Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Czy ktoś z Was próbował montażu poliftowych lamp do pre LCI? 

W g31 zrobiłem to w ASO, ale w przypadku x5 już nie mają takiej opcji. 

Opublikowano

Nie próbowałem, ale w poniższym linku znajdziesz 11 stron w temacie. Czy wątek zawiera odpowiedzi na wszystkie pytania, nie wiem, przejrzałem tylko pierwszą stronę. Jest to w języku angielskim, nie wiem czy się nim posługujesz, ale jeśli nie, to nie powinien to być problem, bo obecnie przeglądarki mają moduły tłumaczące. Mam nadzieję, że pomoże to w temacie.

https://g05.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=2010742

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ten wątek zszedł na "psy" od drugiej strony, przez kilka stron (całości nie dałem rady czytać) jest tylko mowa o lampach z ali e....... a na ostatniej stronie jak odzyskać przez bank wydaną za te lampy kasę.

Opublikowano

Dzięki, już się dowiedziałem u codersów, że nie ma szans.  Cytat"lampy w LCI działają całkowicie inaczej niż w pre LCI. To są już lampy z własnymi modułami a w pre lci sterowane kablami z BDC. "

Opublikowano

Oryginały to na pewno nie jest plug&play. Natomiast można kupić gotowe na ali ex... jak koledzy w USA, tylko część jak słusznie napisał Krzyś, narzekała na różne rzeczy i sprzedawców. Ale pewnie da się kupić w miarę ok, jeśli ktoś bardzo chce.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

A po co w ogóle wymieniać lampy na LCI? te wcześniejsze IMHO ładniejsze. Podobnie jak przednie... (mówię to jako posiadacz wersji poliftowej)

Edytowane przez maciek_w
  • Lubię to 2

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

Uuu Panie, tu już otwierasz puszkę Pandory 🙂. Bo przecież z gustami się nie dyskutuje. Pewnie będzie tyle samo zwolenników jednych i drugich. I najdłuższa dyskusja tego nie rozstrzygnie.

• Lubię to 3
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
21 godzin temu, kenhor napisał(a):

Uuu Panie, tu już otwierasz puszkę Pandory 🙂. Bo przecież z gustami się nie dyskutuje. Pewnie będzie tyle samo zwolenników jednych i drugich. I najdłuższa dyskusja tego nie rozstrzygnie.

Odrobina prowokacji nie zaszkodzi. Wątek się rozrusza 😉

• Haha 1

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

No jak dla mnie LCI dużo ładniejsze. Szczególnie tył. W pre LCI tył świeci bardzo słabo, a linie led nie są wyraźne zarysowane tak jak w LCI (wygląda jakby punktowo miały zaraz zgasnąć). Przód, kwestia preferencji. Led wygląda nieźle, ale daje mniejsze efekty. Laser daje dobre efekty (choć gorsze niż adaptive led LCI) , ale wizualnie nie różni się prawie w ogóle od X3 g01 pre LCI. 

• Lubię to 2
Opublikowano

Tył LCI w ciemnych kolorach - super. Najlepiej w czarnym, bo nie widac czarnych plastików wokół nowego wzoru lampy. Przy jasnych kolorach niestety widac, ze to ulep, bo nie chcialo im sie zmieniac kształtu blachy i dodali te czarne plastiki wszedzie w lampie.