Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Dr. Max napisał(a):

Mój na starcie ostrzegał, że będzie dłużej o 2-3 miesiące niż standard, ale sam potem był zaskoczony że aż 10 miesięcy to trwało. W restrykcjach nic nie było z wyposażenia (pneumatyka, oś skrętna), z przypuszczeń sprzedawcy wynikało, że chodzi pewnie o kolor z palety individual i fabryka czekała aż uzbiera się więcej w takim kolorze, ale jak to było w rzeczywistości - HGW 🙂

Hehe to na mój kolor w X5 to pewnie będę z rok czekał 😄
No chyba, że puszczą z innymi modelami na lakiernię 🙂

Opublikowano (edytowane)

Auto odebrane, jeździ się super, jedynie fotele komfortowe mogłyby dać się trochę niżej opuścić, no i próg mega szeroki w pakiecie M, ale obie rzeczy były znane podczas zamawiania, także jest radość z wozu.

Próbowałem ustawić aktywację kamer 360 na gest dwóch palców, jednak gdy przechodzę do konfiguracji gestów, to widzę tylko dwie możliwości i żadna z nich nie jest związana z kamerami. Wiecie czy da się konfigurować gesty z poziomu danego widoku, np. wspomnianych kamer? Tylko takie rozwiązanie przyszło mi do głowy jako obejście, ale w dalszym ciągu nie wiem jak to zrobić.

Edytowane przez Semtex93
  • Lubię to 2
Opublikowano
Godzinę temu, Semtex93 napisał(a):

Auto odebrane, jeździ się super, jedynie fotele komfortowe mogłyby dać się trochę niżej opuścić, no i próg mega szeroki w pakiecie M, ale obie rzeczy były znane podczas zamawiania, także jest radość z wozu.

Próbowałem ustawić aktywację kamer 360 na gest dwóch palców, jednak gdy przechodzę do konfiguracji gestów, to widzę tylko dwie możliwości i żadna z nich nie jest związana z kamerami. Wiecie czy da się konfigurować gesty z poziomu danego widoku, np. wspomnianych kamer? Tylko takie rozwiązanie przyszło mi do głowy jako obejście, ale w dalszym ciągu nie wiem jak to zrobić.

Przytrzymaj przycisk kamer na konsoli srodkowej, powinno pojawic sie menu opcji i tam powinien byc wybor przypisania do gestow. Przynajmniej tak dzialaja inne opcje i przypisania. 
Ale nie latwiej po prostu wcisnac przycisk na konsoli zeby wlaczyc kamery? Gesty nie zawsze dzialaja

Opublikowano
Godzinę temu, Semtex93 napisał(a):

Gratulacje! I jak pierwsze wrażenia z prowadzenia?

Odnośnie progów to też jestem tym zaskoczony. W obecnym mam fajnie osłonięte progi przez drzwi. W X5 progi są niesamowicie szerokie i nieosłonięte od błota. Na bank nogawki będą często ubrudzone. No ale jak chce się mieć BMW to trzeba pójść na ustępstwa 😄 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.05.2025 o 22:12, MMiko napisał(a):

Gratulacje! I jak pierwsze wrażenia z prowadzenia?

Odnośnie progów to też jestem tym zaskoczony. W obecnym mam fajnie osłonięte progi przez drzwi. W X5 progi są niesamowicie szerokie i nieosłonięte od błota. Na bank nogawki będą często ubrudzone. No ale jak chce się mieć BMW to trzeba pójść na ustępstwa 😄 

Prowadzenie - przepasc wzgledem Audi, na korzysc BMW. Jedynie mam wrazenie, ze Audi bylo bardziej stabilne podczas jazdy na wprost autostradą, ale musze zrobic wiecej km, zeby ostatecznie stwierdzic.

Edytowane przez Semtex93
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Pojechalem do AutoRest i wyjasnilo sie czemu mialem takie odczucia, ze auto niestabilne na autobahnie… Polowa parametrow na czerwono. Tak BMW wypuszcza z fabryki. 

Edytowane przez Semtex93
  • ??? 2
Opublikowano
2 godziny temu, Semtex93 napisał(a):

Pojechalem do AutoRest i wyjasnilo sie czemu mialem takie odczucia, ze auto niestabilne na autobahnie… Polowa parametrow na czerwono. Tak BMW wypuszcza z fabryki. 

Parametrów?

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, buster12 napisał(a):

Koledze Semtex chodzi o zbieżność kół.

Chodzi mi nie tylko o zbieznosc kół, ale tez kąty pochylenia kół, geometryczna oś jazdy itd.

Edytowane przez Semtex93
Opublikowano

Mój 60i rocznik 25 ma zupełnie czarną tą „łamaną” listwę pod ekranem, w ktora sa wbudowane nawiewy. Tymczasem na zdjeciach lci widzę, że na tej listwie jest motyw graficzny, jakaś siatka rombow (przykladowe zdjecie z netu w zalaczniku). Jak jest u Was? To jakas wprowadzona oszczednosc w ostatnich modelach, czy moze 60i tak maja, ze maja to całe czarne?

IMG_0669.jpeg

Opublikowano

Jechalem ostatnio X6M LCI znajomego i tez to bylo czarne. Od razu rzuca sie w oczy, bo ja mam w swoim 40i wlasnie te romby, ktore z karbonowymi dekorami lepiej wygladaja, niz ten czarny plastik)

Podejrzewam, ze w 60i ma to samo

Opublikowano
19 minut temu, robert0707 napisał(a):

Jechalem ostatnio X6M LCI znajomego i tez to bylo czarne. Od razu rzuca sie w oczy, bo ja mam w swoim 40i wlasnie te romby, ktore z karbonowymi dekorami lepiej wygladaja, niz ten czarny plastik)

Podejrzewam, ze w 60i ma to samo

Tak, te romby fajnie wyglądają

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Całe czarne w mojej

Edytowane przez maciek_w

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
2 minuty temu, Semtex93 napisał(a):

M60i ma tę listwę zawsze całą czarną, a po prawej, zamiast <<< X5 >>>, powinno być M.

Tak, to ///////m podswietlone sie zgadza😀

• Lubię to 1
Opublikowano

To co jeszcze zauwazylem w m vs. cywil to inne kluczyki. Tzn kształt ten sam, ale materiał wykonania zdecydowanie lepsze w m

Opublikowano
10 godzin temu, Marchall napisał(a):

Mój 60i rocznik 25 ma zupełnie czarną tą „łamaną” listwę pod ekranem, w ktora sa wbudowane nawiewy. Tymczasem na zdjeciach lci widzę, że na tej listwie jest motyw graficzny, jakaś siatka rombow (przykladowe zdjecie z netu w zalaczniku). Jak jest u Was? To jakas wprowadzona oszczednosc w ostatnich modelach, czy moze 60i tak maja, ze maja to całe czarne?

IMG_0669.jpeg

Ja w 40d LCI mam romby. Pewnie M60i ma prostą listwę.

Opublikowano
4 godziny temu, Marchall napisał(a):

To co jeszcze zauwazylem w m vs. cywil to inne kluczyki. Tzn kształt ten sam, ale materiał wykonania zdecydowanie lepsze w m

A jakie są w M? Piano black? A w cywilnej chropowaty plastik?

Opublikowano
22 godziny temu, buster12 napisał(a):

A jakie są w M? Piano black? A w cywilnej chropowaty plastik?

Pół piano black, drugie pół też w połysku takim grafitowym ale to jakiś inny materiał (ceramiczny?), cięższy, przez co kluczyk jest cięższy w pozytywnym tego slowa znaczeniu. Jak dla mnie ten z m to zmiana na duzy plus vs kluczyk z poprzedniej generacji (ten bez wyświetlacza), natomiast ten z cywilnej wersji to zmiana na minus (niestety cheapowaty)

Opublikowano
40 minut temu, Marchall napisał(a):

Pół piano black, drugie pół też w połysku takim grafitowym ale to jakiś inny materiał (ceramiczny?), cięższy, przez co kluczyk jest cięższy w pozytywnym tego slowa znaczeniu. Jak dla mnie ten z m to zmiana na duzy plus vs kluczyk z poprzedniej generacji (ten bez wyświetlacza), natomiast ten z cywilnej wersji to zmiana na minus (niestety cheapowaty)

Ja w LCI 2024 mam takie:

https://allegro.pl/oferta/bmw-u06-g60-g70-u11-g05-g07-oryginalny-kluczyk-do-bmw-seria-g-u-433mhz-16933486436?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=c7bb858b-d528-4425-a12b-55946f86fefe&utm_content=8a4596f2c51f#

ale chyba 2025 dostały downgrade i mają z chropowatym plastikiem.

Opublikowano
33 minuty temu, buster12 napisał(a):

Ten z Twojego linka to taki z wersji cywilnej. Ten z 60i to taki jak w linku poniżej. Na zdjeciach roznia sie niby tylko odcieniem, ale w ręku różnica w materiałach i odbiorze jest spora

https://allegro.pl/oferta/bmw-u06-g60-g70-u11-g05-g07-oryginalny-kluczyk-do-bmw-seria-g-u-433-92-mhz-16064153222

Opublikowano
10 godzin temu, Marchall napisał(a):

Ten z Twojego linka to taki z wersji cywilnej. Ten z 60i to taki jak w linku poniżej. Na zdjeciach roznia sie niby tylko odcieniem, ale w ręku różnica w materiałach i odbiorze jest spora

https://allegro.pl/oferta/bmw-u06-g60-g70-u11-g05-g07-oryginalny-kluczyk-do-bmw-seria-g-u-433-92-mhz-16064153222

Fajnie, że chociaż w M zachowali wagę kluczyka, bo poprzedniej generacji klucze były ciężkie i jakoś tak przyjemnie leżały w dłoni.. Na szczęście moje kluczyki od nowości leżą głęboko w szufladzie, do serwisu jeżdżę z Service Card a na co dzień używam Digital Key 🙂

Opublikowano

Fakt - kluczyk w X5 LCI 40d M pakiet pro - jest z najtanszego chropowatego plastiku, jest lekki i wydaje sie tani.