Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 19.01.2025 o 20:46, MMiko napisał(a):

Może nie będzie tak źle, ale temat spryskiwacza już poruszyliśmy z siostrzeńcem i pewnie będziemy coś działać (ma warsztat specjalizujący się w VAGach, ale inne marki też ogarnia i doposaża)

wracam do tematu kamery ze spryskiwaczem > czy ktoś już może coś "próbował" przekładać/dokładać?

Opublikowano

PPF + ceramika kładziona przez dilera, przerabiał ktoś? Konkretnie chodzi o inchcape wawa. Dają radę? Kusi opcja że odbiór już gotowego zafoliowanego auta z salonu. Nie trzeba zaraz pozniej odstawiac na kilka dni do detailera

Opublikowano
42 minuty temu, Marchall napisał(a):

PPF + ceramika kładziona przez dilera, przerabiał ktoś? Konkretnie chodzi o inchcape wawa. Dają radę? Kusi opcja że odbiór już gotowego zafoliowanego auta z salonu. Nie trzeba zaraz pozniej odstawiac na kilka dni do detailera

Daj do detailspot - zabiora auto lawetą z salonu i odwiozą lawetą do salonu, a Ty odbierzesz auto od dilera i od razu bedziesz korzystal.

Opublikowano
6 godzin temu, Marchall napisał(a):

Zazwyczaj do salonu przyjeżdża detailer który to robi a salon dolicza marze. Lepiej jednak wrzucić to do kogoś sprawdzonego.

• Lubię to 4
Opublikowano
W dniu 18.03.2025 o 11:08, BigCactus napisał(a):

Masz na myśli dwie rury po każdej stronie (czyli łącznie 4)? Tak ma tylko M50i/M60i.

Tak o to mi chodzi. M-ki mają większe wydechy. W 40i widziałem dwa podwójne, ale trochę schowane w zderzaku.

W dniu 18.03.2025 o 06:35, buster12 napisał(a):

Tak, każda benzyna w g05 ma podwójne końcówki, ale wątpię, że uda się je wyciągnąć samymi końcówkami bez zmiany wydechu końcowego - rury są dość ciasno zestawione.

No właśnie tego się obawiam 😕 Do tego mogą wyjść dość ciasno przy zderzaku. Zobaczę to jeszcze raz na żywo i jak już będę miał samochód to zamówię na próbę 😉 
Korci mnie to niesamowicie 😄

W dniu 18.03.2025 o 11:32, tommy_vercetti napisał(a):

@MMiko @BigCactus

W wersji 40i LCI z pakietem M (obecnie chyba M PRO) posiadają dwie podwójne (łącznie 4) rury wydechowe. Zmieniło się to względem pre-LCI. Z wyciągnięciem samymi końcówkami raczej będzie problem. 6:42 na załączonym video

O to dokładnie chodzi 🙂 Oglądałem nie wiem czy nie ten sam egzemplarz, tylko stał w Libertowie przed salonem.

Mam pakiet M i Mpro, więc dobrze, że kupuję LCI 😄

W dniu 18.03.2025 o 11:32, geno1234 napisał(a):

40i z pakietem m pro 

image.thumb.png.c42d946e750c9dcb6ff4cdc3604933c3.png

Czyli tak to będzie u mnie wyglądać 🙂  Dzięki 🙂 

Opublikowano
6 godzin temu, Roberto1 napisał(a):

Czy kolor Marina Bay można zamówić z 40i ? Ktoś próbował?

Ze srogą dopłatą można jako individual. W normalnej palecie tylko m60 i full m

Opublikowano (edytowane)

Pytanie do osob ktore maja x5 m60i. Jaką macie czcionkę (prędkość, temperatura itp)? Zwykłą jak w cywilnych (okrągłą) czy emkową (lekko kwadratową)? Na filmikach na yt są różne, na jednym taka na innym druga. Moze to zalezne od regionu?

Edytowane przez Marchall
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem mam takie same “zegary” (czytaj: grafikę na wyświetlaczach) jak w każdym innym G05

Wnioskuję tak po jazdach X6 40i, które dostałem jako auto zastępcze na jeden dzień

Na marginesie dodam, że byłem bardzo zaskoczony dużą różnicą w projekcie wnętrza między X5 i X6. Ponadto pozycja za kierownicą w X6 wydała mi się o wiele lepsza i polubiłem także wyraźnie niższe usadowienie fotela w X6 vs X5… gdyby tylko nadwozie nie było tak koszmarne od słupka B w tył… kupiłbym X6

Edytowane przez maciek_w

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
8 minut temu, maciek_w napisał(a):

Moim zdaniem mam takie same “zegary” (czytaj: grafikę na wyświetlaczach) jak w każdym innym G05

Wnioskuję tak po jazdach X6 40i, które dostałem jako auto zastępcze na jeden dzień

Na marginesie dodam, że byłem bardzo zaskoczony dużą różnicą w projekcie wnętrza między X5 i X6. Ponadto pozycja za kierownicą w X6 wydała mi się o wiele lepsza i polubiłem także wyraźnie niższe usadowienie fotela w X6 vs X5… gdyby tylko nadwozie nie było tak koszmarne od słupka B w tył… kupiłbym X6

https://youtu.be/G4ITbYSSk7Q?feature=shared

tutaj w okolicach 7 min, film z m60i ale czcionka m.in. predkosci, ustawienia teperatury wewnatrz auta taka jak pełnej emki. Nie chodzi mi o motywy zegarow ktore mozna zmieniac a jedynie o czcionke. W konfiguratorze na bmw.pl, na wizualizacjach wnetrza, tez jest inna czcionka w m60i i inna w cywilnych wersjach. Zastanawiam sie jaka bedzie w moim, szczerze ta emkowa fajniejsza

Opublikowano

Siedziałem ostatnio w m60i 2023 i była tam czcionka M'kowa. Teraz sprawdzam ogłoszenia na otomoto i wszystkie m60i mają podobnie.

• Dziękuję 1
Opublikowano
25 minut temu, buster12 napisał(a):

Siedziałem ostatnio w m60i 2023 i była tam czcionka M'kowa. Teraz sprawdzam ogłoszenia na otomoto i wszystkie m60i mają podobnie.

Sprawdzilem na otomoto 2 oferty i jeden m60i ma m’kowa czcionke a drugi zwykłą🤦🏻‍♂️

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Marchall napisał(a):

Sprawdzilem na otomoto 2 oferty i jeden m60i ma m’kowa czcionke a drugi zwykłą🤦🏻‍♂️

Chyba patrzymy na różne ogłoszenia, bo obydwie mają M'kowe - te za 601 i 535k.

Edytowane przez buster12
Opublikowano
50 minut temu, maciek_w napisał(a):

Siedziałem ostatnio w salonie w X6 i dziwnie się w tym samochodzie czułem.

Szyba czołowa tak dziwnie pochylona, miałem wrażenie, że pole widzenia sporo mniejsze niż w innych samochodach. Tak jakby to było spłaszczone X5 😄

Może drobiazg, ale w X6 nie było rączek na podsufitce.

Opublikowano

Panowie odpowiedzcie mi jeszcze na dwa pytania:

Ile kosztuje wymiana oleju w 40i?

Ile kosztuje przegląd w ASO?

Sprzedawca mówi, że nie warto kupować pakietu serwisowego, a na wymianę oleju przywozić swój olej.
Robię małe przebiegi.

Opublikowano
5 godzin temu, Marchall napisał(a):

Pytanie do osob ktore maja x5 m60i. Jaką macie czcionkę (prędkość, temperatura itp)? Zwykłą jak w cywilnych (okrągłą) czy emkową (lekko kwadratową)? Na filmikach na yt są różne, na jednym taka na innym druga. Moze to zalezne od regionu?

podjadę do szwagra (ma 30d) i porównam "na żywo"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie są takie, jak na obrazku poniżej. To “zwykłe” czy “emkowe”? 

Chętnie zobaczę ten drugi wariant, jeśli mam “emkowe”, bo nigdy nie zwróciłem uwagi na to, że są odmienne wersje 

IMG_9274.jpeg

Opublikowano
30 minut temu, maciek_w napisał(a):

Chętnie zobaczę ten drugi wariant, jeśli mam “emkowe”, bo nigdy nie zwróciłem uwagi na to, że są odmienne wersje 

IMG_9274.jpeg

Czcionka jak m👍

• Dziękuję 1
Opublikowano
21 minut temu, _holek napisał(a):

Mam zupełnie inne w M 🙂

Czcionka w m jest „kwadratowa” jak u macka_w na grafice. To jaka u Ciebie? 

Opublikowano
2 godziny temu, maciek_w napisał(a):

IMG_9274.jpeg

7cj9d3xblryeb3fvora7xb3x8.jpg?pxc_expire

Godzinę temu, _holek napisał(a):

Mam zupełnie inne w M 🙂

bo X5MC ma inny wzór i inne, ciekawsze rzeczy do wyświetlania na zegarach..

Used-2024-BMW-X5-M-Competition-170553520

• Lubię to 1
Opublikowano

te czcionki z x5mc i z m60i bardzo podobne, dopiero jak widzę je obok siebie to widzę subtelne różnice. Pisze tu o czcionkach a nie o calych grafikach bo te wiadomo ze inne

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ezoteryka jak dla mnie 🤣