Skocz do zawartości

Opóźnienia w odbiorze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Na czym opierasz swoje przypuszczenia? Starałem się poszukać jakiś przecieków które by na to wskazywały ale nic nie byłem w stanie znaleźć. Jedyne co znalazłem w tym kontekście to to że ludzie są zadowoleni ze swoich 3ek wyprodukowanych w Meksyku https://g20.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1728302.

IMG_9513.jpg

• Odpowiedzi 299
  • Wyświetleń 48 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Opublikowano

Jesli cos jest teraz osobną opcją, to wiadomo to było już podczas zamawiania. Z pozostałych "januszowań" to, co by mnie najbardziej irytowało, na szczęscie nie aplikuje się do G26 (brak skóry na kierownicy, brak podświetlenia dołu drzwi i brak aluminiowego "foot rest").

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A co jak nie było opcją a nie ma w aucie, króre odbierasz? Niestety to się dzieje co w Premium nie powinno mieć miejsca... albo jakaś notyfikacja w tej sprawie, odstępstwo od tego co się zamawiało... przykre

Opublikowano
20 godzin temu, macste napisał(a):

Pamiętam, jak kilka lat temu bawiło mnie, że Mercedes CLA ma maskę bez siłowników teleskopowych. Jeszcze kilka takich „odświeżeń” i będziemy maski w BMkach za 400 tysięcy kijem podpierać 🫣.

Opublikowano

Rozumiem cięcie kosztów, ale trochę to wszystko dziwi patrząc na to jak marki nazwijmy to "nie premium" dokładają coraz to nowe wyposażenie do swoich aut i poprawiają jakość materiałów, starając się być premium, natomiast marki premium robią dokładnie na odwrót. Granica coraz bardziej zaciera się.

Pierwszy raz wsiadając do G26 w salonie, po obejrzeniu różnych testów, gdzie nasłuchałem się jak to jakość w kolejnej generacji poszła jeszcze bardziej w górę, byłem trochę rozczarowany. I nie mówię tu, że ta jakość jest zła, po prostu po wysłuchaniu różnych zachwytów spodziewałem się większego "wow" przesiadając się ze starej Alfy.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Właśnie miałem telefon od handlowca że moje zamówienie dostało kod 111 choć termin produkcji mocno w przód ustalony na luty 2024.

Edytowane przez adiki

IMG_9513.jpg

Opublikowano
41 minut temu, adiki napisał(a):

Właśnie miałem telefon od handlowca że moje zamówienie dostało kod 111 choć termin produkcji mocno w przód ustalony na luty 2024.

Ja zamawiałem w połowie lipca i u mnie cisza.

Handlowiec przy składaniu zamówienia wspominał, że jest możliwość produkcji auta jeszcze w tym roku, ale czytając ten wątek powoli tracę nadzieję 😐

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

M340 zamówiona pod koniec czerwca też jeszcze nie ma przydzielonego slotu produkcyjnego 😕 Po jakim czasie było przydzielenie slotu u szczęśliwych, którzy już odebrali? Z tego co posłyszałem przydzielają sloty na początku każdego m-ca... ile w tym prawdy?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja zamawiałem końcem lipca sam handlowiec był zdziwiony przydziałem slotu i dość dużym wyprzedzenie. Może jakiś błąd systemu 😉

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wszystko ok. Może 4er ma prio. Co mnie bardziej martwi to że chyba jest transfer produkcji 4er do Mex, w związku z czym produkcja 3ki i 4ki będzie się opóźnia... a może po prostu moje zamówienie trafiło do bazy z dużym opóźnieniem (sprzedawca)... Polityka produkcji do 4mcy od zamówienia z gwarancją ceny itd. Itp.... Ze względu na słabnącą sprzedaż samochodów mam nadzieję, że nie będzie wzrostu cen w najbliższym półroczu...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

powiedzcie proszę jakie macie terminy odbioru i kiedy zamawialiście?

Ja już chciałbym odebrać samochód a cały czas od kwietnia nie wiem co, gdzie i jak...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja zamawiałem na początku lipca m440 gc i też echo, dostałem jedynie info że są problemy z produkcją i czekają na rozwój sytuacji.

Opublikowano

Ja zamawiałem M440 w czerwcu pod slot produkcyjny, który dealer miał na wrzesień.

Slot został anulowany, nowego terminu nie ma, handlowiec nie odpisuje 😉

Edytowane przez TomekGnomek

Opublikowano

Polecam maila do BMW Polska:) U mnie pomogło przyspieszyć!

Oczywiście tylko w przypadku gdy czekacie powyżej pol roku.

PS. Jaki off jest normalnie pod koniec roku? Myślicie ze cos można jeszcze urwać z tych kilkunastu procent? Zimowe felgi lub chociaż opony?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
10 godzin temu, cieszkop napisał(a):

Polecam maila do BMW Polska:) U mnie pomogło przyspieszyć!

Oczywiście tylko w przypadku gdy czekacie powyżej pol roku.

PS. Jaki off jest normalnie pod koniec roku? Myślicie ze cos można jeszcze urwać z tych kilkunastu procent? Zimowe felgi lub chociaż opony?

Felgi z oponami w zime letnie do - 40% i na odwrot w lato 

male-bmw-2.png
Opublikowano

Ja już czekam znacznie ponad umówiony czas.

Co w tym mailu napisać, że chciałbym aby dali mi jakąś rekompensate? Ja po prostu chce i potrzebuje samochód. 

Opublikowano
W dniu 2.10.2023 o 09:48, Morris150 napisał(a):

Ja już czekam znacznie ponad umówiony czas.

Dzisiaj mało optymistycznie...

Zamówiłem samochód w marcu (na początku) miał być do 30.06.
....wskoczył na 111 z data produkcji 40/10/23....i wyskoczył na 105 bez daty produkcji.

Dealer przekazał mi info, że w tym roku się nie wyprodukuje.

Może styczeń...

Powodzenia!

Opublikowano
20 minut temu, JaPrzy napisał(a):

Dzisiaj mało optymistycznie...

Zamówiłem samochód w marcu (na początku) miał być do 30.06.
....wskoczył na 111 z data produkcji 40/10/23....i wyskoczył na 105 bez daty produkcji.

Dealer przekazał mi info, że w tym roku się nie wyprodukuje.

Może styczeń...

Powodzenia!

Czy wyskoczył przez jakieś konkretne restrykcje na wyposażenie, czy nie ma żadnych restrykcji i wyskoczył "bo tak" bez powodu?

Opublikowano

Przynajmniej coś wiesz od sprzedawcy. Mnie to unikają i nic nie wiem...

Gdym dostał telefon z informacją, że są opóźnienia i przepraszają ale nie wiedzą co i jak i kiedy będzie to bym się tak nie denerwował. Niestety tka nie jest.

Opublikowano
4 godziny temu, digitalDictator napisał(a):

"bo tak"

Wypadł i tyle.
Restrykcji nie ma.

Edytowane przez JaPrzy

Opublikowano
8 minut temu, Morris150 napisał(a):

Przynajmniej coś wiesz od sprzedawcy. Mnie to unikają i nic nie wiem...

Regularnie go zamęczam telefonami i milami.

Póki co jest kontakt.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
41 minut temu, JaPrzy napisał(a):

Wypadł i tyle.
Restrykcji nie ma.

Czyli handlowiec wcisnal kogos znajomego, czesta praktyka... 

male-bmw-2.png
Opublikowano

u mnie wygląda na to, ze wyprodukuje się w tym miesiącu. zamówione w lutym, 4 razy przesuwany termin, z wyposażeniem restrykcjogennym typu adaptacyjny zawias, asystenci professional, lasery. ale powiem szczerze ze uwierzę jak zobaczę :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I uda się w tym miesiącu? Ja właśnie dostałem informacje od dilera że będzie produkowany w lutym natomiast zamawiałem w kwietniu... 

Jak w ogóle u reszty wygląda sytuacja? Ja nie będę ukrywał ale jestem wku**iony.