Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Użytkownik525xd napisał(a):

No jakto to mało masz dowodów?! Policz orzechy w milce albo ile jest zielonych misiów w Haribo to będziesz wiedział! 😂🤣

Ale Haribo właśnie są tanie, niecałe 3EUR za wielkie pudło 😂

Opublikowano

Skieruję pytanie do posiadaczy aut z zawieszeniem adaptacyjnym professional.  Zamówiłem 520i z tym zawieszeniem i nie wiem czy warto? Na jeździe próbnej jeździłem autem z zawieszeniem sportowym ale na feldze 19 cali. Ja mam zamówione felgi 20 cali. Bardziej mi się podoba zawieszenie sportowe ze względu na obniżenie 8 mm ale zależy mi na komforcie. Czy widać różnicę pomiędzy zawieszeniem sportowym a adaptacyjnym jeżeli chodzi o odległość koła do nadkola? Czy jest to bardzo mała różnica? Nie widziałem tego zawieszenia na żywo.

• Członkowie klubu
Opublikowano
W dniu 3.06.2024 o 12:17, Woytas napisał(a):

... klucz możesz zastąpić telefonem ....tylko trzeba mieć jeszcze zgodny telefon aby to zadziałało ... 😁

też tak myślałem, a dzisiaj na jeździe próbnej dostałem informację, że digital key bez keyless go działa inaczej niż z...

• Członkowie klubu
Opublikowano
24 minuty temu, kivlov napisał(a):

A możesz coś dodać więcej - czyli jak działa digital key bez keyless go?

Twierdzą, że trzeba wyjąć telefon z kieszeni i przyłożyć do klamki.

Opublikowano

Panowie, a jakie macie spostrzeżenia apropo foteli komfortowych? Duża różnica? Warto dopłacić 10tyś? Czy jest to po prostu rozszerzenie mozliwości regulacji wzgledem foteli standardowych? 

Opublikowano
10 godzin temu, kubul napisał(a):

Panowie, a jakie macie spostrzeżenia apropo foteli komfortowych? Duża różnica? Warto dopłacić 10tyś? Czy jest to po prostu rozszerzenie mozliwości regulacji wzgledem foteli standardowych? 

Nie warto - komforty nie są już "łamane" w połowie wysokości

• Członkowie klubu
Opublikowano
7 godzin temu, scooterek napisał(a):

Nie warto - komforty nie są już "łamane" w połowie wysokości

Za to na bimmerpost większość opinii jest taka, że są wygodniejsze od tych łamanych komfortów z g30. Ja nie wiem, nie siedziałem, bo mieli w salonie tylko sporty. Należy pamiętać, że w komfortach podparcie lędźwiowe jest w standardzie.

• Członkowie klubu
Opublikowano
13 minut temu, kivlov napisał(a):

Czy boczki są pompowane w standardzie, sportowych lub w komfortowych?

w komfortach na pewno: DSC03748-1706870275-scaled.jpg

w sportach nie: tNeM1u1HgGn86_RDc1zpjHG4auk9y9IsTHgIEYLW

Opublikowano

Doszły mnie słuchy, że od października wersje 20 i 40 dostają interaction bar zamiast tego śmiesznego "ambient". Ktoś może potwierdzić?

• Członkowie klubu
Opublikowano
13 godzin temu, buster12 napisał(a):

Doszły mnie słuchy, że od października wersje 20 i 40 dostają interaction bar zamiast tego śmiesznego "ambient". Ktoś może potwierdzić?

czy to chodzi o to samo, co jest w wersjach elektrycznych?

Opublikowano

Koledzy, dopiero od kilku dni jeżdżę G60 i odkrywam różnice w porównaniu do G30. Pierwszym i dość bolesnym problemem, na który napotkałem w ID8 jest brak korelowania nr telefonu przychodzącego od operatora GSM w formacie XXX XXX XXX z zapisem w telefonie +48 XXX XXX XXX. Jako, że często wyjeżdżam poza Polskę to przyzwyczaiłem się, że każdy numer zapisuję z prefiksem +48. Tu pomimo, że osobę mam zapisaną w telefonie przy rozmowie przychodzącej pojawia się numer, a nie imię i nazwisko.

Czy to możliwe, że ID8 nie radzi sobie z tak banalną kwestią? Czy może sparowanie telefonu przebiegło niewłaściwie?

Macie może dla mnie jakąś radę? Z góry dziękuję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Leo1971 a dlaczego to połączenie nie przychodzi przez apple car/android car? ustawiłeś połączenie/transmisje przez bluetooth?

Opublikowano
16 minut temu, M4R10 napisał(a):

@Leo1971 a dlaczego to połączenie nie przychodzi przez apple car/android car? ustawiłeś połączenie/transmisje przez bluetooth?

Hmm..przez co przychodzi to nie wiem. Telefon ma połączenie i poprzez Android Auto, jak i przez bluetooth. Jest gdzieś ustawienie poprzez co mają przychodzić rozmowy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 5.06.2024 o 19:43, stuffman napisał(a):

w komfortach na pewno: DSC03748-1706870275-scaled.jpg

w sportach nie: tNeM1u1HgGn86_RDc1zpjHG4auk9y9IsTHgIEYLW

Jestes pewny, ze nie mieszasz przycisku pompowania boczkow z przyciskiem do regulacji ledzwi?

Bo ten okragly przycisk to ledzwie.

Ja tu ani w jednym ani w drugim fotelu G60 nie widze przycisku od pompowania boczkow - tego chudego, poziomego z G30.

Albo boczki nie sa pompowane w ogole albo obluga zostala przeniesiona na ekran - do GUI.

W G30 tak to wygladalo:

sporty (wersja bez ledzwi ale z pompowaniem boczkow):

522_9f4fe33c-6c2a-4d80-aa42-c75ee9eaa808

komforty (z ledzwiami i z pompowaniem boczkow)

103_d846947c-a1b3-4a45-aa09-5d56e8323763

W G60 sporty - brak przycisku ledzwi i pompowania boczkow

568_ee79ac4c-bc74-4816-bd26-52ac2b018155

G60 komforty domyslnie z regulacja ledzwi ale brakiem przycisku od boczkow

378_1198994947.jpg

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, Leo1971 napisał(a):

Hmm..przez co przychodzi to nie wiem. Telefon ma połączenie i poprzez Android Auto, jak i przez bluetooth. Jest gdzieś ustawienie poprzez co mają przychodzić rozmowy?

Audio może być przesyłane na dwa sposoby, tutaj więcej o tym.

https://faq.bmw.lv/s/article/Connectivity-Bluetooth-Bluetooth-Audio-k8vpo?language=lv

Opublikowano
5 godzin temu, Leo1971 napisał(a):

Koledzy, dopiero od kilku dni jeżdżę G60 i odkrywam różnice w porównaniu do G30.

Opowiadaj jak wypada G60

• Członkowie klubu
Opublikowano
8 godzin temu, adamjttk napisał(a):

Jestes pewny, ze nie mieszasz przycisku pompowania boczkow z przyciskiem do regulacji ledzwi?

Bo ten okragly przycisk to ledzwie.

Ja tu ani w jednym ani w drugim fotelu G60 nie widze przycisku od pompowania boczkow - tego chudego, poziomego z G30.

Albo boczki nie sa pompowane w ogole albo obluga zostala przeniesiona na ekran - do GUI.

Dobrze zauważyłeś. W opisie komfortów nic nie piszą o pompowanych boczkach, więc wygląda, że nie ma takiej opcji.

Opublikowano

Boczki pompują się w komfortach, pamiętam z testówki, że na pewno po wybraniu trybu sportowego zacieśniają się. Regulacja jest poprzez ekran.