Skocz do zawartości

Opóźnienia w odbiorze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktos z tu obecnych zamawiał ostatnio G22?Jakie macie terminy odbiorów?

Ja zamawiałem dwa tyg temu 430i pełna opcje,jedynie bez haka i szyberdachu,handlowiec zapewniał mnie,że odbiór będzie w sierpniu,jednakże teraz czytając forum

i tematy o problemach z produkcją i terminach odbioru G20,zaczynam mieć obawy że nie będzie to sierpien....Zadzwoniłem dziś ponownie do handlowca i znów mnie zapewnial,że wyrobią się z datą,że to inna fabryka..że G22 jest nowy i ma priorytet w produckji itd.Co o tym sądzicie?Czekać spokojnie czy szukać powoli alternatywy?

• Odpowiedzi 299
  • Wyświetleń 48 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Opublikowano

Cześć,

zamawiałem w połowie lutego z przewidywaną produkcją w maju i odbiorem w połowie czerwca. Na początku kwietnia dostałem informacje od sprzedawcy, że BMW nie przyjęło zamówienia na majową produkcję (podobno nikomu innemu z PL też nie). Teraz na przełomie kwietnia/maja ma być info czy na produkcje czerwcową się uda.

Z wyposażenia, które na forum w kontekście G20 przewijało się jako potencjalnie objęte restrykcjami nie mam nic poza listwami tetragon.

Opublikowano
Cześć,

zamawiałem w połowie lutego z przewidywaną produkcją w maju i odbiorem w połowie czerwca. Na początku kwietnia dostałem informacje od sprzedawcy, że BMW nie przyjęło zamówienia na majową produkcję (podobno nikomu innemu z PL też nie). Teraz na przełomie kwietnia/maja ma być info czy na produkcje czerwcową się uda.

Z wyposażenia, które na forum w kontekście G20 przewijało się jako potencjalnie objęte restrykcjami nie mam nic poza listwami tetragon.

Wiem, ze w g22 na tej liście jest HK.

Moje auto zamówione w styczniu i mam informację sprzed tygodnia, że termin produkcji to czerwiec.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Jak tam Wasze zamówienia?teraz widze dodali xDrive do 430i ale również obnizyli moc z 258 do 245km dla obu wersji 430i,ktos miał informacje z salonu o zmianie?
Opublikowano
Informacji nie miałem na ten temat żadnej. Co do produkcji to mam status 112 z potwierdzonym terminem na 24 tydzień roku. To będzie 14-18.06. To niby już za dwa tygodnie więc siedzę cicho, żeby nie zapeszać.
Opublikowano

Witam Panów, założyłem tu konto aby podzielić się informacją która dla kogoś z Was może być przydatna.

G22 420d, kolor Tanzanite Blue

Z wyposażenia zamówiłem m. in. :

248 Ogrzewanie kierownicy

688 Zestaw HiFi Harman Kardon Surround Sound

6DR BMW Drive Recorder

6NW Telefonia komfortowa z ładowaniem bezprzewodowym

754 Spojler tylny M

258 19" aluminiowe obręcze M Double-spoke 797 Bicolor z ogumieniem Runflat

2VL Zmienny, sportowy układ kierowniczy

490 Elektryczna regulacja szerokości oparcia

4KC Listwy ozdobne drewno szlachetne, jesion na wysoki połysk

5DN Asystent parkowania Plus z systemem kamer 360

760 Obramowania BMW Individual Shadow Line czarne na wysoki połysk

7M9 BMW Individual Shadow Line o rozszerzonym zakresie

ZBC Pakiet Business Class

ZPI Pakiet innowacji

Zamówienie złożone w połowie listopada, pierwotnie na luty-marzec, dokładnie przedwczoraj wpadło na status 150 (produkcja). O żadnych restrykcjach informacji nie ma, na chwilę obecną ma przyjść tak jak zamawiałem. Jak przyjdzie to potwierdzę czy nie zapomnieli o niczym w wyposażeniu.

Opublikowano
  • Autor
Dzieki za info,Twoje opoznienie troche mało pocieszające... sam mam zamowienie z poczatku kwietnia i niby produkcja lipiec,odbior-sierpien ale chyba marne szanse.
Opublikowano
Dzisiaj dostałem info, że moje też ma się wyprodukować w czerwcu i być najpóźniej do połowy lipca do odbioru więc chyba coś się im odetkała produkcja.
Opublikowano
Informacja z dzisiaj. Termin produkcji 17.06 usztywniony. Dostawa do salonu od momentu produkcji 3-4 tygodnie realnie. Zamówienie złożone 18.01,2021
Opublikowano
Z tym transportem to też maja jakies opoznienia. Moj od 4 maja w transporcie i dalej termin odbioru sie przesuwa...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moje się już produkuje. Mam już VIN, więc czekam na transport.

Zamówione 18.01.2021.

No to auto już w Polsce. Czyli uwinęli się szybko. Poszedł do produkcji w poniedziałek 21.06 !!!

Wychodzi na to, że dzisiaj w nocy go przywieźli do Polski.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Moje auto też ponoć przyjechało już do salonu ale jeszcze potrzebują kilka dni na finalne przygotowanie auta. Ciekawe czemu Twoje wjechało w tym samym momencie gdy ja zamawiałem ponad 2 miesiące wcześniej. Masz lakier Individual?
Opublikowano
Moje auto też ponoć przyjechało już do salonu ale jeszcze potrzebują kilka dni na finalne przygotowanie auta. Ciekawe czemu Twoje wjechało w tym samym momencie gdy ja zamawiałem ponad 2 miesiące wcześniej. Masz lakier Individual?

Mam black saphire.

Masz wszystko z opcji co zamawiałeś ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Pochwali się ktoś kto ostatnio odbierał 4er zamówiony do produkcji? Swoje zamówienie podpisałem w lipcu z listopadową datą wydania ale wątpię szczerze czy ten rok jest realny.
Opublikowano

Termin wydaje sie realny - zamowienia ze stycznia i lutego wyglada na to ze poszly do produkcji czerwcowej i w moim przypadku odebralem rowno po 5 miesiacach od zamowienia (luty -> lipiec).

Kwestia pewnie czy trafisz z wysposazeniem w jakies restrykcje, u mnie na szczescie poza brakiem regulacji szerokosci fotela u pasazera z niczym nie bylo problemu.

Opublikowano

A wiadomo coś kiedy ta regulacja szerokości u pasażera będzie? Wiem, że z osób które zamawiały na początku roku to chyba nikt nie dostał, ale dla zamawianych teraz macie jakieś informacje?

A co do terminu - zamówienia jeszcze nie podpisałem ale mówili mi, że okolo 4ms oczekiwania. Także wole zamówić miesiąc później i mieć pewność, ze dostanę rocznik 2022.

Opublikowano

Zamawiałem na początku lipca i jedyna restrykcja o której mi mówili to ładowarka indukcyjna, która w konfiguratorze jest do wybrania ale za 0pln. Jednocześnie info o samochodach bez kamer stojących już u dealera których nie mogą wydać do czasu aż doślą kamery (nie wiadomo kiedy).

Mój doradca deklaruje czas dostawy 4 miesiące, ale konkurencyjny dealer z którym negocjowałem powiedział że to obietnica bez pokrycia. Pozostaje czekać.

Opublikowano
  • Autor
Zamawiałem na początku lipca i jedyna restrykcja o której mi mówili to ładowarka indukcyjna, która w konfiguratorze jest do wybrania ale za 0pln. Jednocześnie info o samochodach bez kamer stojących już u dealera których nie mogą wydać do czasu aż doślą kamery (nie wiadomo kiedy).

Mój doradca deklaruje czas dostawy 4 miesiące, ale konkurencyjny dealer z którym negocjowałem powiedział że to obietnica bez pokrycia. Pozostaje czekać.

U mnie auto zamówione w kwietniu i miałbyć odbiór do końca sierpnia,handlowiec zarzekał się że będzie na czas,coprawda zasłaniał się działem logistycznym i jak zadzwonił do mnie że będzie obsuwa to wszystko na nich zgonił i covida :)

Ponadto, auto miałobybyć teoretycznie na pazdziernik ,pod warunkiem wykreślenia kamer i HK,więc bedzie niewiadomo kiedy a najprawdopodobniej w 2022

Opublikowano
Jaki rozmiar felg braliście? 19' wyglądają dużo lepiej niż 18', ale wiadomo, że i komfort jazdy będzie trochę niższy. Ja skłaniam się ku czarnym 19' (M-double spore 791) + zawieszenie M, ale chętnie poznam wasze wybory.
Opublikowano
  • Autor
Jaki rozmiar felg braliście? 19' wyglądają dużo lepiej niż 18', ale wiadomo, że i komfort jazdy będzie trochę niższy. Ja skłaniam się ku czarnym 19' (M-double spore 791) + zawieszenie M, ale chętnie poznam wasze wybory.

Tez zamówiłem 19" z M-Double spoke 791 RF ale mam zawieszenie adaptacyjne M

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Ja zamówiłem na początku sierpnia. Planowana produkcja do 31 listopada. Auto mam zamiar odebrać na przełomie roku bo w tym czasie oddaje moje aktualne. Więc miesiąc zapasu. Doradca jest pewny ze auto będzie na placu gotowe do odbioru. Czas pokaże.

Opublikowano
  • Autor
Cześć wszystkim.

Ja zamówiłem na początku sierpnia. Planowana produkcja do 31 listopada. Auto mam zamiar odebrać na przełomie roku bo w tym czasie oddaje moje aktualne. Więc miesiąc zapasu. Doradca jest pewny ze auto będzie na placu gotowe do odbioru. Czas pokaże.

hehe,mój to ręke dawał uciąć :D :D :D

masz HK,kamery,hak?

Opublikowano

Tez zamówiłem 19" z M-Double spoke 791 RF ale mam zawieszenie adaptacyjne M

Model felg jak wyżej. Zawias M pakiet bez adaptacyjnego. Dla mnie wręcz komfortowo ponieważ w f32 miałem 20-stki.

Opublikowano
Cześć wszystkim.

hehe,mój to ręke dawał uciąć :D :D :D

masz HK,kamery,hak?

Haka nie mam, kamerę cofania mam bez 360 stopni bo tego nie można było skonfigurować bo brak podzespołów. :)))

Mój rękę i nogę...;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
G22 420d po 10 miesiącach odebrane tydzień temu. Wszystko jest - indukcja, harmany i tak dalej. Pełen konfig zgodny z zamówieniem. Fabrycznie niesprawny amplituner w Harmanie, basy nie grają, czekamy na info z DE na temat dostępności części.