Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jakby kogoś interesowało, to tak wygląda dostęp do filtra kabinowego w G20 (UK)

20210424-074630.jpg

20210424-074634.jpg

20210423-140035.jpg

20210423-140259.jpg

20210423-140529.jpg

20210423-140731.jpg

20210423-140741.jpg

Screenshot-20210428-192515-Adobe-Acrobat.jpg

Screenshot-20210428-192536-Adobe-Acrobat.jpg

Screenshot-20210428-192552-Adobe-Acrobat.jpg

Edytowane przez Hamera
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki @Hamera :cool2: gdzie to leży , tam gdzie schowek przed pasażerem ?
Opublikowano
W jakich interwałach wymieniacie filtr kabinowy? Co rok, co xx km? Czy ten OE BMW różni się od manna albo Febi?
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
W jakich interwałach wymieniacie filtr kabinowy? Co rok, co xx km? Czy ten OE BMW różni się od manna albo Febi?

Jeśli o mnie chodzi we wszystkich dotychczasowych autach wymieniałem co rok lub co 30 tys km, zawsze OE. Przy okazji - najlepiej samemu to wymienić, ponieważ ASO nie odkurza wnęki, w której jest filtr (pytałem o to, nie posiadają odkurzacza). Jak to robiłem sam, to zawsze wyciągałem dużo syfu z okolic filtra. Sama wymiana to za mało.

Opublikowano
To miejsce to standard przecież.

Może w nowszych autach to już standard ale w starszych np e87 ten filtr był pod maską przy szybie i był 3 razy większy.

Opublikowano
To miejsce to standard przecież.

Może w nowszych autach to już standard ale w starszych np e87 ten filtr był pod maską przy szybie i był 3 razy większy.

No właśnie. Jak już mowa o Oplu zarówno Vectra B, jak i C normalnie pod maską bez kombinowania:) Właśnie nie bardzo rozumiem dlaczego w nowszysch jest takie miejsce mało wygodne.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej, pytanie mam.

Na trzecim zdjęciu ta wtyczka od lampki. Za cholerę nie mogę jej wypiąć. Próbuję wciskać zapadkę w tym okienku małym od góry ale wtyczka nie wychodzi.

Tam jest jakiś patent? Bo nie chcę nic rozwalić.... poddałem się wczoraj żeby nie uszkodzić plastiku bo szarpałem się dość mocno z tym.

Pomocy! :)

• 8 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Do G20/G21 dostępne są filtry kabinowe/mikrofiltry o numerach 64119382885 i 64119382886. Są jakies różnice miedzy tymi filtrami?
Na zdjęciach z pierwszego postu widać 9382886. Do wersji europejskiej (z kierownicą po lewej stronie) będzie taki sam?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tańszy redukuje sadzę, eliminuje większość nieprzyjemnych zapachów oraz zatrzymuje ozon, tlenki azotu i dwutlenek siarki. Droższy dodatkowo zapewnia ochronę przeciw alergenom, zapobiega rozwojowi pleśni i bakterii na powierzchni filtra oraz blokuje cząstki o wielkości 2,5 µm.

Do wersji z kierownicą po lewej stronie powinien być taki sam. Zawsze można sprawdzić w katalogu.

Opublikowano
W dniu 28.01.2023 o 00:34, rafaeelloo napisał(a):

Czy gdzieś można/trzeba odfajkować wymianę tego filtra? 🙂 np. wchodząc w jakieś magiczne menu? 🙂

Czy trzeba? tak bo za chwilę po inspekcji olejowej w MyBMW pojawił się komunikat o wymianie mikrofiltra. Akurat po tym jak już sobie sam wymieniłem... Super bo teraz zapłacę drugi raz w ASO za wymianę ❤️ 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzisiaj dobrałem sie do tego filtra. W moim g21 od nowości siedzi 9382886 tak jak na zdjęciach z pierwszego postu.
Cała wymiana trwa 10 minut z czego połowa czasu na spasowanie tego plastikowego panelu.

Opublikowano
W dniu 25.07.2023 o 06:19, rafaeelloo napisał(a):

Czy trzeba? tak bo za chwilę po inspekcji olejowej w MyBMW pojawił się komunikat o wymianie mikrofiltra. Akurat po tym jak już sobie sam wymieniłem... Super bo teraz zapłacę drugi raz w ASO za wymianę ❤️ 

Jak najprościej odfajkować tę wymianę?