Skocz do zawartości

Wymiana lamp standardowych na xenony...

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zalezy jaka masz sile przekonywania ;_)

Buehehehehe, :norty: ja ja, u nas w niymcach. Chłopie, nie te czasy, nie te czasy, masz szanse 1/100, że trafisz na takiego który weźmie, bo za dużo w ostatnim czasie przymoczyło dupska i bedziesz miał szczęscie jak Ty nie przymoczysz i skończysz na dechach.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

cze chłopaki

mam pytanie przy okazji waszego postu;

który z Was ma oryginalnie zamontowane spryskiwacze lamp w Swojej E46.

Potrzebuje paru informacji na ten temat .proszę pisać na forum,maila albo

gg nr 3350014

Opublikowano

eqs przeczytaj swoją wiadomość i przemyśl co tam napisałeś bo nic nie rozumie z tego!!

Poza tym uważasz że jak kupiłem oryginalne lampy i wszystkie części to będę miał różnicę w porównaniu z oryginałem.

Po prostu nie wiem gdzie mam schować przewody i pytam ludzi bo chce żeby było jak w oryginale.

Ja nie mam dwóch lewych rąk,sam sobie potrafię zrobić

a do ASO jeździj sam ;

zbierze sie tam 5 praktykantów i zaczną kombinować, a przy okazji kieszeń wyczyszczą.

Pozdrawiam

PS. jeśli pytam na forum o przewody to nie pisz mi co i gdzie mam montować w swoim aucie.Zaśmiecasz forum takimi komentarzami.

Opublikowano

kolego dandi...

przeczytaj raz drugi trzeci to pewnie zalapiesz...

sluchaj takich zlotych raczek jak Ty jest pelno w tym kraju... i przez to jest jak jest...

bo wszyscy fabryke lubia poprawiac...

jak uwazasz ze jestes zdolny jak ludzie z Aso i dysponujesz takim sprzetem to Ci gratuluje... naprawde...

nastepnie nie pisalem do Ciebie... bo temat nie jest o Twoich przewodach tylko o xenonach... i ich zakladaniu... ( przeczytaj ) tylko ogolnie a Ty wyskoczyles mi ze krytykuje Cie...

Poza tym uważasz że jak kupiłem oryginalne lampy i wszystkie części to będę miał różnicę w porównaniu z oryginałem.

maslo maslane...

skoro masz te oryginalne lampy wiec maja one co ? HOMOLOGACJE !

wiec czytaj:

lub kupi lampy z homologacja... i tyle...

Swoja wypowiedzia chcialem tylko podsumowac przerabianie lamp i tych al'a xenonow z allegro...

Po kolejne... temat od spryskiwaczy byl w innym miejscu wiec nie wiem kto tu zasmieca... a jak nie to zaloz sobie swoj temat i okresl dokladnie pytanie a nie wciskasz sie gdzies a pozniej masz pretensje...

ze juz o kulturze nie wspomne...

Opublikowano (edytowane)

EQS

-do wymiany lamp nie jest potrzebne ASO ani jakikolwiek sprzęt którego nie ma w zwykłym garazu

-Dołączyłem się do temu bo są na nim ludzie którzy mogą mi udzielić info ponieważ mają oryginalne xenony i spryskiwacze i albo kupili auto z tym sprzętem albo sami dokładali (oryginał części)

i właśnie godzinę temu kolega z tego posta wysłał mi odpowiedź na moje pytanie

- a tak w ogóle to ty sam osobiście dołączyłeś post który nikomu nie był potrzebny,ja go tylko skomentowałem że nie trzyma sie kupy...

Edytowane przez dandi703
Opublikowano
to zawsze bedzie jak spory z gazem...

dla mnie auto ktore mialo oryginalnie xenownow... nie powinno ich miec...

chyba ze zrobi to ktos w ASO

lub kupi lampy z homologacja... i tyle..

przeczytaj drugą linijkę i sam oceń swoją wypowiedź

Na tym kończę !!!!

Opublikowano

ASO odnosilo sie do przerabiania calych reflektorw... czyli masz zwykle reflektory i chcesz przerobic je na xenon... i do tego juz mlotek i przecinak nie wystraczy... bo zeby komputer pokladowy zgrywal sie z reflektorami nie zrobisz tego w domu...

przerabianie reflektorw.. to inna bajka a inna zakladanie xenonow...

ja nie widze niczego zlego w tym jak masz oryginalne lampy z homologacja i zalozysz je sam... - pisze to w ostatniej linijce... choc ciekaw jestem jak zalozysz je... bo to pojecie wzgledne... czy tylko zeby swiecil czy tak jak powinny byc... czyli z podlaczeniem pod kompa itd itd

ale nie podwazaj tez ASO o praktykantach... bo takie gadanie jest strasznie ubogie... i prostolinijne... kazdy cywilizowany kraj korzysta z ASO ale nie my w polsce znamy sie lepiej... - taki model myslenia wykazujesz...

prawda jest taka ze 90 % ludzi nie stac... i to jest powodem nie korzystania z ASO a nie praktykantow...

Opublikowano

ja nie widze niczego zlego w tym jak masz oryginalne lampy z homologacja i zalozysz je sam... - pisze to w ostatniej linijce... choc ciekaw jestem jak zalozysz je... bo to pojecie wzgledne... czy tylko zeby swiecil czy tak jak powinny byc... czyli z podlaczeniem pod kompa itd itd

Żeby założyc lampy xenon oryginalne do BMW które wcześniej miało zwykłe lampy nie jest potrzebny żadny komputer!!!

Po prostu zakładam lampy,wpinam wtyczkę i świecą a jeśli chodzi o ustawienie lamp pod względem pola świecenia to pojadę do kolegi i mi ustawi na stacji diagnostycznej za 20-30 zł a nie jak w ASO 80zł. To jest ta różnica.WOle zapłacić mniej osobie której ufam i sie na tym zna niż praktykantom w ASO.A skoro mam takie zdanie do którego mam prawo to nie rozumie po co mi wciskasz swoje.

Komputer potrzebny mi będzie tylko do tego żeby zaprogramować spryskiwanie lamp 9 i również pojadę do znajomego który ma identyczny komputer jak w ASO BMW i kolejny raz zapłacę kilkakrotnie mniej niż w ASO).

Więc nie pisz mi o jakimś braku kasy bo tu o to nie chodzi lecz o to że ja nie tracę kasy bez potrzeby. To się nazywa rozsądne myślenie

więcej nie poruszam tego tematu bo mi szkoda czasu!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano
ale dziwna dyskusja ?? kolega zadał pytanie o montaż lamp a nie o stosunek do dokładanych ksenonów to chyba nie ten wątek :nienie: a co do ASO to nie obraźcie się fani ASO ale prywatnie przekonałem się że nie pracują tam jacyś magicy tylko zwykli ludzie mało tego zupełnie przeciętni i zdziwicie się ale mógł bym opisać ciekawskim na PW moje doświadczenia z ASo :)
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

http://bmwfans.info/original/E46/Lim/320d-M47/ECE/L/N/2000/02/mg-63/ill-63_0589/

Nr: 63129416439 Cena z VAT: 5563.12 zł

Retrofit kit, headlight cleaning system

Nr : 82199416441 Cena z VAT: 975.15 zł

Kosztowna zabawa jak chce się mieć oryginały

Opublikowano

Żeby założyc lampy xenon oryginalne do BMW które wcześniej miało zwykłe lampy nie jest potrzebny żadny komputer!!!

No coz, u mnie w kompakcie wymiana lamp na xenony, kiedy nie mam czujnikow na kolach, wiaze sie z dodatkowym oszukujacym kompa, ukladem elektronicznym.

W przyszlym tygodniu montuje taki zestaw a w kolejnym etapie pacne sobie spryskiwacze.

Opublikowano

podłącze sie pod temat.

Czy majac obecnie zwykle lampy(E46 po lifcie), koszt wymiany na orginalne bi-xenony to:

1. Lampy bixenon(z przetwornica i zarowka)

2. Listwy pod lampe z opcja spryskiwcza

3. Pompki spryskiwaczy

4. Pompka przy zbiorniku z plynem(jak podlacza sie taka pompke?)

5. Weze doporwadzajace plyn do lamp

6. Koszt wizyty na komputerze celem uruchomienia modulu bixenon

7. Koszt regulacji swiatel

Czy trzeba rowniez zmieniac sam zbiornik z plynem ?

Czy to wszystko co powinienem wziac pod uwage?

Dzieki za informacje,

pozdrawiam

Opublikowano
podłącze sie pod temat.

Czy majac obecnie zwykle lampy(E46 po lifcie), koszt wymiany na orginalne bi-xenony to:

1. Lampy bixenon(z przetwornica i zarowka)

2. Listwy pod lampe z opcja spryskiwcza

3. Pompki spryskiwaczy

4. Pompka przy zbiorniku z plynem(jak podlacza sie taka pompke?)

5. Weze doporwadzajace plyn do lamp

6. Koszt wizyty na komputerze celem uruchomienia modulu bixenon

7. Koszt regulacji swiatel

Czy trzeba rowniez zmieniac sam zbiornik z plynem ?

Czy to wszystko co powinienem wziac pod uwage?

Dzieki za informacje,

pozdrawiam

Cytuje wycene ASO:

1) koszt lamp xenonowych nr:

a/ 63126905495 2734zł

b/ 63126905496 2734zł (montowany tylko fabrycznie)

2) przystosowanie auta do xenonow:

a/ spryskiwacze

Zestaw dopos. 913zł + montaż

b/ lampy z pkt 1.

Kompletny Zestaw dopos. 4322zł + montaż

(zawiera 1.a, 2.b w tym zestawie jest inny)

( należy montować razem z 2.a, dodatkowo należy

zmienić zespół przełączników św. pmgieln. ok. 1150zł.)

c/ czujniki położenia

270 + 300 (zawarte są w 2.b)

koniec cytatu... E46 compact z 2001r, podalem VIN.

Opublikowano

dzieki, ale taki ogolny opis to jak widzisz znam.

Nie chodzi mi o wycene tego, ale raczej upewnienie sie ze niczego nie pominalem na tej liscie ktora przedstawilem.

A wymiana w ASO zdecydowanie za droga jak dla mnie :(

Ktos jeszcze moze ma informacje takie szczegolowe ?

Pozdr

Opublikowano

sypiecie ce3nami nowych części i jak na nie patrzę włosy mi się jeżą.

JA zakładam xenon do swojej BMW.

Kupiłem lampy oryginał i cały zestaw tj. spryskiwacze itp. za 1300zł

Montaż 300zł

Suma 1600zł i mam oryginał xenon ze spryskiwaczami, wszystko założone jak w fabryce.

A do kolegi Cyberpooh:

mniej więcej wymieniłeś wszystko poza jakimiś drobnymi dodatkami np instalacja do podłączenia pompki spryskiwacza z przekaźnikiem

Pozdrawiam

Opublikowano
witam

mam takie pytanko czy ktos sie orientuje czy same przetwornice sa juz wbudowane w lampie

np tutaj

http://moto.allegro.pl/item291515916_bixenony_do_bmw_3_e46_compact_idealne_i_kompletne_.html

lub tutaj

http://www.allegro.pl/item294326508_reflektor_prawy_i_lewy_bi_xenon_bmw_3_e_46_compact.html

czy cos potrzebna dodatkowo do podlaczenia tych lamp zamiast standardowych

pozdrawiam

Drogo :) Jutro jade na wymiane swoich, poza lampami nalezy zamontowac uklad oszukujacy kompa. Chodzi o czujniki przy kolach do xenonow.

U mnie ma sie wszystko z lampami montazem etc. zamknac w 1500zl + paliwo na dojazd :)

Tak, lampy POWINNY miec juz przetwornice w sobie.

Opublikowano

no wlasie drogo drogo... z tego co czytam jakimi kwotami rzucaja ludzie to drogo... ;)

to 1500 to jednorazowa okazja czy moze da sie takie cos powtorzyc ;)

ewentualnie ten uklad to dokupic trzeba czy skad go wykolowac?:)

Opublikowano
no wlasie drogo drogo... z tego co czytam jakimi kwotami rzucaja ludzie to drogo... ;)

to 1500 to jednorazowa okazja czy moze da sie takie cos powtorzyc ;)

ewentualnie ten uklad to dokupic trzeba czy skad go wykolowac?:)

Tzn wiesz, ja tylko raz zamierzam zmienic si ena bi-xenon ale jak bede na miejscu to porozmawiam z Panem.

Uklad robi mu jakis elektronik co sie na tym zna, 200zl kosztuje i oni to montuja.

Wsadzili mi ringi CCFL (xenon) juz i tylko podlaczyc wszystko :)

Opublikowano
Cien jakie to ma znaczenie? Przepis stanowi jak stanowi, reflektor xenonowy wymaga systemu spryskiwaczy i autopoziomowania. ENDE.

Chyba, że prowadzimy dyskusje w stylu "bo mnie się wydaje".

A mnie się wydaje że jeżeli ktoś jest tak zawzięcie przeciw xenonom HID to dlatego że mu żal że kupując samochód nowy musi dopłacić ok 5 tyś zł za założenie xenonów a ktoś inny może mieć za ok 300 zł.

Jeżeli ma się troche rozumu to się ustawia światła tak by nie oślepiały czy to będą zwykłe światła czy xenony HID

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d