Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i po prezentacji. W sumie to samo co widzieliśmy do tej pory w ramach spy-shots czy wizualizacji  oraz prezentacji koncepcji Neue Klasse. Jeśli ktoś jest ciekaw środka, materiałów, itd, to jest już dostępny konfigurator na niemieckiej stronie. Można popatrzeć jak wygląda M PRO, fotele, materiały, kierownice, itd.

Opublikowano

Konfigurator z niemieckiej strony fajnie na białym kolorze pokazuje jak wygląda samochód. I jak dla mnie z zewnątrz zarówno z przodu jak i z tyłu na tle obecnej X3 jest naprawdę nowocześnie/sportowo 👌. Ładne światła z tyłu, ciekawa bryła. Tym bardziej nie mogę zrozumieć tak drastycznego kroku ze środkiem - a niestety potwierdzili, że ten środek obejmie całą grupę modelową 🤬. Kierownica z wersji M kompletnie traci jak dla mnie sportowy duch.

Szkoda, że nie zrobili tak futurystycznego środka dla wersji IX i I ogólnie, a jednak coś zachowawczego w normalnych modelach.

Opublikowano

Mnie się akurat środek zaczyna podobać, bo mimo że na razie nie jestem w stanie wyobrazić sobie braku ekranu kierowcy, ale może za tym pomysłem wyświetlacza panoramicznego na podszybiu stoi ciekawa idea która się sprawdzi - chcę to przetestować żeby się przekonać. To jest dla mnie inspiracja. Pozostałe detale są mi średnio obojętne, choć wolałbym więcej przycisków niż menu w systemie.

Za to sam się sobie dziwię odnośnie zewnętrznego wyglądu iX3 - pierwsza minuta oglądania i niesmak, wstrętne nerko-podobne dziury, ale już na koniec filmu przestało mnie to drażnić. Nie żeby mi się jakoś podobało, ale przestało razić jak pokazali kilka różnych ujęć. Mam tylko nadzieję, że wypuszczą pakiet stylistyczny M który zrobi z tego w X3/X5 jakiś przyjemny dla oka design.

Opublikowano

Według mnie z zewnątrz wygląda.. trochę nijak. Przód zdecydowanie rewolucja względem tego jak do tej pory BMW projektowało auta. Czy mi się to podoba? Chyba nie, nie wiem jakie wrażenie zrobi na żywo. Na pewno widzę tu trochę klasycznego BMW e24 oraz.. Opla Mokkę/Astrę. 

Tył - tu raczej ewolucja, bez jakiegoś szału. Jak przymknę oczy to widzę X6 G06.

Środek - no i tu uważam, że na plus. Podoba mi się kształt deski. Odejmując tablet i kierownicę, to wgłębienie w końcu jakoś wygląda. To jak wygląda deska w obecnej 5 czy X3 jest jedną wielką tragedią. Środkowy ekran - ok. Panoramic View - moim zdaniem na plus. Zdarza mi się jeździć Teslą Y, gdzie właśnie nie ma klasycznego ekranu z zegarami, czuć tam taki futuryzm - auto z bliższej niż dalszej przyszłości. Podobnie odczucia mam tutaj. Nie wiem po co miałbym mieć zegary za kierownicą, kiedy mogę spojrzeć wyżej i mieć te same informacje. To nie Porsche gdzie oczekujemy ikonicznych 3-5 okręgów. BMW i tak zmieniło klasyczne zegary w tablet z dwiema strzałkami jako wskaźniki, więc to rozwiązanie uważam za dobry krok.

Poza tym - ciekawa interpretacja kierownicy. Ta z kryształowymi aplikacjami i owszem wydaje się bardziej LUXURY. Podobają mi się fotele w każdej wersji, podoba mi się alcantara na drzwiach. Nie podoba mi się półka ładowania telefonów - żywcem wyjęta z obecnej generacji X3. Zmieniać wszystko i zostawić taki bubel - nie rozumiem. Podoba mi się wnętrze w drugim rzędzie - kanapa z zagłębieniami - w końcu nie wygląda jak ławka.

Panoramiczny dach w końcu nie prostokątem wyciętym w poszyciu dachu, tylko czymś co ma ciekawszy charakter - integralna część stylistyki. Na plus.

Brak iDrive? Osobiście nie czuje przywiązania. W poprzednim BMW używałem dużo, w X5 LCI nie używam praktycznie wcale. Najwięcej bawi się nim mój syn, jak pozwolę mu posiedzieć za kierownicą.

Czekam na demo w salonach.

Opublikowano

Lepiej mi sie podoba niz X3, nawet moge powiedziec, ze mi sie podoba. W koncu cos nowego na drogach.
Ciekawe jak bedzie wykonczenie w srodku, na pierwsza chwile razi mnie brak iDrive, podlokietnik chyba jak w X1, ze malo da sie tam schowac oraz durne elektroniczye klamki, zamiast fizycznych ciegien...

Opublikowano

jest i polski konfigurator .. i już w nim widać cięcią BMW .. 

1) Harman Kardon - tylko 13 głośników i tylko 365 W .. 
2) Heaad Up .. na zdjęciach wygląda że nie ma sensu istnienia . jest zaraz tuż nad panoramic vision .. czyli dubluje się 
3) Merino można mieć, ale nie na całym fotelu 
4) Dach panoramiczny - niczym nie zasłaniany brak rolety, brak zmiennej przeźroczystości .. 
5) Aby mieć więcej gadżetów trzeba dokumić BMW digital premium za 2400 PLN .. aby mieć to na 4 lata ... gdzie wcześniej dostawałeś razem z pojazdem na 3 lata 
6) z prezentacji youtubowych doły drzwi plastikowe eko.. 
7) brak Idrive 

To nas zapewne czeka w nowej X5 niektóre z tych rzeczy.. stety albo niestety świat się zmienia, cyfryzacja podąża i takie czasy

Co do auta- z przodu troche zęby bobra , ale ok, tył fajny .. Ogólnie auto na plus, poza wnętrzem. 

• Lubię to 2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdyby zasłonić znaczek BMW na kierownicy, to wypisz wymaluj środek z pierwszego lepszego Chińczyka. Jak dla mnie środek słabo wyglądam już na zdjęciach. Jakość materiału też zapewne level "recykling". Tył w miarę OK, bok trochę gorzej, przód kopia stylistyki Opel Visor. Słabo.

• Lubię to 1
Opublikowano

Dlatego co raz bardziej jestem przekonany do tego, że nowe GLE, które wyjdzie podobno w 2028 może być ciekawą alternatywą dla x5. Zastosują nowoczesne, ale jednak w dalszym ciągu dość tradycyjne wnętrze z nowej e klasy i będzie ok. Silniki mają idealne pod SUVa. Bdb diesel i benzyna 3l i świetne v8. 

• Lubię to 1
Opublikowano
11 minut temu, Roberto1 napisał(a):

że nowe GLE

Sam lifting w przyszlym roku juz moze dac tyle.. ze konserwatywni klienci na nowego x5 nie spojrza. 

co do ix3 - rozsadnie wyceniony…ful opcja i50 niecale 400 tys, przyjdzie rabat 10-20% i bedzie swietnie wyceniony …porownujac do europejskiej konkurencji ..a nie chinskiej 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Roberto1 napisał(a):

Dlatego co raz bardziej jestem przekonany do tego, że nowe GLE, które wyjdzie podobno w 2028 może być ciekawą alternatywą dla x5. Zastosują nowoczesne, ale jednak w dalszym ciągu dość tradycyjne wnętrze z nowej e klasy i będzie ok. Silniki mają idealne pod SUVa. Bdb diesel i benzyna 3l i świetne v8. 

Środek z E klasy ma być w GLE już w 2026 roku 👍.

Opublikowano
9 godzin temu, BigCactus napisał(a):

Środek z E klasy ma być w GLE już w 2026 roku

Chyba nie, zdjecia z ukrytych testow pokazuje bardziej deske z nowego CLA 😬

IMG_1185.jpeg