Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem gdzie spraedzić wersje oprogramowania, ale mi jakiś czas temu pojawił się apple car play i android auto - korzystam z appla.

W drugim aucie za to pojawiała się opcja zakupu apple car play... jeszcze nie wyjaśniłem dlaczego tak jest.

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czy ktoś już ma aktualizację do wersji 03.2022 ?

mam samochód z produkcji z marca 2022 i niestety jest bez Android Auto :cry:

ale za każdym razem gdy podchodzę do samochodu to na telefonie wyświetla się, że samochód BMW jest dostępny i jest Android Auto ..... którego nie ma.

moja obecna wersja oprogramowania to 11/2021.64

podobno już od połowy maja jest już nowa wersja z Android Auto, ale mi wciąż pokazuje, że dla mojego samochodu nie ma nowej wersji.

zastanawiam się, czy przypadkiem ta wersja oprogramowania nie jest tylko dostępna u dealera?

.

Zadzwoń na infolinię. Też miałem ten problem jak wprowadzono AA. Coś musieli aktywować u siebie i zaczęło działać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
czy ktoś już ma aktualizację do wersji 03.2022 ?

mam samochód z produkcji z marca 2022 i niestety jest bez Android Auto :cry:

ale za każdym razem gdy podchodzę do samochodu to na telefonie wyświetla się, że samochód BMW jest dostępny i jest Android Auto ..... którego nie ma.

moja obecna wersja oprogramowania to 11/2021.64

podobno już od połowy maja jest już nowa wersja z Android Auto, ale mi wciąż pokazuje, że dla mojego samochodu nie ma nowej wersji.

zastanawiam się, czy przypadkiem ta wersja oprogramowania nie jest tylko dostępna u dealera?

.

Zadzwoń na infolinię. Też miałem ten problem jak wprowadzono AA. Coś musieli aktywować u siebie i zaczęło działać.

dzisiaj dzwoniłem i gość powiedział, że to nie kwestia wgrania w serwisie, tylko dla wielu samochodów w ogóle nie udostępniają tej wersji, bo ona niewiele wnosi.

ale jak zapytałem co dokładnie wnosi i czy może mi posłać change list to stwierdził, że nie mają takich informacji ...... :evil:

ja wciąż w swoim samochodzie nie mam Android Auto oraz nie mogę podłączyć 2 telefonów po bluetooth jednocześnie.

dodatkowo za każdym razem jak wchodzę do samochodu, to w telefonie pokazuje mi informację "Rozpoznano samochód BMW, podłącz go po WiFi", ale ja nie mam też WiFi w samochodzie, bo podobno .... ma to naprawić nowa wersja oprogramowania, która miała być w maju, jak dzwoniłem końcem maja to twierdzili, że będzie w czerwcu, a dzisiaj na infolini powiedzieli, że jednak w lipcu lub ..... jesienią :evil:

ktoś ma już nowszą wersję niż 03.2022 oraz ma AA i WiFi, których mi brakuje ?

.

Opublikowano

Auto odebrałem 14 kwietnia, w poniedziałek serwis wgrał mi wersję: 03.2022.65.

Mam teraz AndriodAuto oraz ApleCar, mój telefon to S21.

Bardzo fajna sprawa z korzystaniem z aplikacji z telefonu. Na razie używam Janosika oraz map googla, spotify działał bez AA.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gdzie sprawdzacie wersje oprogramowania?

Car-Ustawienia-Ogólne Ustawienia-Remote Software Upgrade

Albo wersja jest podana odrazu lub musisz kliknąć szukaj aktualizacji i potem będzie widoczne.

Opublikowano
gdzie sprawdzacie wersje oprogramowania?

Miałem informacje z serwisu o tym, że jest nowa aktualizacja, ale "Remote Software Upgrade" mielił/szukał aktualizacji bez rezultatu. Odpowiedziano mi, że tak jest i tylko serwis to załatwi.

Opublikowano

byłem dzisiaj w serwisie na pierwszej wymianie oleju (takiej dodatkowej od siebie p 5tyś km) i poprosiłem o aktualizację oprogramowania, bo miałem z 11.2021.

nie było z tym problemu i po aktualizacji do 03.2022 mam już Android Auto, Aple Car Play, połączenie przez WiFi oraz mogę podłączać jednocześnie 2 użytkowników bo bluetooth.

podobno w ciągu kilku ni ma być dodatkowa duża zdalna aktualizacja, ale nie wiem co się zmieni, bo w sumie chyba już wszystko czego brakowało mi działa.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Próbuję zaktualizować soft przez mybmw. Ściągam aktualizację na mybmw, następnie aplikacja mówi że muszę być połączony z autem przez bluetooth i wifi. Łącze się z bt i wifi ale apka rozpoznaje tylko że jestem połączony przez bt, wg apki nie mam połączenia przez wifi. Idrive w aucie pokazuje że auto jest połączone przez bt i wifi, iphone również w ustawieniach pokazuje że połączenie z bmw wifi jest nawiązane, ale apka mówi że brak wifi dlatego nie mogę zainstalować update’u. Reset ID7 i apki nie pomaga. Tel Iphone 14 pro. Ktoś rozwiązał podobny problem?

Opublikowano

A jaką macie obecnie wersję oprogramowania?

Czy ktos ma nowszą niż 03.2022r

P.S.

Znowu zepsuło mi się ogrzewanie/klimatyzacja i mam samochód w serwisie, ale nie chcą mi bezpłatnie podnieś wersji oprogramowania ......  nawet za bardzo nie chce się im sprawdzić czy jest nowsza wersja

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
4 hours ago, doll00 said:

A jaką macie obecnie wersję oprogramowania?

Czy ktos ma nowszą niż 03.2022r

P.S.

Znowu zepsuło mi się ogrzewanie/klimatyzacja i mam samochód w serwisie, ale nie chcą mi bezpłatnie podnieś wersji oprogramowania ......  nawet za bardzo nie chce się im sprawdzić czy jest nowsza wersja

.

Ja mam teraz 11/2022.44

Wersja 03/2023.50 ściągnęła się ale nie instaluje. "Otrzymasz informację, kiedy możliwe będzie zainstalowanie aktualizacji"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
25 minut temu, BigCactus napisał(a):

U mnie zainstalowana 03/2023.50.

Zainstalowała się online czy byłeś w serwisie?

Opublikowano
1 hour ago, lamer said:

Zainstalowała się online czy byłeś w serwisie?

Zainstalowała się sama - musiałem tylko dać Ok po ostudzeniu silnika. W obecnej F95 wszystko aktualizuje mi się samo, łącznie z mapami. W poprzedniej G05 musiałem to robić przez apkę. Ale może taką funkcjonalność dodał wszędzie któryś update.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 7.06.2023 o 15:57, BigCactus napisał(a):

U mnie zainstalowana 03/2023.50.

Pod koniec maja serwis zainstalował mi 03/2023.53, poprzednie wersje z telefonu szły do mojego samochodu x5 2019r. I tak „wisiały” od pół roku. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Do x25d też wczoraj pojawiła się aktualizacja.
W opisie nic ciekawego, najsensowniejszy to jedynie upgrade oprogramowania skrzyni biegów bo mogła w pewnych przypadkach pobierać prąd na postoju.

Opublikowano
1 godzinę temu, apzs napisał(a):

Dziś do 45e z 2023 weszło mi 03/2023.66.

Uzupełniając, screen z zawartości.

IMG_6290.PNG

Opublikowano

Wczoraj się pojawiła aktualizacja 

45e

Zrobioneimage.thumb.jpeg.f0d69f3fe1497447ed34038e63f5ca36.jpegimage.thumb.jpeg.38ccaa632d7fc6e278781c3f1bf5b45b.jpeg

aktualnie:

i4 G26 z 2023

X5 45e z 2023

118i z 2019

Były 730d E65 z 2004; 120i z 2005; 518d F10 z 2015; X4 20d z 2017, 518d z 2021