Skocz do zawartości

G21 - Msport, 19" 791M, RWD, spliter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 6.05.2026 o 22:14, adiki napisał(a):

Przyszła ładna pogoda i zacząłem w przeważającej większości jeździć z kontrolą trakcji w trybie Traction aka DTC. I tak sobie o Tobie pomyślałem @MedicuS i o Twoich hamulcach. Czy Ty na codzień jeździsz w tym trybie lub DSC OFF ze Twoje hamulce tyle wytrzymują? ;D

Można jeździć w trybie trakcji na codzień? A to nie tylko do LC i na jakieś nieutwardzone tereny jak jest w opisie?

• Odpowiedzi 516
  • Wyświetleń 41,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• MedicuS
    MedicuS

Auto wyprodukowane 🤩 Czeka na transport ;)

• Kolejny urlop i kolejny wyjazd za mną. Tym razem połączenie Włoch i Francji.   Chcieliśmy zobaczyć to czego nie zdążyliśmy w maju, czyli Portofino i Genuę, oraz San Remo, Saint Tropez, Monako, Ca

• Trochę się zapuściłem z tematem,  aczkolwiek km mijają, przeglądy co max 15 tys. Obecnie 131 tys bezusterkowo. To co mnie drażniło od początku,  drażni nadal,  ale bardzo poczciwy wół robocz

Opublikowane grafiki

Opublikowano
2 godziny temu, wehyr napisał(a):

i właśnie tutaj o to chodzi !!!
Auto , systemy , 2,5 tony , bezpieczeństwo , cisza , samo zahamuje , stanie dęba jak trzeba prawie , w zakręcie ESP i 20 innych systemów pomoże , nawet w torze jazdy Cię utrzyma !!! Każdy de teraz automatem i nowym bmw potrafiłby jeździć , natomiast gokart ??
Waga nie wiem 200kg , zero systemów , hamulce działa zero -- jedynkowo , za mocno wciśniesz w zakręcie lecisz na bandę , nauka toru jazdy , zachowania samochodu bez systemów , głośne , wiat dookoła , wrażenie większej prędkości 100km/h a czuje się jak w aucie 200+ , nauka reakcji na różne sytuacje bez wsparcia komputerów ..... No nie wiem dla mnie jazda nowym m3 to żadna frajda, natomiast gokartem 30 koni już tak :D

No jazda nowym m3 3 tys. km na rok do sklepu po bulki to nie dziwne, ze zadna frajda. Trzeba za granice swojego powiatu czasem wyjechac i w kazdym samochodzie moze byc frajda. Jeden woli posiadac, drugi uzywac, ale aa podtrzymuje swoje... Jezdzisz gokartem dla zabawy, a nie dla nauki opanowania jazdy czymkolwiek. Nie usprawiedliwiajmy hobby :) Chcesz opanowac auto idziesz na kurs bezpiecznej jazdy, ADAC, BMW Expirience itd.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, wehyr napisał(a):

raczej masa nie ma nic do powiedzenia :) masa kierowcy dociążana w normalnym miejscu jest do 90kg , to jeżeli dorosła osoba waży więcej to albo ktoś jest kulturystą albo lubi jeść dużo pączków :P

W Krakowie nie ma ani jednego toru gdzie doważają, daje im radę i bez tego ;)

Mój syn jest wyższy ode mnie (192 vs 187) ale lżejszy 🫣

2 godziny temu, GR napisał(a):

o matko! oni się tak spaśli czy Ty tak dobrze formę trzymasz? 😁 tam oprócz talentu 😉 to masa kierowcy ma wiele do powiedzenia 😉

U nas masa jest kluczowa, ale muszę kiedyś spróbować toru z doważeniem )

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
46 minut temu, karlos91 napisał(a):

No jazda nowym m3 3 tys. km na rok do sklepu po bulki to nie dziwne, ze zadna frajda. Trzeba za granice swojego powiatu czasem wyjechac i w kazdym samochodzie moze byc frajda. Jeden woli posiadac, drugi uzywac, ale aa podtrzymuje swoje... Jezdzisz gokartem dla zabawy, a nie dla nauki opanowania jazdy czymkolwiek. Nie usprawiedliwiajmy hobby :) Chcesz opanowac auto idziesz na kurs bezpiecznej jazdy, ADAC, BMW Expirience itd.

Mój orzeł zaczął kurs na prawko, jak tylko zda, zaraz wyląduje na szkoleniu 😎

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Członkowie klubu
2 godziny temu, wehyr napisał(a):

raczej masa nie ma nic do powiedzenia :) masa kierowcy dociążana w normalnym miejscu jest do 90kg , to jeżeli dorosła osoba waży więcej to albo ktoś jest kulturystą albo lubi jeść dużo pączków :P

Kto nie lubi? 😁😁
Ale raczej nie myślałem o pro ligach pisząc o "gokartach" 😉

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 8.05.2026 o 13:49, karlos91 napisał(a):

hahaha dobre , dobre :D ja mam kilk aut i nie musze tu o innych niż BMW pisać bo to forum BMW :D akurat tymi robię ile robię po bułki po to są , szkoleń miałem x różnymi autami , akurat tymi na tor nie jeźdżę :D gokart to nauka opanowania samochodu , bmw m3 jedzie samo i jest nudne :D nawet po wyłączeniu systemów ....

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Auto wyprodukowane 🤩

Czeka na transport ;)

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Planowo 21 maja ma być w Warszawie, ok 25 maja w BB ;)

Także jest szansa, że na wyścig na Redbull Ringu będzie czym pojechać )

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 8.05.2026 o 13:45, GrzegorzKo napisał(a):

Można jeździć w trybie trakcji na codzień? A to nie tylko do LC i na jakieś nieutwardzone tereny jak jest w opisie?

A czemu nie można by jeździć w tym trybie? Jak ktoś ma jaja to i w DSC OFF może jeździć choć tutaj bardziej by się przydały umiejętności ;)

Edytowane przez adiki

IMG_9513.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, adiki napisał(a):

A czemu nie można by jeździć w tym trybie? Jak ktoś ma jaja to i w DSC OFF może jeździć choć tutaj bardziej by się przydały umiejętności ;)

W DSC OFF akurat często się bawie, zimą po krk non stop xD W kolejna zime az sie boje czy mnie nie przyfilują gdzieś za szlaczki

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
11 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

W DSC OFF akurat często się bawie, zimą po krk non stop xD W kolejna zime az sie boje czy mnie nie przyfilują gdzieś za szlaczki

Ja tak do tej pory jeździłem zawsze, teraz też mam dylemat 🫣

Z tym, że łatwiej się wytłumaczyć, że Ci rwd uciekło na winklu, niż awd 😁

Chyba, że poszedłeś z przeciw skrętu i udajesz niewinnego 😁

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Robił ktoś z Was oklejenie przodu?

Możecie polecić kogoś w rejonie Krakowa?

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja oklejałem całość w Kuro

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
58 minut temu, adiki napisał(a):

Ja oklejałem całość w Kuro

Możesz podać przybliżony koszt?

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
1 godzinę temu, MedicuS napisał(a):

Możesz podać przybliżony koszt?

Przód 5k płaciłem, całość 15k.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
3 godziny temu, GrzegorzKo napisał(a):

Przód 5k płaciłem, całość 15k.

Dzięki 😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Auto od wczoraj w Polsce 💪

Leasing odpalony, w przyszłym tygodniu rejestracja i zobaczymy jaki kolor wybrałem, bo jeszcze na żywo nigdzie nie trafiłem 🫣

Przyznam, że myślałem, że się zestarzałem i już obce mi są emocje towarzyszące oczekiwaniu na diesla 😁

Jak zamówiłem i nie wiadomo było kiedy raczą wyprodukować to był luz, ale odkąd wiem, że już jest wyprodukowany to dłużą mi sie te dni 🙃

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Skąd ja to znam. A potem jeszcze kolejny tydzień żeby auto zostało oklejone i 2000km docierania 😅

IMG_9513.jpg

Opublikowano

Cieszmy się kochać diesle, tak szybko odchodzą 😪

Edytowane przez Lutek T

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
2 minuty temu, Lutek T napisał(a):

Cieszmy się kochać diesle, tak szybko odchodzą 😪

Zwłaszcza ciemne bąki odpassatowe po chipie... ehhhh

Jak sepia odmątwowa tylko na drodze, cudo moto natury jakże rzadkie już 😁

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
17 godzin temu, adiki napisał(a):

Skąd ja to znam. A potem jeszcze kolejny tydzień żeby auto zostało oklejone i 2000km docierania 😅

Dokładnie taki mam plan ;)

Umówiłem sie już w Kuro w Krakowie na oklejenie 💪

Nigdy wcześniej nie oklejałem auta, ale po białej chyba nie mam wyboru, bo przód wyglądał jakby auto poruszało się po froncie w Ukrainie 🫣

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
3 minuty temu, MedicuS napisał(a):

Dokładnie taki mam plan ;)

Umówiłem sie już w Kuro w Krakowie na oklejenie 💪

Nigdy wcześniej nie oklejałem auta, ale po białej chyba nie mam wyboru, bo przód wyglądał jakby auto poruszało się po froncie w Ukrainie 🫣

Będę u nich 3 czerwca ;) na oklejaniu nowej lampy (poprzednia przeciekała) plus generalne czyszczenie po zimie :D

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
49 minut temu, adiki napisał(a):

Będę u nich 3 czerwca ;) na oklejaniu nowej lampy (poprzednia przeciekała) plus generalne czyszczenie po zimie :D

Ja w teorii 1-2 ;)

Jeśli coś sie nie przesunie ze strony dealera.

Lampy też mają okleić u mnie

Stała tam dzisiaj taka szara, na takich samych czarnych 19", bardzo fajny wzór 😄

Edytowane przez MedicuS

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Masz na myśli felgi 995?. Ładnie pasują do szarego koloru?. Dobrze przez te szerokie ramiona widać zaciski :)?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
49 minut temu, krzysztof77 napisał(a):

Masz na myśli felgi 995?. Ładnie pasują do szarego koloru?. Dobrze przez te szerokie ramiona widać zaciski :)?

Wg mnie bardzo ładnie, akurat nie zwróciłem uwagi, bo stała pod kątem, ale myślę, że podobnie jak w moich ex 19", czyli widać ;)

Wydaje mi się że są tylko jedne czarne to chyba właśnie te 995 🤔

BMW F20 - było

BMW G21  - było