Skocz do zawartości

RABATY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
15 godzin temu, Marc24 napisał(a):

40% powiadasz? Niedługo za darmo zaczną te BM-ki rozdawać. Ja na swoją dostałem od dobrego kolegi 20% na flotę i to był max co mógł mi dać. Tzn pewnie sobie jeszcze zostawił ze 3% ale mam to gdzieś bo i tak byłem bardzo zadowolony. Tym bardziej, że teraz podpięcie kogoś pod flotę nie jest już takie proste jak kiedyś. A w rabaty rzędu 30 czy tym bardziej 40% nie uwierzę jak nie zobaczę czyjejś faktury z takim rabatem. Z tego co wiem seria 5 bardzo dobrze się sprzedaje więc po co mieliby tak wysoko rabatować te auta.

nie ma rabatów 30-40% nawet największe floty mają mniej niż 30%

osoba fizyczna , podpięta pod flotę , biorąca "pseudo" demo , czyli od nowości śmiga samemu autem + akurat super potrzeba dealera + dodatki z centrali to max 25%

male-bmw-2.png
  • Odpowiedzi 188
  • Wyświetleń 47 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Dzisiaj zamówione nowe M5 G90 Frozen Deep Grey, do produkcji, opcja "wszystko" (bez karbonowego dachu) - 17% rabatu na moje zamówienie Dzięki temu, że jest taka nagonka na masę tego auta moż

• scooterek
    scooterek

Wspaniale dudni o niewygłuszone drzwi :D

• W BMW chyba jakieś grupy zawodowe miały preferencyjne warunki (lekarze?). Kilka lat temu jak współpracowałem z Sii to oni przy okazji innych łakomych kąsków dawali taki benefit, że było 20% rabatu na

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Dokładnie. Ja jakbym nawet dostał u jakiegoś brokera czy gdzieś w Polsce 2-3 oczka więcej to i tak wziąłbym u kolegi bo zakup u niego wiąże się potem z różnymi dodatkowymi korzyściami a, w razie potrzeby zawsze mogę na niego liczyć. Niech chłop też coś zarobi.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
5 godzin temu, wehyr napisał(a):

nie ma rabatów 30-40% nawet największe floty mają mniej niż 30%

osoba fizyczna , podpięta pod flotę , biorąca "pseudo" demo , czyli od nowości śmiga samemu autem + akurat super potrzeba dealera + dodatki z centrali to max 25%

Dokładnie miesiąc temu dostałem ofertę zakupu I5 z 40% rabatem - także są takie rabaty, ale dotyczą głównie elektryków (bo wchodzi nowy model, bo się nie sprzedaje, etc.).

Opublikowano
  • Moderatorzy

Chodzi o rabaty od pewnego znanego brokera, faktycznie, cyfry są tam potężne (40%) ale wiąże się to z pewnym nietypowym finansowaniem a nie tradycyjnym leasingiem.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, BigCactus napisał(a):

Dokładnie miesiąc temu dostałem ofertę zakupu I5 z 40% rabatem - także są takie rabaty, ale dotyczą głównie elektryków (bo wchodzi nowy model, bo się nie sprzedaje, etc.).

aaa o tym badziewiu ja nie mówię , zapomniałem że ktoś to sprzedaje , nie znam się na odkurzaczach , nie wiem czy rabaty sa 0 czy 75% , sorry , pisałem o normalnej motoryzacji w której słychać dźwięk pracy motoru :)

male-bmw-2.png
Opublikowano
4 godziny temu, Randall napisał(a):

Chodzi o rabaty od pewnego znanego brokera, faktycznie, cyfry są tam potężne (40%) ale wiąże się to z pewnym nietypowym finansowaniem a nie tradycyjnym leasingiem.

Dokładnie, pytanie było o zakup za gotówkę, nie leasing. I nie chodzi o elektryka tylko o 540d. I zakup nie jest w PL a DE. Cena w EUR.

A że PLN mocny to pewnie dodatkowy zysk na kursie. Nie będę kopiował ogłoszenia, bo zaraz ktoś coś. Mam wrażenie, że temat odpłynął. Kolega miał pytanie o rabat przy gotówce za 540d, a tutaj elektryki, leasingi, a u kolegi to, u szwagra tamto....

Opublikowano
7 godzin temu, wehyr napisał(a):

aaa o tym badziewiu ja nie mówię , zapomniałem że ktoś to sprzedaje , nie znam się na odkurzaczach , nie wiem czy rabaty sa 0 czy 75% , sorry , pisałem o normalnej motoryzacji w której słychać dźwięk pracy motoru :)

hehe, ja chyba wolę tylni napęd w i5 niż dźwięk "prawdziwego" silnika z głośników, 3 cylindrowe przednionapędowe BMW lub "x-drive" na haldexie w X1.....

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
9 godzin temu, czesiek25 napisał(a):

hehe, ja chyba wolę tylni napęd w i5 niż dźwięk "prawdziwego" silnika z głośników, 3 cylindrowe przednionapędowe BMW lub "x-drive" na haldexie w X1.....

życie :)

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
18 godzin temu, FUX napisał(a):

Od przedwczoraj -23% na G61. Info od dwóch dealerów. Finansowanie obce.

coś chyba nie schodzą im , a byłem blisko zamówienia g90 ;p

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

może dlatego dają też wyższy, że na przyszły rok zaplanowano lci

Opublikowano

Powracając do mojego pytania dotyczącego rabatu na BMW 540d przy zakupie za gotówkę — po wałkowaniu tematu rabatów z praktycznie każdym salonem w Polsce finalnie udało mi się wynegocjować 22,30% rabatu oraz dodatkowo M Track Day w cenie.

Lepszej oferty nie udało mi się uzyskać. Wiele salonów już przy poziomie 18% rabatu kończyło rozmowy i nie było zainteresowanych dalszymi negocjacjami. Jeden z salonów napisał nawet, że „u nich liczy się jakość obsługi, a nie procent rabatu” — biorąc pod uwagę, że oferowali 18%, te dodatkowe 4% różnicy to jednak całkiem spora kwota za tę jakość obsługi w samochodzie za 473 600 po konfiguratorze😉

W każdym razie dzięki wszystkim za pomoc, za jakieś 3 miesiące odbiór samochodu.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
17 godzin temu, Mersilesik napisał(a):

Powracając do mojego pytania dotyczącego rabatu na BMW 540d przy zakupie za gotówkę — po wałkowaniu tematu rabatów z praktycznie każdym salonem w Polsce finalnie udało mi się wynegocjować 22,30% rabatu oraz dodatkowo M Track Day w cenie.

Lepszej oferty nie udało mi się uzyskać. Wiele salonów już przy poziomie 18% rabatu kończyło rozmowy i nie było zainteresowanych dalszymi negocjacjami. Jeden z salonów napisał nawet, że „u nich liczy się jakość obsługi, a nie procent rabatu” — biorąc pod uwagę, że oferowali 18%, te dodatkowe 4% różnicy to jednak całkiem spora kwota za tę jakość obsługi w samochodzie za 473 600 po konfiguratorze😉

W każdym razie dzięki wszystkim za pomoc, za jakieś 3 miesiące odbiór samochodu.

i gdzie finalnie zamówiłeś ?

male-bmw-2.png