Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
15 minut temu, GrzegorzKo napisał(a):

Ciekawe jeszcze jak z cenami bo aktualne M3 było sensownie wycenione i rabaty. Według mnie baza to będzie na biedę 550k. Ja tam czekam na M350 ciekawe jak się będzie prezentować LCI G50, na razie na tyle dobrze mi się jeździ, że nie planuje wymiany. W Krakowie się pojawiły pierwsze iX3, może to zabawne czy nie wiadomo świeża nowa BM'A, ale moi pasażerowie stojąc na przeciwko tego samochodu na skrzyżowaniu nazwali go chińczykiem, bo znajomy kupił Zeekr 7X i to bardzo podobne samochody :D

Apropos Krakowa to mnie dealer zaprosił na M day u nich w salonie czy coś takiego na 9tą zaproponowali M2 a na 10tą M4 cabrio. Zapytałem czy mogę wziać 3 letniego syna - pozwolili. Myślę że Kuba będzie miał nawet większą radochę niż tata, szczególnie w M4.

• Odpowiedzi 915
  • Wyświetleń 50,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
10 minut temu, karlos91 napisał(a):

A ja wlasnie sie zastanawiam czy nie szarpnac sie na obecne M3, jesli uda sie zdazyc przed koncem produkcji i wyrwac dobra cene (czyt. ponizej 70kE), bo jednak M to M, a M340i jakies takie bezplodne jest. Swietny silnik i skrzynia, ale poza tym zwykla trojka.

Możesz ale niedługo będziesz mieć dziadka. Jeśli chcesz auto nieskażone elektryfikacją to bierz bo czasu zostało nie dużo. Nowe M3 będzie mhev więc powinno mieć zdecydowanie poprawiony dół - oczywiście jeśli chodzi o obroty :)

Opublikowano
2 godziny temu, adiki napisał(a):

To były ostatnie zegary które określiłbym jako ładne.

image.jpeg

i pewnie by nie było problemy aby tak samo wyglądały cyfrowe , ale nie nie ważne , że nowe wygląda ch...wo ważne , że inaczej

a tabletoza ...no cóż to tylko standaryzacja i niższe koszty opychane łosiom klaszczącym na prezentacji jak nowy wspaniały dizajn 😂

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Zgadzam się mogli zrobić cyfrowe jak te klasyczne tak jak zrobił to Mercedes.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
3 godziny temu, adiki napisał(a):

To były ostatnie zegary które określiłbym jako ładne.

image.jpeg

Serio, bardziej brzydkich bmw nie zrobilo. Tragedia te zegary...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Masz prawo do swojego zdania a ja mam prawo do swojego. W tym przypadku nie mamy prawdy objawionej. Mi się one podobają bardziej niż moje obecne.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
54 minuty temu, adiki napisał(a):

Możesz ale niedługo będziesz mieć dziadka. Jeśli chcesz auto nieskażone elektryfikacją to bierz bo czasu zostało nie dużo. Nowe M3 będzie mhev więc powinno mieć zdecydowanie poprawiony dół - oczywiście jeśli chodzi o obroty :)

No tylko będzie cięższe znacznie, będzie też mocniejsze, ale póki co rs5 jest wolniejsze na prostej, a co dopiero na winklach.

Jestem już wiekowy i dużo wolniej przyswajam zmiany ;)

Mnie sie moja wiśnia podoba, ale zegary mi nie leżą, dopłacił bym do okrągłych.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
11 minut temu, kkx5 napisał(a):

Serio, bardziej brzydkich bmw nie zrobilo. Tragedia te zegary...

No dobra niech będzie. Te z G20 są średnie przez ten plastik. Ale te z generacji F faktycznie mi się podobają. IMG_1179.jpeg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wiadomo że analogowe bardziej ale jeśli miałbym wybrać cyfrowe to z dwojga złego wolę te z serii F

Opublikowano
20 minut temu, adiki napisał(a):

Masz prawo do swojego zdania a ja mam prawo do swojego. W tym przypadku nie mamy prawdy objawionej. Mi się one podobają bardziej niż moje obecne.

Start produkcji G84: Oficjalne rozpoczęcie montażu nowego, czysto spalinowego M3 zaplanowano na lipiec 2028 roku. Pierwsze gotowe egzemplarze trafią do salonów i do klientów jesienią 2028 roku.

Trochę czasu jeszcze zostało, czyli realnie 2029 rok jak to się zacznie pojawiać w większych ilościach na ulicach. Co do dziadka to się też nie do końca zgodzę ponieważ M3 wcale jakoś staro na tle nowego RS5 nie wygląda, a ten samochód od Audi będzie produkowany do końca produkcji samochodów spalinowych. Dziadkiem to jest F80.

Nie mogę się powstrzymać, ale obecnie na rynku nowych technologii oraz ,,tabletyzacji" mamy trochę zastój. Z samochodami jest podobnie, lata 2010-2020 olbrzmi skok technologiczny, ostatnie 5 lat coraz słabiej.... Poniżej ikonografia jak sam to widzę xD

2007 - E90

15 lat temu rozpoczęła się rewolucja - Steve Jobs pokazał pierwszego iPhone 'a

2014 - data premiery F80

iPhone 6 - Dane techniczne - Wsparcie Apple (PL)

2021 - G80

Apple offers more ways to shop for the iPhone 13 lineup, iPad and iPad mini  - Apple (PL)

2026 - G50

iPhone 17 Pro – jak wygląda specyfikacja i co daje w praktyce? | ThinkApple

2028 - G84 (humorystycznie)

It's 2028, and iPhone 20 is out...😉😁😅

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
33 minuty temu, adiki napisał(a):

No dobra niech będzie. Te z G20 są średnie przez ten plastik. Ale te z generacji F faktycznie mi się podobają. IMG_1179.jpeg

Tu sie zgodzę. Jeśli ktoś lubi ala analog to tak. Dla mnie te w g20 lci sa najladniejsze.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, karlos91 napisał(a):

A ja wlasnie sie zastanawiam czy nie szarpnac sie na obecne M3, jesli uda sie zdazyc przed koncem produkcji i wyrwac dobra cene (czyt. ponizej 70kE), bo jednak M to M, a M340i jakies takie bezplodne jest. Swietny silnik i skrzynia, ale poza tym zwykla trojka.

Dobry plan, M340i to po prostu szybka limuzyna i daily z jej ograniczeniami. M3 to jednak wariacik i jak dla mnie nie daily 😀 chciałbym jako 2gie lub jeszcze lepiej M2CS...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
17 minut temu, macste napisał(a):

Dobry plan, M340i to po prostu szybka limuzyna i daily z jej ograniczeniami. M3 to jednak wariacik i jak dla mnie nie daily 😀 chciałbym jako 2gie lub jeszcze lepiej M2CS...

Ja jako daily wybrałbym m3 Touring, gdybym mógł ;)

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No ja właśnie czekam co zaprezentuje nowe M3 w Touringu i czy będzie mieć hak bo to dla mnie istotne. A apropos kombi i praktyczności to na swoją galerię w dziale G26 wrzuciłem co dziś wiozłem :)

Opublikowano

Cena 70kE prawdopodobnie jest osiagalna tylko dla sedana i "podstawowego" M3 w manualu. Ja bym chcial manual, bo srednio mi sie jezdzi automatem, no ale jednak 4x4 to must have. Wiec M3 Touring, ale nie ma haka. Z drugiej strony carbonowych rowerow i tak nie powinno sie wozic z tylu na platformie rowerowej, wiec i tak moge skonczyc z rowerami w srodku albo na dachu :D Generalnie fajnie bylo sobie kupic m340i, ale niedosyt zostal :D teraz sprzedac to z utrata wartosci, jesli ktokolwiek by to chcial to 20kE w plecy...

Opublikowano
14 minut temu, karlos91 napisał(a):

Cena 70kE prawdopodobnie jest osiagalna tylko dla sedana i "podstawowego" M3 w manualu. Ja bym chcial manual, bo srednio mi sie jezdzi automatem, no ale jednak 4x4 to must have. Wiec M3 Touring, ale nie ma haka. Z drugiej strony carbonowych rowerow i tak nie powinno sie wozic z tylu na platformie rowerowej, wiec i tak moge skonczyc z rowerami w srodku albo na dachu :D Generalnie fajnie bylo sobie kupic m340i, ale niedosyt zostal :D teraz sprzedac to z utrata wartosci, jesli ktokolwiek by to chcial to 20kE w plecy...

Ja i wszyscy moi kumple wozimy karbonowe szosy na plaformach, inni na dachu i to jest jakiś totalny mit :) A wozimy je duuuuużo, wyścigi niemal co weekend, jak nie wyścig to treningi w górach, plus kilka razy w Alpy też tak z rowerami jechaliśmy.

1 godzinę temu, GrzegorzKo napisał(a):

Start produkcji G84: Oficjalne rozpoczęcie montażu nowego, czysto spalinowego M3 zaplanowano na lipiec 2028 roku. Pierwsze gotowe egzemplarze trafią do salonów i do klientów jesienią 2028 roku.

Trochę czasu jeszcze zostało, czyli realnie 2029 rok jak to się zacznie pojawiać w większych ilościach na ulicach. Co do dziadka to się też nie do końca zgodzę ponieważ M3 wcale jakoś staro na tle nowego RS5 nie wygląda, a ten samochód od Audi będzie produkowany do końca produkcji samochodów spalinowych. Dziadkiem to jest F80.

Nie mogę się powstrzymać, ale obecnie na rynku nowych technologii oraz ,,tabletyzacji” mamy trochę zastój. Z samochodami jest podobnie, lata 2010-2020 olbrzmi skok technologiczny, ostatnie 5 lat coraz słabiej.... Poniżej ikonografia jak sam to widzę xD

2007 - E90

15 lat temu rozpoczęła się rewolucja - Steve Jobs pokazał pierwszego iPhone 'a

2014 - data premiery F80

iPhone 6 - Dane techniczne - Wsparcie Apple (PL)

2021 - G80

Apple offers more ways to shop for the iPhone 13 lineup, iPad and iPad mini  - Apple (PL)

2026 - G50

iPhone 17 Pro – jak wygląda specyfikacja i co daje w praktyce? | ThinkApple

2028 - G84 (humorystycznie)

It's 2028, and iPhone 20 is out...😉😁😅

Ja na gruncie analogii do telefonów kiedyś pisałem, że G20 wyszło wtedy, kiedy pierwszy iphone bez guzika. Jak ja o tym myślę, to mam wrażenie, że to było sto lat temu. Ale uwaga, bo wtedy ludzie się strasznie obrazili :D