Skocz do zawartości

Folia na samochód, ceramika na lakier.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co zabezpieczacie w srodku auta? Wiadomo skory, ja bym folie na tablet przykleil. Cos jeszcze?

• Odpowiedzi 126
  • Wyświetleń 21,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• No i mamy to. Jest pięknie

• Moje auto gotowe - folia położona i pokryta ceramiką. Jutro dzień na wyschnięcie, w niedzielę odbiór. Zdjęcia takie sobie, ale mnie i tak cieszą ?    

• Dzięki za odpowiedzi - na szarych matowa folia wygląda bardzo dobrze szczególnie z czarnymi dodatkami. Na jaśniejszym srebrnym pewnie będzie trochę gorzej, ale i tak pójdę pewnie jednak w mat.

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Matowa folia na ekran, powłoka na skóry, można również folię na dekory + panel centralny na tunelu. Dodatkowo progi w folii (zwłaszcza przy dzieciach).

Opublikowano

A czy ktos naklejal takie akcesoryjne ozdobne czarne pasy z folii matowej M z boku auta (sa pasy na drzwi na dole i na progi)? Jak to sie sprawdza? Trwale to? Widzialem to na bialym x5 i fajnie wyglada. Naklejal ktos na ciemnym (TB)? Ma ktos zdjecia?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

WIdziałem tylko na białym - kwestia gustu. Na ciemnym lakierze, jak np. Tanzanite, nie będzie widać tych pasów, więc chyba szkoda kasy...

A odpowiadając na pytanie o zabezpieczenia w środku - ja nie robiłem nic; dobre kosmetyki do skóry i tyle

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Moje auto gotowe - folia położona i pokryta ceramiką. Jutro dzień na wyschnięcie, w niedzielę odbiór. Zdjęcia takie sobie, ale mnie i tak cieszą ?

WhatsApp Image 2024-12-20 at 21.59.47 (2).jpeg

WhatsApp Image 2024-12-20 at 21.59.47 (1).jpeg

WhatsApp Image 2024-12-20 at 21.59.47.jpeg

WhatsApp Image 2024-12-18 at 13.59.21.jpeg

Opublikowano

Osz w morde!? mój spec, tez 60i Tanzanite, tylko felgi wzialem czarne 22 (te Twoje mam na zime, ale jest zima wiec moze masz podobnie?). Po odbiorze tez robie full ppf i ceramika. Dobre foto!

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

to są koła zimowe ?

na lato mam 22"

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No i mamy to. Jest pięknie

WhatsApp Image 2024-12-22 at 14.56.23.jpeg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Folia Octagon PPF czy XPEL Ultimate Plus. Ktoś podpowie ktora lepsza? Mi to kompletnie nic nie mowi

Opublikowano
4 godziny temu, Marchall napisał(a):

Folia Octagon PPF czy XPEL Ultimate Plus. Ktoś podpowie ktora lepsza? Mi to kompletnie nic nie mowi

Jeden pies, obydwie już nie są na tym poziomie co kiedyś  ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 16.01.2025 o 15:28, Marchall napisał(a):

XPEL to chyba taki wytyczający poziom?

Opublikowano
11 godzin temu, maciek_w napisał(a):

XPEL to chyba taki wytyczający poziom?

Yyy nie? ? po prostu jest najbardziej znany 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Okay. Niech będzie

Opublikowano

Czy ktos przyciemnial lekko przednie szyby boczne zeby nie bylo takiego odciecia vs tylne? W PL chyba mozna przyciemnic max do 70% przepuszczalnosci. Szyby przednie x5 sa juz nieco fabrycznie przyciemnione, ale ktos wie ile %?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
9 godzin temu, Marchall napisał(a):

Czy ktos przyciemnial lekko przednie szyby boczne zeby nie bylo takiego odciecia vs tylne? W PL chyba mozna przyciemnic max do 70% przepuszczalnosci. Szyby przednie x5 sa juz nieco fabrycznie przyciemnione, ale ktos wie ile %?

Ja przyciemniałem wszystkie boczne (przód/tyl) i szybę w klapie bagażnika. Nie robiłem tylko przedniej - z obawy o uszkodzenie jakiejś elektroniki, gdyby nie daj Boże jakaś woda dostała się w zakamarki deski rozdzielczej 

Opublikowano
3 godziny temu, maciek_w napisał(a):

Ja przyciemniałem wszystkie boczne (przód/tyl) i szybę w klapie bagażnika. Nie robiłem tylko przedniej - z obawy o uszkodzenie jakiejś elektroniki, gdyby nie daj Boże jakaś woda dostała się w zakamarki deski rozdzielczej 

Sprawdzales tematu legalu, przepuszczalnosci swiatla? W sensie zeby sie nikt nie dopier…?  Mowie o przednich

Edytowane przez Marchall

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nic nie sprawdzałem. Wziąłem folię o najmniejszym stopniu przyciemnienia, za to z blokerem UV. Jest dobrze

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Czy ktoś kładł folię matową na srebrnym/jasnym kolorze samochodu? Waham się właśnie czy położyć standardowo zwykła folię czy jednak matową - o ile na ciemnym kolorze brałbym pewnie w ciemno matową, to na jasnym się trochę waham.

Opublikowano
9 minut temu, BigCactus napisał(a):

Czy ktoś kładł folię matową na srebrnym/jasnym kolorze samochodu? Waham się właśnie czy położyć standardowo zwykła folię czy jednak matową - o ile na ciemnym kolorze brałbym pewnie w ciemno matową, to na jasnym się trochę waham.

Szwagier kładł na porsche cayenne kolor crayon folię matową i wygląda super https://www.facebook.com/share/p/1BpkAJayRP/. Moim zdaniem właśnie na ciemnych kolorach widać , że to folia i wygląda to po prostu słabo. Ale to wiadomo, że kwestia gustu

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, BigCactus napisał(a):

A na jakie auto? ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Moim zdaniem wygląda genialnie ^^^

Opublikowano

Tak szary sky wygląda świetnie mrożony. 

@ElGringona crayonie mat rewelacja !

Opublikowano

mrożony Skyscraper wygląda podobnie do Frozen Grey - imo obydwa obłędnie, z przewagą folii - kamienie jej nie straszne.