Skocz do zawartości

ile poleci 318i?? e36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie ile poleci 318i?? jechałem wczoraj dwie paki i jeszcze troche pod butem było... tak mi sie wydaje że tak 210/220 poleci ale może mi sie tylko wydaje... a zresztą już nie miałem drogi więc musiałem zwolnić... ale czy ktos sprawdzał?? tak tylko jestem ciekaw... czy to nie za mało troche...?!?
  • Odpowiedzi 50
  • Wyświetleń 5,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

witam !

zalezy z jak duzej gory ( jak z parkowej w kazimierzy to pewnie ze 300km.h ) :wink:

jaki masz silnik - 1.8 m40 czy 1,8is ?

Opublikowano
Ja "grzałem" tylko 130 na godzinę bo mam tarcze z przodu do wymiany :mad2: Ale jak Omegą 2.0 8v 115 KM jechałem spokojnie 185 /h to BMW pójdzie spokojnie tyle samo i pewnie więcej.Radziłbym jednak nie przesadzać bo to tylko samochód...
Freude am fahren...
Opublikowano

Ja sie nie bede chyba odzywal na ten temat :wink:

Bo jak czytalem ze 1.6 leci wiecej niz moj is to sie zaklopotalem :cool2:

Ale skoro wiele osob mowi ze 1.6 leci 200 ( :duh: ) to 1.8 powinien tyle samo.. chyba ;/

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano

Ale skoro wiele osob mowi ze 1.6 leci 200 ( :duh: ) to 1.8 powinien tyle samo.. chyba ;/

Dokładnie też ostatnio przeczytałem tu na forum że 1,6 lata szybciej od ISek :? DZIWNE ale i tak ją uwielbiam :D

Opublikowano
Witam wszystkich niedowiarkow! Jezdzilem 316 w sedanie i musze przyznac ze spokojnie zamykalem nia budzik (220), oczywiscie bez balastu i na balonach 185, teraz mam 318 w cabrio (czyli lzejsza) z tym ze na 215kach i gorzej sie buja przy koncu licznika! Ale moim zdaniem nawet dwa takie samiutkie auta beda mialy rozne osiagi!
Opublikowano

Nie wal sie w dynie bo bedzie bolalo :mrgreen: :wink: , jeden raz udalo mi sie wycisnac 2 stowki, czy tam 190 z groszem...tak wiec jest to jak najbardziej mozliwe

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Moja licznikowo wskazała jakies 212. Standartowe ogumienie. Wiecej nie chciala isc (odcina paliwo)

Oczywiscie w Polsce jezdze 130 max :mrgreen:

Opublikowano

Dokładnie też ostatnio przeczytałem tu na forum że 1,6 lata szybciej od ISek :? DZIWNE ale i tak ją uwielbiam :D

Bo widac nie miałeś dobrych warunków żeby rozbujać szafę...

1,6 m43 po kilku km na autobahnie doszedł do 200, w Polsce to mi się jeszcze nie udało :( max 190 i to na wąskich laczkach

Opublikowano
Jezdzilem 316 w sedanie i musze przyznac ze spokojnie zamykalem nia budzik (220)
:jawdrop:

W życiu 316i nie poleci 220 km/h.... :duh: :naughty: :naughty: :naughty:

Kolega chyba zapomina że liczniki bardzo często potrafią przekłamać.... i nijak ma się ta prędkość do rzeczywistości.

Opublikowano
dokładnie z tym 220 to jakiś przekręt- musi byc jakieś przekłamanie licznika, pewnie wg dokładniejszych pomiarów, typu gps, wyszłoby w okolicach 205 km/h
Opublikowano

no fakt 220 brzmi nie wiarygodnie..

chyba że ciągnięte przez supre Dobrowolskiego :8)

Opublikowano
ja musze sie niezle napocic zeby dojsc do 230 licznikowych :) a 1.6 idzie 220 :D cuda - albo za male kola :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Witam wszystkich niedowiarkow! Jezdzilem 316 w sedanie i musze przyznac ze spokojnie zamykalem nia budzik (220), oczywiscie bez balastu i na balonach 185, teraz mam 318 w cabrio (czyli lzejsza) z tym ze na 215kach i gorzej sie buja przy koncu licznika! Ale moim zdaniem nawet dwa takie samiutkie auta beda mialy rozne osiagi!

Mi też się różne cuda śnią... a potem się budzę i zamykam budzik.

Od kiedy cabrio jest lżejsze?

Opublikowano
osobiscie jechalem 200 na autostradzie A6 mam 316 z 1991 roku w sedanie i nie wierze aby mogla ona pujsc 220. przy 200 widac ze to byl juz praktyczne maks... moze 205 ale napewno nie 220!!
Opublikowano
  • Autor
mam 318i m43...
Opublikowano
  • Autor
mam 318i m43... i nie z parkowej tylko ta prosta co jest ze skalbmierza na działoszyce...
Opublikowano
Ja czasem zamykam budzik... w szafce jak za głośno tyka :lol: Przy 200 obroty były już bardzo blisko odcinki, więc szacuję vmax na jakieś 210-215km/h.
Opublikowano
ja musze sie niezle napocic zeby dojsc do 230 licznikowych :) a 1.6 idzie 220 :D cuda - albo za male kola :D

hehehe, moze kolega wsadzil 13tki... :P :wink: ...a tak powaznie nie ma bata zeby poszla 220...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Dobrze!Skoro moje 316 musi jechac tak samo jak 316 kowalskiego, to czemu 11stka pilkarzy polskich nie remisuje z 11stka pilkarzy brazylii??? 316tka i 316tka, jedenastu i jedenastu??! Nie jestem z pierwszej lapanki!!
Opublikowano
215km/h dzieki varrol! Tyle mi wystarczy! I co?
Opublikowano
318i nie lata :P -----> patrz temat :D
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
Ja 318 z 91 roku na niemiecim autobahnie lecialem troche ponad 200 i niesadze zeby poleciala wiecej i szczerze mowiac nie sadze zeby 316 lecial wiecej niz 205km/h .Jezeli Twoja leci 220 to powinienes sie zglosic do jakiegos programu(tvn turbo np.)ze masz najszybsza 316 na swiecie :D
Opublikowano
Jak dzieci. Co ma wskazanie licznika do rzeczywsitej predkosci? No i gratuluje cabrio lzejszego od sedana.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.