Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry,

Przewinął mi się pomysł jednego z użytkowników o zebraniu się w kilku i uderzeniu do jednego dealera w celu wynegocjowania lepszego rabatu.                                                                                                      Zapytać nie zaszkodzi, może ktoś się znajdzie kto kupuje w podobnym okresie auto do produkcji. 

Planuję zakup m340i, po 15 czerwca chciałbym wpłacić zaliczkę i podpisać papiery, więc jak do począku czerwca ktoś się zdecyduje, to może wspólnie uda sie coś więcej wynegocjować.

Pozdrawiam

Edytowane przez vitruve
korekta
Opublikowano

Moim zdaniem to nie zadziała, bo dealerzy grupowo to podpinają pod flotę ( wtedy chcą skany dowodów rejestracyjnych posiadanych aut w danej spółce/firmie + czasami skany polis ) w jednej firmie.

Opublikowano (edytowane)

Zasugerowałem się pomysłem @wehyr, spróbować nie zaszkodzi 

Tak patrząc czysto logicznie to jak handlowiec będzie miał okazję sprzedać 3-5 aut za jednym zamachem to może będzie bardziej skory do negocjacji. Nie wiem, nigdy nie kupowałem nowego auta.

Edytowane przez vitruve
Opublikowano

W okolicy się kiedyś trzech rolników zebrało i kupiło trzy takie same John Deery u jednego dilera, także jest to jakiś sposób na zbicie ceny. 😉

• Haha 1
Opublikowano
21 godzin temu, Exposito napisał(a):

Moim zdaniem to nie zadziała, bo dealerzy grupowo to podpinają pod flotę ( wtedy chcą skany dowodów rejestracyjnych posiadanych aut w danej spółce/firmie + czasami skany polis ) w jednej firmie.

Audi dodatkowo miało przy takiej flocie zapis o tym, że firma nie może sprzedać auta w ciągu pół roku, nie wiem co prawda jak mieli to sprawdzać, ale było.

Rabaty mieliśmy do 28%.

Opublikowano
15 godzin temu, siwyZS napisał(a):

Audi dodatkowo miało przy takiej flocie zapis o tym, że firma nie może sprzedać auta w ciągu pół roku, nie wiem co prawda jak mieli to sprawdzać, ale było.

Rabaty mieliśmy do 28%.

Ja kupując indywidualnie miałem zapis że 6msc + 4000km + zakaz eksportu do krajów pokroju Rosja etc. wiec to nic nie zwykłego.

Opublikowano
31 minut temu, GrzegorzKo napisał(a):

Ja kupując indywidualnie miałem zapis że 6msc + 4000km + zakaz eksportu do krajów pokroju Rosja etc. wiec to nic nie zwykłego.

Miałem dokładnie to samo. Podejścia salonów w połowie 2023r. kiedy zamawiałem były różne. W jednym specjalna zgoda musiała być udzielona przez osoby decyzyjne żeby w ogóle sprzedaż bez leasingu była możliwa... byłem w szoku. Ponoć jakby auto trafiło do Rosji bodajże do roku czasu dealera obowiązywałaby kara i musieliby oddać cały zarobek z naddatkiem (jak dobrze pamiętam 15% wartości).

Opublikowano
8 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

Ja kupując indywidualnie miałem zapis że 6msc + 4000km

Ja to mam teraz