Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam poszukuję warsztatu w odrębnie 60 km od Kostrzyna nad Odrą,który sprawdziłby ustawienie rozrządu ewentualnie walki rorządku w bmw e90 n43 318i polecacie kogoś ?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Potrzebna opinia R-motors Szczecin

Zamierzam :

wyczyscic ssący

Olej w skrzyni

Olej w silniku

Chip tuning

Silnik to n57

Z góry dziękuje za opinie

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
R-Motors robiłem swoje x3 - podniesienie mocy - po 1 razie wywalało błąd EGR (problem z dawką powietrza zasysanego czy jakoś tak)- po 1 poprawce wszystko ok
Opublikowano

Panie i Panowie

Tak się składa, że szukam sensownego blacharza w Szczecinie lub okolicy: takiego który zrobi porządnie i skasuje za to odpowiednio więcej niż byle ziutek, który zarzuca szpachlę na gołą blachę i maluje po uszczelkach.

Lakierników jest sporo, ale nawet najlepszy lakier nie pomoże jeśli pod spodem będzie ruda i za dużo kitu.

Kojarzę jedno miejsce z odpowiednim podejściem i renomą, ale z tego względu bardzo ciężko jest u nich o termin.

Rozmawiałem z paroma blacharzami, ale w większości przypadków goście robią tylko łatwiznę i nie ogarniają bardziej złożonych tematów.

Chodzi mi o robotę która obroni się za parę lat a nie taką, po której bąble wylezą za rok.

Macie jakieś aktualne sugestie?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Długo istnieje i ma dużo piątek także od lokalnych przewodników.

Polecam CARFIX.

Warsztat może nieduży, ale dobrzy fachowcy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam poleci ktos jakiegos ogarnietego magika ze szczecinam gdanska lub Poznania ktory ogarnia nowsze sprzety typu bmw g30? W koszalinie znawcy juz rozkładają rece, problem jest tego typu ze auto łapie dziure przy mocnym przyspieszaniu (zawsze przy tej samej predkosci 140km/h) oraz potrafi szarpnąć. Wystepuje blad wzmocnienia ukladu skrzyni biegow 4210A2 błąd w obliczeniu
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Cześć, znalazłeś już jakiegoś godnego mechanika? Byłeś u laszczyka na słowiańskiej? POWIEM cii tak też mam problem z e60 i szukam dobrego mechanika
Opublikowano
Wychodzi na to, że znalazłem w końcu odpowiednie miejsce w Szczecinie - Michał Piątek, ul. Heyki 27. Ma gość pojęcie, wiedzą przewyższa kilku 'specjalistów' w ZS.

Dobry jest?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Temat dość dawno odświeżany ale ja też robiłem coś u Michała na Heyki w Szczecinie i polecam. Gość zna się na rzeczy. Ceny ma wyższe w porównaniu z innymi ale nie jest wymieniaczem i partaczem. Jedyna osoba, której obecnie byłbym w stanie zaufać w kwestii samochodu.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć,

pozszukuję dobrego warsztatu, który wymieni mi silnik 3.0 313km, chodzi mi o ludzi, którzy to robią i tym się zajmuja, wymieniał ktoś z Was? możecie coś polecić?

dziękuję z góry.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Cześć. Poleci ktoś jakiś warsztat który wymieni rozrząd w n47? Zachodniopomorskie. Części mam. Może ktoś robił ostatnio i akurat zna cenę usługi?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

1. Na dzień dzisiejszy (czerwiec 2023) polecany warsztat do serwisowania BMW (rocznik 2019) w Szczecinie ?
2. Czy ktoś w Szczecinie zajmuje się kodowaniem dodatkowych funkcji, np. odwrócony start-stop ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 6.06.2023 o 13:37, jasiuBMW napisał(a):

Witam,

1. Na dzień dzisiejszy (czerwiec 2023) polecany warsztat do serwisowania BMW (rocznik 2019) w Szczecinie ?
2. Czy ktoś w Szczecinie zajmuje się kodowaniem dodatkowych funkcji, np. odwrócony start-stop ?

Też jestem ciekaw, mój obecny/były mechanik jak usłyszał, że części mam swoje to się wypiął, BMW TOP Service od środy nie może podać terminu wymiany oleju w skrzyni i silniku.

Co do kodowania, to mam sprzęt, więc to mogę ogarnąć.

Opublikowano
W dniu 24.07.2023 o 17:15, Bafanxxx napisał(a):

Witam Panowie co z tematem tego warsztatu w Szczecinie? 

Ostatecznie robię wymianę w Bavaria Piątek, oni nie mieli problemów z ogarnięciem (akurat byli w trakcie wymiany oleju w 8HP).

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, siwyZS napisał(a):

Dziękuję za odpowiedź a tak z innej beczki są jakieś spotkania klubowe w Szczecinie? Jestem tu nowy i czytałem że coś było na Łasztowni albo na Wałach dalej się tam chłopaki spotykają ?

Edytowane przez Bafanxxx
Opublikowano
Godzinę temu, siwyZS napisał(a):

Ostatecznie robię wymianę w Bavaria Piątek, oni nie mieli problemów z ogarnięciem (akurat byli w trakcie wymiany oleju w 8HP).

A gdzie ten zakład się mieści?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 26.07.2023 o 16:37, Bafanxxx napisał(a):

A gdzie ten zakład się mieści?

Na żołędziowej, oleje wymienione, przy okazji sprawdzone błędy, pogawędka z właścicielem i tyle.

Jak dla mnie mogę śmiało polecić.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Dzień dobry, odświeżam trochę temat. Szukam polecanego warsztatu w Szczecinie do serwisowania mojej F32, bo mój dotychczasowy mechanik zwinął interes. Patrzyłem na Carfix, bo mają dobre opinie i słyszałem o nich dobre rzeczy już wcześniej (przeglądałem też ten wątek, ale że zaczął się w 2006 to trochę mogło się już zmienić), natomiast być może znacie też inne adresy.

Pozdrawiam,
Gianni

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 26.07.2023 o 16:34, Bafanxxx napisał(a):

Dziękuję za odpowiedź a tak z innej beczki są jakieś spotkania klubowe w Szczecinie? Jestem tu nowy i czytałem że coś było na Łasztowni albo na Wałach dalej się tam chłopaki spotykają ?

tak kazda sroda chyba o 19:00 znajdz na FB

Jakieś opinie o bimmer-garage w Choszcznie ? 

Serio nikt nic w zachodniopomorskim? 

Szukam uczciwego serwisu BMW zachodniopomorskie i lubuskiego 😉 ( P.S. Nic się nie dzieje 😉 po prostu szukam na przyszłość )

• 9 miesięcy temu...