Skocz do zawartości

Odebrałem nowe BMW X3 - i już problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Parę dni temu ( w środę ) debrałem nowe BMW X3 z salonu. Podczas wizyty odbioru zauważyłem istotne wady lakieru na tylnej klapie bagaznika w dwóch miejscach. Informacja wpisana została w protokole odbioru. W piątek bylem zaproszony do serwisu w celu wykonania zdjęć i Dealer w którym zakupiłem pojazd miał wyslac to do BMW Polska Centrala. Informacje jakie uzyskałem to prawdopodobne w jednym miejscu bedzie próba wykonania polerki i jeżeli to nie przyniesie efektu to klapa bedzie musiala byc malowana. W drugim miejscu na rogu klapy występuje bąbelki powietrza w klarze i jak widać na zdjeciu już popękały. Gdyby ktoś pisał ze klapa była ponownie lakierowana to niestety nie. Sprawdziłem cały element miernikiem.

Dodatkowo w piątek podczas wizyty zgłosiłem dziwną plamę na lusterku zew. od strony kierowcy.

Chciałbym zapytać bo najchętniej bym to auto zwrócił ale chyba nie mogę. W przypadku jakiejkolwiek naprawy mam podstawę żądać jakiegoś zwrotu ponieważ samochod posiadał wady w dniu jego wydania. Czy ktoś może polecić jakiegoś prawnika, rzeczoznawcę lub jakąś instytucje co zajmie się tą sprawą.

DSC04808.JPG

DSC04801.JPG

20260813_112555.jpg

Opublikowano
  • Moderatorzy

To dziś zupełnie normalne, wpisane to wpisane do protokołu, zapomnieć i zająć się ważniejszymi rzeczami, bo miejsce do którego dane ASO oddaje auta do malowania wcale lepiej zrobić nie musi i nie zrobi.

Mówię tak, nie twierdząc, ze jest to Twoja wina czy dealera, po prostu życie, lakierowanie to czynność jak każda inna. Szkoda nerwów na coś takiego. Możesz domagać się obniżenia ceny.