Skocz do zawartości

Wymiana lamp standardowych na xenony...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zalezy jaka masz sile przekonywania ;_)
  • Odpowiedzi 57
  • Wyświetleń 16,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
zalezy jaka masz sile przekonywania ;_)

Buehehehehe, :norty: ja ja, u nas w niymcach. Chłopie, nie te czasy, nie te czasy, masz szanse 1/100, że trafisz na takiego który weźmie, bo za dużo w ostatnim czasie przymoczyło dupska i bedziesz miał szczęscie jak Ty nie przymoczysz i skończysz na dechach.

Opublikowano
jestem z Poznania i 3 mies w roku mieszkam w Pniu, i ogolnie jezdze po calej Polsce.
Opublikowano

Wcinajac sie w temat xenonow, samopoziomowania, spryskiwaczy mam nastepujace pytanie:

W ktorym roku weszly przepisy ktore wymagaja spryskiwaczy i samopoziomowania dla lamp xenonowych?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

cze chłopaki

mam pytanie przy okazji waszego postu;

który z Was ma oryginalnie zamontowane spryskiwacze lamp w Swojej E46.

Potrzebuje paru informacji na ten temat .proszę pisać na forum,maila albo

gg nr 3350014

Opublikowano

eqs przeczytaj swoją wiadomość i przemyśl co tam napisałeś bo nic nie rozumie z tego!!

Poza tym uważasz że jak kupiłem oryginalne lampy i wszystkie części to będę miał różnicę w porównaniu z oryginałem.

Po prostu nie wiem gdzie mam schować przewody i pytam ludzi bo chce żeby było jak w oryginale.

Ja nie mam dwóch lewych rąk,sam sobie potrafię zrobić

a do ASO jeździj sam ;

zbierze sie tam 5 praktykantów i zaczną kombinować, a przy okazji kieszeń wyczyszczą.

Pozdrawiam

PS. jeśli pytam na forum o przewody to nie pisz mi co i gdzie mam montować w swoim aucie.Zaśmiecasz forum takimi komentarzami.

Opublikowano

kolego dandi...

przeczytaj raz drugi trzeci to pewnie zalapiesz...

sluchaj takich zlotych raczek jak Ty jest pelno w tym kraju... i przez to jest jak jest...

bo wszyscy fabryke lubia poprawiac...

jak uwazasz ze jestes zdolny jak ludzie z Aso i dysponujesz takim sprzetem to Ci gratuluje... naprawde...

nastepnie nie pisalem do Ciebie... bo temat nie jest o Twoich przewodach tylko o xenonach... i ich zakladaniu... ( przeczytaj ) tylko ogolnie a Ty wyskoczyles mi ze krytykuje Cie...

Poza tym uważasz że jak kupiłem oryginalne lampy i wszystkie części to będę miał różnicę w porównaniu z oryginałem.

maslo maslane...

skoro masz te oryginalne lampy wiec maja one co ? HOMOLOGACJE !

wiec czytaj:

lub kupi lampy z homologacja... i tyle...

Swoja wypowiedzia chcialem tylko podsumowac przerabianie lamp i tych al'a xenonow z allegro...

Po kolejne... temat od spryskiwaczy byl w innym miejscu wiec nie wiem kto tu zasmieca... a jak nie to zaloz sobie swoj temat i okresl dokladnie pytanie a nie wciskasz sie gdzies a pozniej masz pretensje...

ze juz o kulturze nie wspomne...

Opublikowano

EQS

-do wymiany lamp nie jest potrzebne ASO ani jakikolwiek sprzęt którego nie ma w zwykłym garazu

-Dołączyłem się do temu bo są na nim ludzie którzy mogą mi udzielić info ponieważ mają oryginalne xenony i spryskiwacze i albo kupili auto z tym sprzętem albo sami dokładali (oryginał części)

i właśnie godzinę temu kolega z tego posta wysłał mi odpowiedź na moje pytanie

- a tak w ogóle to ty sam osobiście dołączyłeś post który nikomu nie był potrzebny,ja go tylko skomentowałem że nie trzyma sie kupy...

Edytowane przez dandi703

Opublikowano
to zawsze bedzie jak spory z gazem...

dla mnie auto ktore mialo oryginalnie xenownow... nie powinno ich miec...

chyba ze zrobi to ktos w ASO

lub kupi lampy z homologacja... i tyle..

przeczytaj drugą linijkę i sam oceń swoją wypowiedź

Na tym kończę !!!!

Opublikowano

ASO odnosilo sie do przerabiania calych reflektorw... czyli masz zwykle reflektory i chcesz przerobic je na xenon... i do tego juz mlotek i przecinak nie wystraczy... bo zeby komputer pokladowy zgrywal sie z reflektorami nie zrobisz tego w domu...

przerabianie reflektorw.. to inna bajka a inna zakladanie xenonow...

ja nie widze niczego zlego w tym jak masz oryginalne lampy z homologacja i zalozysz je sam... - pisze to w ostatniej linijce... choc ciekaw jestem jak zalozysz je... bo to pojecie wzgledne... czy tylko zeby swiecil czy tak jak powinny byc... czyli z podlaczeniem pod kompa itd itd

ale nie podwazaj tez ASO o praktykantach... bo takie gadanie jest strasznie ubogie... i prostolinijne... kazdy cywilizowany kraj korzysta z ASO ale nie my w polsce znamy sie lepiej... - taki model myslenia wykazujesz...

prawda jest taka ze 90 % ludzi nie stac... i to jest powodem nie korzystania z ASO a nie praktykantow...

Opublikowano

ja nie widze niczego zlego w tym jak masz oryginalne lampy z homologacja i zalozysz je sam... - pisze to w ostatniej linijce... choc ciekaw jestem jak zalozysz je... bo to pojecie wzgledne... czy tylko zeby swiecil czy tak jak powinny byc... czyli z podlaczeniem pod kompa itd itd

Żeby założyc lampy xenon oryginalne do BMW które wcześniej miało zwykłe lampy nie jest potrzebny żadny komputer!!!

Po prostu zakładam lampy,wpinam wtyczkę i świecą a jeśli chodzi o ustawienie lamp pod względem pola świecenia to pojadę do kolegi i mi ustawi na stacji diagnostycznej za 20-30 zł a nie jak w ASO 80zł. To jest ta różnica.WOle zapłacić mniej osobie której ufam i sie na tym zna niż praktykantom w ASO.A skoro mam takie zdanie do którego mam prawo to nie rozumie po co mi wciskasz swoje.

Komputer potrzebny mi będzie tylko do tego żeby zaprogramować spryskiwanie lamp 9 i również pojadę do znajomego który ma identyczny komputer jak w ASO BMW i kolejny raz zapłacę kilkakrotnie mniej niż w ASO).

Więc nie pisz mi o jakimś braku kasy bo tu o to nie chodzi lecz o to że ja nie tracę kasy bez potrzeby. To się nazywa rozsądne myślenie

więcej nie poruszam tego tematu bo mi szkoda czasu!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano
ale dziwna dyskusja ?? kolega zadał pytanie o montaż lamp a nie o stosunek do dokładanych ksenonów to chyba nie ten wątek :nienie: a co do ASO to nie obraźcie się fani ASO ale prywatnie przekonałem się że nie pracują tam jacyś magicy tylko zwykli ludzie mało tego zupełnie przeciętni i zdziwicie się ale mógł bym opisać ciekawskim na PW moje doświadczenia z ASo :)
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
  • Moderatorzy

http://bmwfans.info/original/E46/Lim/320d-M47/ECE/L/N/2000/02/mg-63/ill-63_0589/

Nr: 63129416439 Cena z VAT: 5563.12 zł

Retrofit kit, headlight cleaning system

Nr : 82199416441 Cena z VAT: 975.15 zł

Kosztowna zabawa jak chce się mieć oryginały

Opublikowano

Żeby założyc lampy xenon oryginalne do BMW które wcześniej miało zwykłe lampy nie jest potrzebny żadny komputer!!!

No coz, u mnie w kompakcie wymiana lamp na xenony, kiedy nie mam czujnikow na kolach, wiaze sie z dodatkowym oszukujacym kompa, ukladem elektronicznym.

W przyszlym tygodniu montuje taki zestaw a w kolejnym etapie pacne sobie spryskiwacze.

Opublikowano

podłącze sie pod temat.

Czy majac obecnie zwykle lampy(E46 po lifcie), koszt wymiany na orginalne bi-xenony to:

1. Lampy bixenon(z przetwornica i zarowka)

2. Listwy pod lampe z opcja spryskiwcza

3. Pompki spryskiwaczy

4. Pompka przy zbiorniku z plynem(jak podlacza sie taka pompke?)

5. Weze doporwadzajace plyn do lamp

6. Koszt wizyty na komputerze celem uruchomienia modulu bixenon

7. Koszt regulacji swiatel

Czy trzeba rowniez zmieniac sam zbiornik z plynem ?

Czy to wszystko co powinienem wziac pod uwage?

Dzieki za informacje,

pozdrawiam

Opublikowano
podłącze sie pod temat.

Czy majac obecnie zwykle lampy(E46 po lifcie), koszt wymiany na orginalne bi-xenony to:

1. Lampy bixenon(z przetwornica i zarowka)

2. Listwy pod lampe z opcja spryskiwcza

3. Pompki spryskiwaczy

4. Pompka przy zbiorniku z plynem(jak podlacza sie taka pompke?)

5. Weze doporwadzajace plyn do lamp

6. Koszt wizyty na komputerze celem uruchomienia modulu bixenon

7. Koszt regulacji swiatel

Czy trzeba rowniez zmieniac sam zbiornik z plynem ?

Czy to wszystko co powinienem wziac pod uwage?

Dzieki za informacje,

pozdrawiam

Cytuje wycene ASO:

1) koszt lamp xenonowych nr:

a/ 63126905495 2734zł

b/ 63126905496 2734zł (montowany tylko fabrycznie)

2) przystosowanie auta do xenonow:

a/ spryskiwacze

Zestaw dopos. 913zł + montaż

b/ lampy z pkt 1.

Kompletny Zestaw dopos. 4322zł + montaż

(zawiera 1.a, 2.b w tym zestawie jest inny)

( należy montować razem z 2.a, dodatkowo należy

zmienić zespół przełączników św. pmgieln. ok. 1150zł.)

c/ czujniki położenia

270 + 300 (zawarte są w 2.b)

koniec cytatu... E46 compact z 2001r, podalem VIN.

Opublikowano

dzieki, ale taki ogolny opis to jak widzisz znam.

Nie chodzi mi o wycene tego, ale raczej upewnienie sie ze niczego nie pominalem na tej liscie ktora przedstawilem.

A wymiana w ASO zdecydowanie za droga jak dla mnie :(

Ktos jeszcze moze ma informacje takie szczegolowe ?

Pozdr

Opublikowano

sypiecie ce3nami nowych części i jak na nie patrzę włosy mi się jeżą.

JA zakładam xenon do swojej BMW.

Kupiłem lampy oryginał i cały zestaw tj. spryskiwacze itp. za 1300zł

Montaż 300zł

Suma 1600zł i mam oryginał xenon ze spryskiwaczami, wszystko założone jak w fabryce.

A do kolegi Cyberpooh:

mniej więcej wymieniłeś wszystko poza jakimiś drobnymi dodatkami np instalacja do podłączenia pompki spryskiwacza z przekaźnikiem

Pozdrawiam

Opublikowano

witam

mam takie pytanko czy ktos sie orientuje czy same przetwornice sa juz wbudowane w lampie

np tutaj

http://moto.allegro.pl/item291515916_bixenony_do_bmw_3_e46_compact_idealne_i_kompletne_.html

lub tutaj

http://www.allegro.pl/item294326508_reflektor_prawy_i_lewy_bi_xenon_bmw_3_e_46_compact.html

czy cos potrzebna dodatkowo do podlaczenia tych lamp zamiast standardowych

pozdrawiam

Opublikowano
witam

mam takie pytanko czy ktos sie orientuje czy same przetwornice sa juz wbudowane w lampie

np tutaj

http://moto.allegro.pl/item291515916_bixenony_do_bmw_3_e46_compact_idealne_i_kompletne_.html

lub tutaj

http://www.allegro.pl/item294326508_reflektor_prawy_i_lewy_bi_xenon_bmw_3_e_46_compact.html

czy cos potrzebna dodatkowo do podlaczenia tych lamp zamiast standardowych

pozdrawiam

Drogo :) Jutro jade na wymiane swoich, poza lampami nalezy zamontowac uklad oszukujacy kompa. Chodzi o czujniki przy kolach do xenonow.

U mnie ma sie wszystko z lampami montazem etc. zamknac w 1500zl + paliwo na dojazd :)

Tak, lampy POWINNY miec juz przetwornice w sobie.

Opublikowano

no wlasie drogo drogo... z tego co czytam jakimi kwotami rzucaja ludzie to drogo... ;)

to 1500 to jednorazowa okazja czy moze da sie takie cos powtorzyc ;)

ewentualnie ten uklad to dokupic trzeba czy skad go wykolowac?:)

Opublikowano
no wlasie drogo drogo... z tego co czytam jakimi kwotami rzucaja ludzie to drogo... ;)

to 1500 to jednorazowa okazja czy moze da sie takie cos powtorzyc ;)

ewentualnie ten uklad to dokupic trzeba czy skad go wykolowac?:)

Tzn wiesz, ja tylko raz zamierzam zmienic si ena bi-xenon ale jak bede na miejscu to porozmawiam z Panem.

Uklad robi mu jakis elektronik co sie na tym zna, 200zl kosztuje i oni to montuja.

Wsadzili mi ringi CCFL (xenon) juz i tylko podlaczyc wszystko :)

Opublikowano

bede wdzieczny za jakies info, do warszawy nie daleko jesli taka cena za cala zabawe to sie oplaca raczej

pozdrawiam

Opublikowano
Cien jakie to ma znaczenie? Przepis stanowi jak stanowi, reflektor xenonowy wymaga systemu spryskiwaczy i autopoziomowania. ENDE.

Chyba, że prowadzimy dyskusje w stylu "bo mnie się wydaje".

A mnie się wydaje że jeżeli ktoś jest tak zawzięcie przeciw xenonom HID to dlatego że mu żal że kupując samochód nowy musi dopłacić ok 5 tyś zł za założenie xenonów a ktoś inny może mieć za ok 300 zł.

Jeżeli ma się troche rozumu to się ustawia światła tak by nie oślepiały czy to będą zwykłe światła czy xenony HID

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d