdżenia z utartym

walkiem rozrządu i uszkodzonym wtryskiwaczem.Co do uszkodzenia błotnika

podczas jazdy próbnej sprawa została zgłoszona do PZU nie powstała z

naszej winy a pani Agnieszka wzięła pieniądze z ubezpieczalni i nie

naprawiła auta.Auto nie było u nas 3 miesiące w naprawie nie ma sprawy

na policji itp nie muszę być anonimowy bo nie ma potrzeby odpowiadam

jedynie na brednie wypisywane przez ww.panią z firmy Motoguard .

Firma Woytech

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie poszukuję fachowca który sprawdziłby mi auto w miejscowości Luboń, dokładnie mechanicznie/silnik/diagnostyka.

Najlepiej jeszcze jutro lub w czwartek.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Chciałem polecić warsztat mojego znajomego z Lubonia.

Warsztat mieści sie w :

62-030 Luboń

ul. Powstańców WLKP 4A

tel. 61 813 1665

61 893 3939

www.bearlock.pl

Jest to serwis montażowy firmy Niedźwiedź-Lock, w ktorej nie tylko montują blokady do samochodów, ale również :

- AutoGaz

- Autoalarmy

- Systemy antynapadowe

- Auto DNA

- Haki Holownicze

- Serwis Klimatyzacji

- Naprawy elektryczne i mechaniczne

- Wymiana płynów, klocków i olejów

- AutoKosmetyka

- Zmiana koloru auta za pomoca folii - carbonowych, matowych etc.

Na Hasło BMW KLUB, pewnie bedzie jakaś zniżka :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

W którym warsztacie polecacie zrobić przegląd przed zakupem beemki?

Jeżeli chodzi o lokalizacje, to interesuje mnie Poznań lub Gorzów (lub coś pomiędzy..).

Czy warto płacić 800 w u Smorawińskiego?

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano
Witam,szukam warsztatu z uczciwymi i znającymi się na BMW mechanikami w Krotoszynie lub okolicy: Ostrów Wlkp.lub Jarocin . :?:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

!!PIŁA I OKOLICE!!

Witam,

pilnie poszukuje warsztatu specjalizującego się w bmw w celu gruntownego przeglądu przed zakupowego auta w okolicach Piły

Opublikowano

Jestem po pierwszym spotkaniu z p. Zbigniewem Mikołajczakiem.

Póki co mogę tylko chwalić jego mechaników.

Usunęli mi usterki z którymi inni elektrycy nie mogli sobie poradzić.

Część wkłada oryginalne, ale ceny są takie same jak ceny dostępne w detalicznych sklepach internetowych BMW takich jak np.

http://www.bmwstore.pl/pl/

Także polecam:

BMW Mikołajczak

ul Strzeszyńska 227

POZNAŃ

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co do BMW Mikołajczak powiem jedno - nie jestem pewien, czy ceny usług nie są niższe w ASO. Za wymianę czujnika temperatury w Z3 z silnikiem 1.8 dwa lata temu zawołali 500zł ( czujnik oryginał w ASO Smorawińskiego kosztuje 63 zł , wymiana zajęła mi około 30 minut). Zapłaciłem tylko za podpięcie do komputera 150 zł czym zmotywowali mnie do zakupu interfejsu i ... postanowienia, że już tam nie wrócę.

Oczywiście nie świadczy to o poziomie usług, kilka osób już ich tu chwaliło zdecydowanie jednak nie jest to tani warsztat.

Opublikowano
Witam. Poszukuje w Poznaniu i najblizszych jego okolicach dobrej Stacji Diagnostycznej lub warsztatu który sprawdzi mi solidnie zawieszenie a przede wszystkim GEOMETRIE zawieszenia pod katem zuzycia i bezwypadkowosci w BMW e39 Touring przed zakupem. Bede wdzieczny za jakis namiar lub chociaz adres. Miłośnik Marki :)
Opublikowano

Geometrię robiłem niedawno u siebie w Swarzędzu w Mototech. Nie mają specjalizacji, a już na pewno w BMW, ale zawias mi ładnie przetrzepali i ustawili. Kilka dni temu coś zaczęło mi złowrogo stukać więc przyspieszyłem nieco przegląd i też do nich pojechałem, z prośbą o kolejne dokładne sprawdzenie co stuka i puka. Okazało się, że to łącznik stabilizatora (resztę przedniego zawiasu robili mi rok temu inni kolesie, bez łączników, same wahacze, sworznie i coś tam). Sprawy typu stan amorków i geometrię to myślę każdy normalny zakład, a już na pewno taki połączony ze stacją diagnostyczną, powinien zrobić.

Szkoda, że panowie nie lubią się tykać gazu, bo bym im też zlecił serwis olejowy z wymianą odmy. A do wyciągnięcia odmy niestety trzeba trochę tam pozdejmować u mnie.

Opublikowano
Dzieki Kolego, no właśnie poszukuje ale w Poznaniu to chyba cieżko bedzie o dobra diagnostyke zawieszenia, przekopałem forum i raczej ludzie polecaja mechaników i elektryków niż kogos od geometrii a mi własnie na tym najbardziej zalezy, bo od mechaniki i elektroniki mam speca zeby zbadać przed zakupem...
Opublikowano

Czesc,

jakiego mechanika w Poznaniu polecicie? chodzi ogolnie o jakis sprawdzony zaklad z mozliwie przystepnymi cenami?

musze gdzies podjechac i dac do sprawdzenia auto, wydaje dziwny swist jak na fimiku ponicej...

gdzie z tym najlepiej podjechac?

Opublikowano

@ martinez

Pisałeś że również w okolicach to i też Swarzędz podciągnąłem ;) W sumie to ze Śródki albo Rataj rzut beretem.

W Poznaniu jest polecany na forach niejaki Dawid aka Gruby. Ale z tego co czytam to terminy ma też niezłe, więc jak coś na szybko to Ci pewnie nie pomoże.

W Poznaniu mogę Ci też b dobrego gaziarza polecić, jakbyś potrzebował.

Opublikowano
Dzieki kolego juz znalazłem :) http://huccar.pl/stacja.php po rozmowie z włascicielem jestem spokojny, chodziło mi o zbadanie zawieszenia i geometrii 3D a tam to własnie robią :) ceny do przyjecia...
Opublikowano

No to gut :)

Niby to jest wątek o warsztatach, ale co tam, podciągnę tu również sklep z gratami - Motozbyt w Swarzędzu - kupowałem właśnie Motula + filterki + łączniki stabilizatorów Meyle, żarówki i jakieś pierdy, zresztą zakupy nie pierwszy raz tam robię i muszę powiedzieć że wszystko super, b dobra obsługa, asortyment bez zarzutu, no i b konkuencyjne ceny! Nic tylko polecać :cool2:

Opublikowano

Jakis sprawdzony blacharz w Poznaniu lub okolicy? Mozecie kogos polecic? Nic takiego,uderzyla mi galaz w drzwi i jest delikatny wgniot. Kwesta zdjecia tapicerki i odklepania + pasta polerska na male zarysowania;)

Bede wdzieczny na jakis namiar.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Włodzimierz Binek

Kępno ul. Poznańska 37

Potwierdzam Wlodzimierz Szymon Binek

nr 1 Wlkp :cool2: :cool2:

Opublikowano
Witam, poszukuję dobrego i sensownego cenowo lakiernika w Poznaniu / okolicach. Poleci ktoś kogoś ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam. PILNIEE!!! Poszukuje kogos z miejscowosci badz okolic ""GOŁAŃCZ 62-130"" (wielkopolskie)(okolice Piły, Bydgoszczy) w celu sprawdzenia samochodu przed zakupem. potrzebuje pomocy jesli jest tutaj ktos z tych okolic napisz na priv ! bede baardzo wdzieczny jest to dla mnie bardzo wazneee.. dziekuje z gory i pozdrawiam !
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam.. ktos do pomocy w ogledzinach samochodu : SZAMOTUŁY badz okolice. Pilne !!! Prosze na priv odezwij sie a sie odwdziecze.
Opublikowano

Witam,

Osoby chcace wgrac polskie menu, lektora polskiego, odblokowac tv/dvd podczas jazdy, aktualizacje nawigacji w modeli BMW z SERII e: 60/e61/e87/e90/e91/92/e70/e71 x5 x6 oraz F seria F01/F02/F07 GT/ F10/F11 i innych zapraszamy na www.navibmw.pl

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg